Forum towarzyskie »

Sesja/Studia i t d ;)

pauli, ale to proste co piszesz. dacie rade- zapewniam, ze jak pojdziesz do pracy to sie bedziesz cieszyc ze cos umiesz. ja psioczylam na informatyke- ale potem dziekowalam, ze na to lazilam, bo z politowaniem patrzylam w poprzedniej pracy na ludzi, ktorzy nie potrafili w excelu nic zlozyc- nie wspominajac o PP, ktory byl podstawa absolutna w naszym dziale.

u mnie w tej chwili jest najgorsze to, ze powtarzam teoretycznie proste rzeczy- prawa swiadka, prawa oskarzonego etc. i jak czytam- to wszystko wydaje mi sie jasne i logiczne. zamykam notatki, chce przytoczyc owe prawa i zacinam sie w polowie 🤔

wszystkim co pozdawali serdeczne gratki i trzymajmy sie mysli, ze zaraz wakacje! jeszcze tylko troche wysilku i luz.
zen
Właściwie w praktyce nie mam z tym większego problemu, sęk w tym że my musimy umieć o tym opowiadać  🤔wirek:
jak pojdziesz do pracy to sie bedziesz cieszyc ze cos umiesz
skoro tu juz  zajrzalam (bez powodu..)  to pozwole sobie sie wtracic 😉

jakie zajecia z liceum okazaly sie najbardziej przydatne w kolejnych pracach? maszynopisanie (!)
znienawidzone lekcje w dusznej sali, w huku maszyn do pisania (he to byly lata hmm 90-te i gdzie tam komputery). dziugalismy w te klawisze klnac na czym swiat stoi, a zeby wyrobic troje na koniec roku poslugiwalismy sie korektorem z wielka wprawa..
po czym sie okazalo ze pisanie na klawiaturze 10-cioma paluchami to baaaardzo pozyteczna umiejetnosc i zaoszczedza wiele czasu 🙂

Witajcie po przerwie 🙂
Ja jak narazie wszystko do przodu!!
Ale przede mna dwa najgorsze egzaminy... Pojutrze kosmetologia upiekszajaca, a w nastepny pon chemia kosmetyczna. Brrr...Juz sie boje...
własnie zorientowałam się, że moj jutrzejszy egzamin trwa tylko 2 godziny, a nie 3, w zwiazku z czym boje sie go jeszcze bardziej  😵
darowałam sobie powtarzanie freehold covenants (po polsku chyba sluzebnosc?) i kredytów hipotecznych, bo te tematy sa tak popaprane, ze nawet 4 rozne podreczniki nie rozwialy moich watpliwosci  🤔wirek: case'ow dalej nie umiem, wiec noc bedzie dluga i ciezka.
ale za to jutro o 11.30 zaczna mi sie wakacje i pierwsze co zrobie to skieruje sie do biblioteki narodowej (mam liste ponad 200 ksiazek, ktore chcialabym przeczytac w ciagu najblizszych 3 miesiecy)  😀
Dziewczyny dzięki :kwiatek:

Heh Edytka to  powodzenia na egzaminie i  w czytaniu książek 😉

Wizja trzymam kciuki!😉
a ja właśnie siedze nad makroekonomia i nie moge się wogóle zebrać do tego :/ A we wtorek mam kolokwium zaliczające ćwiczenia z całego semestru ehhh... A sesja zaczyna mi się dopiero w przyszłym tyg.
No to prawo pracy drugi raz uwalone, już nawet mi się denerwować na to nie chce  🙄
Pytania właściwie nie były trudne, tylko dość szczegółowe, trochę powiedziałam, trochę pomieszałam, ale wydaje mi się, że trójkę dałoby się z tego wykrzesać... ale skoro nie, to trudno.

