[s]Agaleon – wyjaśnione[/s] ARONIA222 – po zwrocie bryczesów Dramka nie dostała kasy Adrianna32 – brak zwrotu kasy dla Tanzerin agata* - spór z k_cian – towar niezgodny z opisem, brak wymiany [s]Andre – wyjaśnione[/s] [s]Anderia – wyjaśnione[/s] annkathrin – spór z azazu93 o wymianę – nie doszedł pad arabianka – spór z Dolqa – pomoc przy obozie, obiecała – nie przyjechała Atos – spór z aniaagre o bryczesy (za duże, brak możliwości zwrotu) [s]BaŚ – wyjaśnione[/s] beata.e222/ Sylkam_38 / marta_88 – różne nicki, mieszanina w transakcjach, blokowanie towaru, spór z InteriorTerra, próby wyłudzeń Bell – spór z Dzionką. Nie zapłaciła Dzionce za jazdy i dzierżawę. [s]bella – wyjaśnione[/s] [s]blendzior95- wyjaśnione[/s] [s]buu – wyjaśnione[/s] Caira – wpisana przez Demonową. Zakupiony pad okazał się w gorszym stanie niż na zdjęciu. celly – wpisana przez Muffinkę, zakupiony kantar okazał się za mały Celtowa – wpisana przez Carunię. Zapłacone wędzidło nie doszło. Cintra - wpisana przez Dramkę (wymiana puślisk) chudapigi – wpisana przez bjoork, Claudię, LOVELY. Problemy z wysyłkami, zwrotami i ogólnie trudny kontakt. CLAY – wpisana przez Zairkę, blokuje towar, zamawia i urywa kontakt. cudna_11 – wpisana przez tunridę – rozmiar czasów inny niż zamawiany, oraz przez Kaarina – transakcja dziwna. cyntia – wpisana przez SIWEK – zakupione ogłowie okazało się niekompletne i zniszczone. Userka nie chce oddać pieniędzy, oraz wpisana przez chudapigi – zamówiony towar okazał się sprzedany na Allegro Dancer - wpisana przez Zelmutek (oszustwo na kasę - szczotki), haflingerowo (oszustwo na kasę - siodło), [s]Thymos (oszustwo na kasę)[/s], Dasia – wpisana przez FAZĘ – nie zwróciła pożyczonych pieniędzy, oraz darlogę – próba oszustwa derige – wpisana przez akzzi, zakupione ogłowie firmowe okazało się no name Dramka – wpisana przez jaksa (sprawa z siodłem), FirstLight (sprawa strzemion),Stokrotka***(zwrot kasy był ale nie cały – koszty przesyłki), elen – wpisana przez Cobrinha. (brak przelewu), przez pędzący wicher (brak zapłaty za towar), Koniczka (brak przelewu), [s]enigma_28 – wyjaśnione[/s] [s]episode – wyjaśnione[/s] equi.dream – wpisana przez Orzeszkową (oszukanie, brak kontaktu), disco (brak zwrotu kasy), k_cian (zamówiła pad i urwała kontakt), darloga (towar w złym stanie, trudny kontakt), Ramires (zniszczony towar), maxowa (nie odebrała specjalnie zamówionej rzeczy), Lwinka (oszustwo na kasę 550 zł) Fanga – wpisana przez marysia 550 (brak wpłaty w zabawie urodzinowej) Faszka – wpisana przez Ciskę (brak zapłaty za towar) gajara18 – wpisana przez Katija (czapraki) Gandini – wpisana przez InteriorTerra (problematyczna wymiana) hektor/Alicja W – wpisana przez CeraŁ (oszustwo przy wymianie) Hexa – wpisana przez kolorwiatru (brak pieniędzy za derkę), intryga92 - zamawia już niby robi przelew i kontakt się urywa, wpisała Olcia86 Iskiereczka – wpisana przez Wezyrowe (wymiana), Iskierkaa93 – wpisana przez maxowa (brak kontaktu po rezerwacji towaru) ISKRZACZEK – wpisana przez Dramkę (umówiona transakcja, a sprzedaż komu innemu), InteriorTerra - wpisana przez emptyline (wymiana nowego czapraka na bezużyteczny wytok i brak możliwości odmiany) [s]jago – wyjaśnione[/s] jascus199 – wpisany przez konie24 (zamawia za pobraniem i nie odbiera) [s]Jaskierkowa – wyjaśnione[/s] jojo – wpisana przez zkonmiprzezzycie (zaklepała towar i nie kupiła) Jotusia – wpisana przez mela86 (sprzedała buty o różnych rozmiarach) KajO – wpisana przez Pumę (zapłacony towar nie doszedł) Kalia - wpisana przez duunię (oszutwo na kasę) karen – wpisana przez maxową (brak przelewu), Karina7 – wpisana przez Fantazję (wymiana), Enii (brak kasy za towar brak towaru), Ruda77 (siodło), Wezyrowe (brak wymienionego towaru), mtc (brak zapłaconej paczki), kate1121 (smar, ochraniacze) Karmela – wpisana przez Cintrę (łączniki) katakumby18 – przez Dada (umawia się na transakcję i sprzedaje komuś innemu) [s]Katarzyna0585 – wyjaśnione[/s] kinia992 – wpisana przez majeczkę (wspólne zamówienia na e-bayu – brak kontaktu) KolorWiatru- wpisana przez Jara (koń z modeliny) koniara108 – wpisana przez orjentica (siodło) konie_3 – wpisane przez Markizowa (próba wyłudzenia siodła) konie-legnica – bera7 (transport), Likier – wpisana przez konik morski (oszustwo), kolorwiatru (pad) llilaa – wpisana przez martuuu i Majorową (złożyła zamówienie i urwała kontakt) Lov – wpisana przez szuwar (zakupiona derka okazała się zniszczona, a wystawiona na stan bdb) [s]magdaszka[/s] - wyjaśnione majka – wpisana przez Dramkę (rezerwuje towar i urywa kontakt) Medziiik – [s]wpisana przez marysia 550 (zabawa urodzinowa)[/s], chill2 (brak kompletnego rozliczenia), Radeczek (brak rozliczenia za dzierżawę) Melanie – wpisana przez akzzi (rezerwuje i się rozmyśla) Minosia – wpisana przez raja (nie wysłała zamówionego siodła) moneta – wpisana przez Judymira (pad zniszczony), konto usunięte monika12053 - wpisana przez zielona_stajnia (zakupiony sprzęt w fatalnym stanie) Naciau – wpisana przez Dramkę (rezerwuje i rezygnuje), somebody (brak zakupionego naczółka), marysia550 (zabawa urodzinowa), asds (wymiana), Cintra (zakupiony czaprak w złym stanie) Nadżafowa – wpisana przez horse_art (brak zwrotu pieniędzy za termobuty) Naska – wpisana przez Siss (obót wpłaconymi pieniędzmi zamiast realizacja zamówienia) nightmare – wpisana przez Insomnia_90 (zamawia i urywa kontakt) Nikitaa – wpisana przez Ollala (wymiana), akzzi (wymiana), Likier (wodze), Ada (nauszniki) olafasola – wpisana przez olcia86 (wymiana) olcia86 – wpisana przez deborah (zwrot pieniędzy) Pacia – wpisana przez marysia550 (zabawa urodzinowa) Palomaa – wpisana przez kkatek (zakupione ochraniacze nie dotarły) paulut – wpisana przez noen (wymiana) pejcia1 – wpisana przez eMi1428 (brak realizacji zamówienia), Insomnia_90 (zamówienie niekompletne) [s]Petit – wyjaśnione[/s] PinkPanther/Fluttershy – wpisana przez monia (zwrot pieniędzy) Puma – wpisana przez akzzi (czapraki) reniaa – wpisana przez Livię i agatę* (zamawia towar i urywa kontakt), majeczka (brak wpłaty) [s]Rewir – wyjaśnione[/s] Rita – wpisana przez darjamajka (powodu nie podała) Saharynka – wpisana przez Dramkę (potwierdza zamówienie i rezygnuje) saliniak – wpisana prze equi.dream (derka) Shilton – wpisana przez Ciskę (miganie się przed zapłatą) Siss – wpisana przez [s]m.indra[/s], [s]arimonę[/s], minerwę, katkę, juliadnę, chudąpigi, cudną_11, (oszustwa finansowe) sonia346 – wpisana przez admira (brak zapłaconego towaru) sophieanne – wpisana przez somebody (zamawia i urywa kontakt) Tajfunowa – wpisana przez Zairkę (książka) Truskafffka13 – wpisana przez majeczkę (zamawia i urywa kontakt) walarajdowiec – wpisana przez olcia 86 (brak zwrotu pieniędzy) Wezyrowe – wpisana przez Karina7 (wymiana), InteriorTerra (wymiana), meithner (zamówiony towar okazał się zniszczony), Wilczyca – wpisana przez Dzionkę (problemy ze sprzedażą siodła), dychę (spóźniony i zniszczony towar) zaćjesz – wpisana przez majeczkę (dług) Zeave – wpisana przez majeczkę (zamawia i milczy) zorza.polarna – wpisana przez InteriorTerra (problematyczna transakcja) zuziasta - wpisana przez zapałkę (brak zapłaconej już przesyłki)
Zaznaczyłam teraz na czerwono nicki, u których były ostrzejsze akcje. Jeżeli macie uwagi to proszę o wpisanie kogo zaznaczyć lub odznaczyć z czerwonego.
Zastanawiałam się czy wpisać, ale widzę na liście podobne akcje i niestety z żalem, ale:
Natt92 - kupiła ode mnie wodze, podała dane do wysyłki, poprosiła o dane do przelewu (w piątek), w poniedziałek pisze, że wodzy nie weźmie. Niestety, nie jest to poważne zachowanie (żadnych za bardzo tłumaczeń - przepraszam, ale nie mogę i tyle). Przykre.
Do mnie napisała Medzik z prośbą o unieważnienie jej minusa za zabawę urodzinową ( zeszłoroczną). Fakt jest taki, że wpłaciła dużo po terminie. Dla mnie nie jest to uczciwe, ale nie ja tu jestem sędzią.
Zastanawiałam się czy wpisać czy nie, ale widziałam już takie przypadki. "Bo ma jednak inne wydatki" a ja odwołuję innych kupujących, pisząc, że już sprzedane.. O to chodzi. Że podejmuje decyzje, za którą ciągną się jakieś inne, a potem wszystko odkręca, bo inne wydatki.
episode - oczywiscie chamstwo i świństwo, ale na liste chyba jednak za slabe przewinienie, to tylko 2 dni, bez zapewnianie przez tygodnie po 10x ze wezmie itd... jakbym miala podac tylko swoich "kontrahentów" którzy się rozmyslili nawet po paru dniach, to lista bylaby uu... długaśna 😉 jakby każdy to pewnie polowa voltowiczów 😉 przez weekend naprawde moze sie wiele zmienic, choc nieładnie, ze tak bez wyjasnieniea... no ale nei za brak kultury tylko oszustwa wpisujemy ...
ja po prostu po kolejnym przełożeniu terminu zrezygnowałam z czekania, chciała mi wpłacić polowe a drugą nie wiedziała kiedy, ja niestety czekać dłużej nie mogłam i napisałam ze jeśli nie wpłaci do ... to przykro mi ale musze sprzedać komus innemu i napisała mi ze nie wpłaci na czas. Więc nie chce też być nie fair, mi się spieszyło i uznałam ze 2 tyg czekania to już wystarczająco i po prostu dalej czekać nie będę, więc nie mogę ocenić czy wpłaciła by te pieniądze wreszcie czy nie, zmarnowała mój czas to wszystko, nie czuje się stratna, w przeciwieństwie do innej panienki która poprosiła o dane do wpłaty ja usunełam aukcję z allegro, straciłam klientów i możliwość sprzedaży spodni a panienka się rozmyśliła... tutaj straciłam prowizje, opłaty i bryczesy mam nadal zamiast pieniędzy...ale nie chce takich osób wpisywać bo by lista końca nie miała 😉
Jest już dawnio wyjaśnione i opłacone, a pisałam w spr czy można to usunąć właśnie :kwiatek: Tak samo napisałam do chill2 ale narazie nie dostałam odp na Pw
Niestety muszę wpisać na listę użytkowiczkę koniowata . Miałam się z dziewczyną zamienić , ja swoją paczkę wysłałam , a jej idzie już prawie 2 tyg . Prosiłam o nr przesyłki , ale nie odpisuje na PW , na re-volcie jest prawie codziennie .
