Forum towarzyskie »

Sesja/Studia i t d ;)

Dziękuję za kciuki  :kwiatek: Ostatni egzamin przedmiotowy na studiach zdany 😜 Jeszcze staże i egzaminy końcowe i czekanie na dyplom  🏇
Trzymajcie za mnie kciuki, w poniedziałek został mi ostatni termin poprawki z fizyki, a strasznie nie mogę się zmobilizować do nauki.
robakt Trzymam mocno i ma być dobrze, pełna mobilizacja i zdasz na pewno!

kolebka Gratuluję tego doktoratu i szczerze zazdroszczę🙂 Zawsze podobała mi się praca naukowa, ale jak wydedukowałam, ze chcąc kontynuowac moją musiałabym iść na doktorat z dziedziny mechaniki ogólnej a dopiero potem zając się tym co mnie interesowało czyli przedrostkiem 'bio' to jednak odpuściłam.

Alee... i tak do Was wracam w sensie do wątku bowiem od października oficjalnie będę studentką (znowu🙂 I roku weterynarii w Lublinie🙂 Szaleństwo, ale marzenie spzred paru lat nieźle juź zapomniane wróciło i w końcu doczekało się realizacji. Dojrzałam do tematu, decyzja przemyślana milion razy i. też czuję, że w końcu to jest TO😉 I nawet ta nauka mnie nie przeraża🙂 Tak więc trzymajcie kciuki za wytrwałość i oby się pan powiódł🙂
Magdzior, witam na wydziale burdelu na kołkach i katedr prześcigających się w absurdach  😜

Ja odliczam dni do opuszczenia tych murów. I już nie mogę się doczekać  😎
Magdzior generalnie praca naukowa jawi mi sie jako spełnienie marzeń o robieniu tego co kocham 😉 Niestety w PL praca w moim zawodzie jest dość ee wątpliwa, a nie zrezygnuję tak łatwo z zainteresowań. Mam nadzieję, że uda mi sie dostać na jakis fajny zagraniczny staż.

Tobie gratuluję i życzę samych sukcesów! Podziwiam też, bo po pięciu latach studiowania mam dość takiego trybu :P dr to jedna inna para butów.

Horsiaa gratuleeejszyn  💃  chwila opuszczenia murów uczelni jest bezcenna  😜
Jasne każda uczelnia ma swoje wady i zalety, ale mimo wszystko wizja robienia po studiach w końcu czegos i posiadanie konkretnego zawodu jednak jest bardzo kusząca, a karierą naukową zająć zawsze się można jakby mi się bardzo nudziło🙂

Mi się moje studia bardzo podobały (inz.biomedyczna) ale no wlasnie nic mi po nich tutaj jako samych w polaczeniu z wet moze byc nieco ciekawiej bo w pewnym stopniu będą się te dwie rzeczy uzupełniać🙂 I mimo, ze o niektórych przedmiotach jak sobie teraz pomyślę i o tym, jak ciężko bywało to...  się odechciewa, ale jednak ta wizja robienia tego co zawsze chcało się robić wygrywa🙂
Racja, trzeba robić w życiu to co się kocha. Wielu znajomych i cała rodzina puka się w głowę, słysząc jaki kierunek skończyłam - bo po UR to nigdy nie ma przyszlości 😉 - ale z perspektywy czasu nie zamieniłabym tych studiów na żadne inne. A ze nie zarabiam X tys jak moja siostra... trudno 😉
zdałam ! zdałam ! zdałam ! zdałam  💃 jeszcze tylko jeden egzamin :3
subaru2009, gratulacje!  😅 Wiedziałam, że zdasz 😉 Kiedy kolejny?

edit. dopisek

Wiecie co... To nie lenistwo i zostawianie wszystkiego na ostatnia chwilę dawało objawy przy pisaniu (a właściwie odkładaniu pisania) licencjata, tylko... moja cudowna intuicja! 😀 Inni z grupy się spięli, napisali, zanieśli, a promotor do nich "obrony będą końcem września, jak wszyscy oddadzą pracę, póki co mam 3 i nie będę co chwilę jeździł na uczelnię na obrony pojedynczych osób"  💃
Czy mamy tu kogoś na stomie? Miałabym parę pytań :kwiatek:
Czy ktoś ze studiujących na UW chodził w ramach WFu na jazdę konną do Patataja? Jakieś wrażenia? Mam w tym semestrze tak beznadziejny plan,  że właśnie ta jazda konna by mi najbardziej pasowała...
kolebka, Gratuluję doktoratu! 🙂

