Pewnie tak. Tyle, że i ja miałam też być "pierwsza" 😉 W każdym razie ochraniacz, który został dosłany był inny, miał brązowe gumy, był innej firmy, niepasujący i zużyty. No i teraz nasuwa mi się tylko komentarz: 🤔
Ale to jest chore!! Takie osoby robią nam syf na forum. Ludzie sprzedają kupują tu rzeczy za niemałą kaśe 😵 I jedna, dwie osoby to chamsko wykorzystują, robiąc syf innym. Po co mam płacić prowizję allegro, jak tu można szybciej coś sprzedać, ja więcej zarobię, a może i się uda wymienić co??
Kupowałam np. u Dorcysi rzeczy za ponad 700zł, od innej użytkowniczki ochraniacze za 400zł nie mówić o kilkunastu innych zakupach na rv i wszystko zawsze szło idealnie. I nawet przez sekundę się nie bałam że ktos mnie oszuka. A tu teraz widać, ze nawet znane osoby nie są w 100% bezpieczne 😵 😵
Użytkowniczkę hektor znam osobiście. Miałam o niej dość dobre zdanie, ale wiele rzeczy które wyszły na jej temat zdecydowanie odmieniły mój pogląd na jej temat. Nie wiem czy mogę komuś pomóc. Ale dziewczynie jak najbardziej wizytę mogę złożyć. Nie wiem czy można zaszkodzić jej opinii bo już jej dobrej nie ma. Co do rodziców... hm ślepo zapatrzeni w swoje dziecko, więc też bym nie liczyła na reakcję. Ale zawsze można spróbować 😉
Zmawiałam u equi.dream paszę. Wpłaciłam jej kasę na konto, okazało się jednak, że na paszę trzeba długo czekać. Poprosiłam o zwrot pieniędzy i nastepnego dnia miałam je na koncie. Wszystko miło i bez problemu.
I nawet przez sekundę się nie bałam że ktos mnie oszuka. A tu teraz widać, ze nawet znane osoby nie są w 100% bezpieczne 😵 😵
No właśnie, ja też zawsze jak coś sprzedawałam czy kupowałam miałam zaufanie Voltowiczów, mogłam poczekać na pieniądze choć daną rzecz wysłałam, lub mogłam wysłać pieniądze wiedząc, że będę czekać 😉 A teraz już nie wiadomo komu ufać a komu nie.
Spokojnie, po to mamy te wątki, żeby weryfikować, kto jest godny zaufania a kto nie. Szkoda, że nie da się (chyba) stworzyć jakiegos systemu komentarzy a'la allegro, które ukazywałyby się w profilu użytkownika
Moze jednak przydalo by sie zrobic jak na forach technicznych, ze sa jakies tam punkty reputacji? bo nie wszyscy czytaja ten watek przed kazda transakcja.
Wiem ze malo kto chcial takie cos, ale po takich wypadkach moim zdaniem bylo by to przydatne.
ale jakbyś sprawdziła za co są punkty?? Może od samych "koleżanek"?? Nie wiadomo ile transakcji się finalizuje, ile nie więc myślę że byłoby to niemożliwe. Punkty są na allegro, wtedy masz zabezpieczenie no ale niestety już za to trzeba płacić.
Myślę że fajnie byłoby gdyby było widać datę rejestracji i ilość postów. Mimo że nie daje to zadnej gwarancji i niby nie zalezy od ilości postów, ale już dałoby jakiś pogląd.
z equi.dream to jest jakaś paranoja 😲 Weźcie dziewczyny przyciśnijcie ją przez rodzinę czy osobiście... Przeciez to nie może jej ujść płazem tylko dlatego że nie ma na to jakiegoś kruczka w prawie!!!
xxagaxx, Co to Hektor (hekt, Alicji czy jak jej tam) mnie nie zdążyła oszukać, bo zauważyłam, że przelew który podrobiła był z lipca, a nie z marca... Wkleiła na podrobiony przelew pieczątkę z datą, żeby było bardziej "prawdziwe".. Z tego co wiem, co podobno części osób oddała pieniążki... Najważniejsze, że zwróciła mojej znajomej te pare tysięcy za siodło, ufff...
Też nie rozumiem, osoba znana, lubiana i od dłuższego czasu na forum, robi takie "coś", chyba że cały pobyt był "planem", no ale to by już było mega perfidne...
Hm, ok 20 osób ? Na kwotę ok 5-6 tys ? W tym siodło za ponad 2 tys... Ale za siodło na szczęście zwróciła..
U mnie zamówiłą 3 komplety pad i owijki, przelew nie dochodził, a ona się bardzo spieszyła, wysłała mi skan przelewu, na którym zamiast pieczatki z marca, była perfidnie wklejona pieczatka z lipca 2009... Masakra...
Część osób tak się wrobiła i wysłała paczkę, zanim przelew doszedł. Część się wymieniła, część coś kupiła.
Bay, masę osób. Nie tylko w internecie. Zdarzało się, że z konia w boksie derkę zdejmowała. Nawet nie wiecie jak mnie wkurzają takie gówniarstwo i złodziejstwo. Czapraczki musi mieć, co z tego, że je kradnie >___> A potem sobie sesjki w nich robi: http://www.photoblog.pl/montezuma/62360112
dziewczyny jest postep, dotarlam do miejsca jej pracy i przy okazji jest to rowniez stajnia w ktorej trzyma konia- wyglada na calkiem pozadna. mam 2-3 nr stacjonarne bede jutro sie dobijac i prosic o kontakt z nia 💃
ja zgłosiłam wózek, jak mi ukradli i policja wcale się nie śmiała. Wózek odzyskałam (nie wiem czy sprawcy ponieśli jakąś karę, bo mówili, ze kupili go od kogoś). Wózek był wart 100- 150 zł
Zairka- to jest bezprawne przywłaszczenie. Pisałam już kiedys- jedna Pani jednemu Panu przelała nienalezne mu pieniążki (kwota była nie ta którą miał dostać), on szybko sie zorientował i wypłacił, a mało tego wydał. Sprawa w sądzie - musiał oddać.
Np. mnie :/ Ale na fbl... Trochę się dowiedziałam ale niestety sama nic nie zrobię a rodzice nie chcą się mieszać, więc sobie spokojnie mojego sprzętu używa od 2-3 miesięcy 🙄
Strzyga, to ona jest na tym forum?? Nigdy sie nie spotkalam z zadnym jej postem.
Nie wiem czy jakiegokolwiek posta napisała. Ale wiem ze trochę osób oszukała, nie wiem ile na rv a ile na fbl... No i powiedzmy w "Realu" też problemy z nią były ;/
Bay, masę osób. Nie tylko w internecie. Zdarzało się, że z konia w boksie derkę zdejmowała. Nawet nie wiecie jak mnie wkurzają takie gówniarstwo i złodziejstwo. Czapraczki musi mieć, co z tego, że je kradnie >___> A potem sobie sesjki w nich robi: http://www.photoblog.pl/montezuma/62360112
Propo to ten komplecik nawet był na jej fbl " na sprzedaż" 😵