Dziś jeszcze ta nieszczęsna informatyka i makroekonomia  :/
Waaaakacje  💃
alko juz sie chlodzi w lodowce, czekamy jeszcze tylko na znajomych z ekonomi i politologii, ktorzy koncza jutro i bedzie impreza na calego  😎  🥂

zycze powodzenia tym, ktorzy jeszcze sie zmagaja z egzaminami!  :kwiatek:

Ja dopiero na początku drogi :/ egzaminy zaczynam od przyszłego poniedziałku, a sesja trwa troche ponad 2 tygdonie. Najgorsze jest to że w tym tygodniu mam tyle zaliczeń że słabo mi się robi, codziennie coś. I kiedy tu się uczyć do egzaminów  🤔wirek: nawet nie licze na to, że zdam je wszystkie po ciuchu marzy mi się żeby zdać dwa albo przynajmniej jeden i praktyke albo teorie z drugiego. Egzaminów mam 3 w tym dwa składające się z kilku części(jeden z trzech części drugi z dwóch).
I po co mi to było 🙁  Już nie moge się doczekać żeby pojechać do domu i zapomnieć o tym wszystkim na co najmniej 1.5 miesiąca.
Ja dzis zawaliłam kolosa z rozwoju, ale nie dziwię się - prawie nie dałam razy się uczyć, bo byłam chora... w sumie, dalej jestem  🤔
szepcik może jednak sięuda jakimś 1 punktem zdać, nie martw się na zapas!

Ja po psychiatrii - ło matko, ale się stresowałam tym egzaminem! Może znów wam zacytuję jakieś pytanie  😉
Sławnym ruchem samopomocowym dla osób uzależnionych od alkoholu jest:
1) Anonimowi Alkoholicy
2) Anonimowi Anglicy  😁
3) Ruch straży trzeźwości
i jeszcze jakaś 4-ta odpowiedź ^^

Ale tym razem nie było tak psoto jak na seksuologii, sporo pytań było z gatunku ciężkich.

mara jak ci poszło?  🙂
Dzionka naprawdę masz takie durne pytania na egzaminie?  😲

Mam 14 punktów z pytań zamkniętych, z otwartych maksymalnie mogłabym zdobyć 4 - co i tak nie daje mi zaliczenia, będę poprawiać 😉
Edytka
Zazdroszczę 😉

Dzionka

Nieźle  😁

Ile ja bym dała żeby mieć już to całe dziadostwo z głowy...
Najbardziej boję się konstytuta w piątek (wręcz panicznie), nawet egzaminu z cywila się tak nie obawiam.

Na szczęście makroekonomia dziś na 3, a informatyka na 4  😅
Nie mam pojęcia jak to zrobiłam, pisaliśmy w zeszły poniedziałek test z zaskoczenia z informatyki, wszystko ściągałam od kolegi. Ponoć napisałam jedną z najlepszych prac  😂 , kolega od którego ściągałam (prawie wszystko mi powiedział) musiał zrobić zadanie, żeby dostać tą 4, a ja tak bez niczego  🤔
Co do makro, nic się nie uczyłam, dostaliśmy tylko odpowiedzi od poprzedniej grupy  😎

Bilans dzisiejszego dnia wyszedł dodatni, a jutro zerówka z wykroczeń  😵 , nic nie umiem, ale liczę na fart 😉
Pauli mnie nazwy twoich przedmiotów przerażają  😲 Jestem beznadziejna z takich rzeczy prawno-ekonomicznych, więc rispekt, że to w ogóle ogarniasz...

szepcik naprawdę  🙂 Ale to było w ramach jaj, a pytań było 50 - i to niełatwych stety/niestety. Kułam do tej psychiatrii długo jak na mnie, chyba mi się opłaci...
Dzionka
To wszystko brzmi dość poważnie ale nie jest takie straszne jak by się mogło wydawać 😉
Ogarnąć nie jest łatwo ze względu na ilość, jak widzisz wcale nie idzie mi tak dobrze, z najważniejszych dla mnie przedmiotów mam marne 3  :/
Przypuszczam, że sprawy miałyby się lepiej, gdyby wszystko nie zwaliło się na głowę na raz. Na szczęście od przyszłego roku zamiast jednego dużego koła na zaliczenie semestru będziemy mieć dwa lub trzy mniejsze. Będzie dużo łatwiej i mniejsze ciśnienie 😉
Dzionka Zobaczymy na wynikach, ale jestem dobrej myśli. Fajna była reakcja na sali, kiedy ludzie doszli do tego pytania  🤣
Ja też w trakcie, dwa koła za mną 3 przede mną.
Zaczynam tęsknić za szkołą, tam na dzień dziecka były gry i zabawy, a nie kolokwia :P