Zastanawiałam się czy wpisać, ale widzę na liście podobne akcje i niestety z żalem, ale:
Natt92 - kupiła ode mnie wodze, podała dane do wysyłki, poprosiła o dane do przelewu (w piątek), w poniedziałek pisze, że wodzy nie weźmie. Niestety, nie jest to poważne zachowanie (żadnych za bardzo tłumaczeń - przepraszam, ale nie mogę i tyle). Przykre.
Nie poważna by była jakby nic nie napisała.
Gdybym Ja zaczęła tak wszystkich wpisywać co rezygnują 😁
Wiesz, po tygodniu, dwóch, ale tak naprawdę następnego dnia roboczego dostałaś odpowiedź, więć już bez przesady.
Ja powinnam tu chyba dopisać sklep, który zwraca mi sporo kasy już chyba ze 3 tygodnie... Po zrobienie przelewu to taka trudna sprawa 😵
Ja miałam bardzo dziwną transakcję z Shilton. Umówiłam się z nią w konkretnym miejscu i konkretnej godzinie i nie umiała w to miejsce dotrzeć. Czekałam na nią 40 minut, co jakiś czas pisała mi smsa. W końcu ją znalazłam przypadkiem i za towar za 220zł dała mi 250zł i nie chciała reszty. Hmmm 🙂
jest piątek,. do czwartku miała dojsc przelew pocztowy nadzafowa albo potwierdzenie jego nadania, lub miala wysłać "ponownie" z banku prosze wiec o to "ponownie". podobno pocztą mialo być z górką na stajnie, jak z banku już nie, ale prosze, wyslij i za buty i na przesylke. bo neistey nie stać mnie na jej fundowanie. chyba ze mam nie odsyłac... pw nie dzialaja, fb nie moge włączyć (ale informacja że ktoś wiadomość zostawił i tak by na maila doszła) , a maila zadnego od ciebie nie ma (moze też nei dochodzą??? :cool🙂 a mial być wczoraj , wiec znów muszę publicznie. może i lepiej, bo moze ktoś znów nie pomysli że "juz zalatwione, wiec spokojnie mozna interesić ..." 😉
hymm..może nawet nie dlatego , że jestem dalej ale dlatego że mam inne sprawy na głowie. ale nic. poczekam do poniedziałku. jesli wyslala wczoraj przelew z banku(no cyz dzis) to nei ma opcji zeby nie doszedl do pocz. tyg.
nie musze osobiście. kilka os. zadeklarowalo pomoc. opowiedziec i jej rodzicom i u niej w stajni kogo mają przy boku. a ja odzyskam, nie ma innej opcji. wezwania idą pocztą, a działania służb państwowych też są nie zależne od miejsca zamieszkania. na początku tyg. tak czy siak jestem u prawników, prokuratury i policji wojew. co za problem przy okazji tą sprawe poruszyć. a napewno nie oleją, szczegolnie w mojej sytuacji.
bardoz to dla mnie sprawa nei zrozumiała... szasta zakupami nie tylko na forum ale tez w sklepach na grube setki za szmatki, a nei chce oddac 50 zl, targuje sie o 15 na przesylke... nawet paczuszkę nam na stajnei wysłała (no jakeis drobiazgi ale zawsze...) i miła teraz jest.... dziwne dziwne.
taaaa a poprzedniego potwierdzenia też jakoś nie ma. Horse_art, nie czekaj! dość czekania! poproś najlepiej ludzi z okolicy, żeby w weekend jej stajnie odwiedzili. chyba pora skonczyć z ciocią dobrą radą i wiecznym czekaniem, przelew mogła wysłać juz pierdyliard razy, wiec niech wreszcie poniesie za swoje oszustwa odpowiedzialność.
moze to oduczy innych, że oszustwa nigdy nie zostaną niezałatwione i nienapiętnowane.