Ja będę teraz pisać magisterkę, nie mam w ogóle pomysłu na skonstruowanie tematu. Sama tematyka to kosmos, zupełnie niehumanistyczny, ale to plus bo w Polsce pisało o tym mgr może 5 osób 😁
Notarialna, pochwal się, o czym chcesz pisać 😉 I co studiujesz, bo mi umknęło  :kwiatek:
mundialowa, Dyplomacja europejska we Wrocławiu na UWr 😉

A pisać będę o czynnikach kształtujących opinię publiczną na temat energetyki jądrowej w Europie i na świecie 😁
O cholera, brzmi powalająco 😀
Historia Ziemi zdana, jeszcze tylko kartografia jutro i będę na trzecim roku 😀
mundialowa, Każdy mi to mówi! 😁
Notarialna, uff, bo już się bałam, że wyjdę na humanistę z serii ograniczonych 😁

DeJotka, gratulacje i powodzenia jutro! 🙂
mundialowa, No rzadko sie spotyka połączenie humana z tematem ściśle ścisłym. Ja sama się brechtam z siebie, że stałam nie w tej kolejce co potrzeba, a z drugiej ukradkiem zgarnęłam trochę zainteresowań ścisłych 😁
Notarialna bomba! chcę przeczytać potem pracę! mówię serio. 🙂
Notarialna, na mnie patrzyli jak na wariata, jak studiowałam równolegle informatykę z dziennikarstwem 😀
mundialowa dzięki 😀 Żeby było śmieszniej, dopiero teraz, w piątym semestrze będę miała większość przedmiotów związanych z kierunkiem, a nie geologię na sto sposobów  😂
DeJotka, a co dokładnie studiujesz? Ja przez cały pierwszy stopień miałam zaledwie kilka przedmiotów ściśle związanych z kierunkiem, a takich związanych ze specjalizacją jeszcze mniej. Może na magisterce będzie ciut lepiej...
Turystykę 😉
Na pewno nie zostanę na magisterkę na swojej uczelni, bo specjalizacje mają zupełnie mnie nie interesujące.
No, ale na razie trzeba zdać jutro egzamin, nie mogę się zupełnie zebrać do nauki bo mam wrażenie, że wszystko już umiem...na poprzednie terminy też szłam pewna wiedzy i zawaliłam, chociaż wszystko napisałam. Zaczynam się zastanawiać czy po prostu nie podpadłam w czymś prowadzącemu :P
Studiuje może ktoś z Was na UAMie albo chociaż iberystykę/ filologię hiszpańską w jakimś innym miejscu? Mam wątpliwości i chciałabym, aby ktoś mi je rozwiał 🙂
ja dzis oficjalnie skonczylam studia i nie wiem co ze soba zrobic 😜
Gienia-Pigwa, Idź na kolejne! 😀
Trzymam kciuki za wszystkich walczących!  😀 Ja mam pierwszy zupełnie "wolny" (nie do końca bo zachrzaniam w pracy jak robot) wrzesień od 2 lat i to kurczę takie dziwne troche  😁

Na razie czekam na wieści z UG na jaką specjalizację się dostałam (bo oprócz tej podstawowej będę też robić na raz nauczycielską). Mam nadzieje że uda się na neurofizjologie bo jaram się tym bardzobardzo.  😜 No i przygotowuję się już powoli do przeprowadzki do Gdańska 😀
kotlet, ale Ci zazdroszczę przeprowadzki do Trójmiasta! 😜 Ja na swoją poczekam jeszcze rok - do skończenia licencjatu. Trzymam kciuki, żebyś się dostała na wybraną specjalizację i żeby Gdańsk przypadł Ci do gustu 😀

Ja dzisiaj dostałam plan i jestem średnio zadowolona. Poprzedni semestr mnie rozpieścił, bo miałam wolny czwartek i piątek, a teraz został tylko piątek. Trzy z czterech uczelnianych dni mam zaplanowane od rana do wieczora, z przerwami w środku dnia - ani to do domu pojechać, ani siedzieć na uczelni i czekać. Za to prowadzących mam raczej dobrych, przynajmniej z tych, których kojarzę - mam nadzieję, że reszta też okaże się w porządku.

Powodzenia wszystkim walczącym w sesji poprawkowej 😅
Orientuje się może ktoś czy są już stworzone grupy na wecie we Wrocławiu? Jest już plan zajęć z wyszczególnionymi grupami i są gdzieś podobno już imienne ale nigdzie nie mogę znaleźć..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się