A teraz trzeba wreszcie się zebrać i siąść do tych prostowników, przerzutników, wzmacniaczy...
Ale  👍  dla wszystkich humanistów, jak ja muszę coś na pamięć wykuć, to mnie po prostu skręca :P
I powodzenia 😉
ponia, gratki!!  😀

Melduje, ze zerowka z konstytutow zaliczona na 4+.
Idziemy dalej.  😉
Gratuluję 😀
Widzisz? nie taki diabeł straszny... 😉
kurcze wszyscy mają albo nawet kończą sesję a ja do końca czerwca użeram się z zaliczeniami na zajęciach;/ a sesja dopiero potem;/ masakra!!
Dzionka, jak ja Ci zazdroszcze tych pytań!
pierwszy egzamin mam w poniedzialek. z zaliczen zostalo mi jedno - znow esej. nt mojej pracy licencjackiej. a konkretnie na temat tematu... bylam dzis u prowadzacej i musze sie zastanowic nad tym swoim Alladynem... jaka tu dac teze? o.0
Historia Rosji zdana na 3+  😅
Z hiszpańskiego dostałam 5 na koniec roku  😅
Jeszcze tylko poprawić USA, zdać łacinę i przystąpić do egzaminów praktycznych, które prawdopodobnie obleję...
A ja za dwie godziny kosmetologia upiekszajaca... Trzymajcie kciuki - przydadza sie...
Wizja  będę trzymać kciuki 🙂
W sumie nigdy nie piszę w tym wątku ale dzisiaj już poprostu muszę się wyrzalić, mam nadzieję że mnie przyjmiecie 😡
Już ma dość tych moich studiów, co chwilę jakieś kłody pod nogi 😕
Od początku zajęć mówili nam na farmie że są zwolnienia z egzaminu. No i ja wiedząc że sesja będzie nieciekawa postarałam się na to zwolnienie. A wczoraj na wykładzie (TYDZIEŃ PRZED EGZAMINEM) profesor powiedział, że nie ma zwolnien 🤬 Poprostu myślałam, że umrę na miejscu. Jak tak można...;(
To ja Cie Solusiek rozumiem.. Harujesz jak wół, żeby uczciwie zarobić na zwolnienie, a potem sie okazuje, że jedyne co możesz dostać, to kopa w d.... Mnie wkurza, że na 6 przedmiotów z 5 mam laboratoria, a jak wiadomo "laboratoria są banalne i każdy głupi może je na dobrą ocenę zaliczyć, więc nie ma mowy o żadnych zwolnieniach" i co z tego, że się np po 30h nad każdym sprawozdaniem siedziało, żeby wszystko było jak należy, przecież to banał..
Grafi no dokładnie 🙄 Ale poprostu tego nie mogę zrozumieć, bo wszystko byłoby ok gdybym wiedziała przynajmniej trochę wcześniej, to inaczej był ułożyła inne egzaminy. I teraz wszystkie egzaminy mi się ponakładały, mam dzien po dniu a żeby na każdy się nauczyć to przynajmniej tydzień potrzebuje 😕
na poprawe humoru
idealnie pokazuje to zachowanie studentow podczas nauki  😁
Hija, no zdaje sobie sprawę że to już maj (swoją drogą fcuk!:/), ale w sposób humorystyczny chciałam Ci zwrócić uwagę że wszystkie daty zapisałaś, np. 1.4 - a 4 miesiąc to kwiecień;P

Ha ha ha. Poprawiam Cię a sama wyszłam na głupka 😀
W czwartek egzamin z pedagogiki przedszkolnej z metodyką, Aaaaa 🙁
hehehe luzik🙂 śmiesznie wyszło🙂 a za czwartek trzymam kciuki!

ja jutro mam dużego kolosa... MUSZĘ się na niego uczyć! a siły nie mam kompletnie..🙁 może do poduchy coś poczytam...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się