Forum towarzyskie »

Sesja/Studia i t d ;)

Pauli i wszyscy co w Olsztynie studiują. Zróbcie, prosze mi zwiad, jak egzaminuje i ocenia Prof. Roman Kisiel. Wykłada też u mnie na TWP Polityke gospodarczą i słyszałam już różne newsy na temat jego zaliczeń. Nie mam pojęcia jak się do tego zabrać, tzn. kuć na pamięć regułki czy też pisać jak samemu się uważa. Poza tym, słyszała, że jest strasznie mocny w ocenianiu i 4 nie zobaczysz. Prawda to czy ploty?
cisawa, nie wiem...... Zaraz sie poplacze ze stresu normalnie.
Dragonnia- nie wiem kto to jest ale jak masz nk to zapytaj się na forum UWM na pewno ktoś będzie wiedział.

Jeeeej, nie umiem nic prawie na tą jutrzejszą zerówkę. Żeby było do przodu...
klami......... dziewczyno, nie załamuj mnie... taki stres to ja moge mieć, a nie ty. Ja nie mam innego wyjścia, tlyko zdawąc egzaminy, bo mam dizekco, sama je wychowuję, i MUSZĘ zrobić te studia bez obsuw. Ale ty...... możesz sobie studiowac i studiowac, poprawiać, i być na luzie. A jak będziesz na luzie, to jeszcze lepiej zdasz, niż w stresie. Jak człowiekowi aż tak nie zależy, to dostaje lepsze oceny. 🙂 Kochana, trzymam kciuki za Ciebie. Wiem jak to jest, i bardoz serdecznie Cię ściskam. Ja na samą myśl o egzaminie dostawłąm przyspieszenia w ruchach robaczkowych... o maj gudnes...  😵
Dziś o 11 egzamin z historii USA. Jestem totalnie nieprzygotowana. Za późno zaczęłam się uczyć.
Mam dziś tragiczny dzień, od południa ciągle narzekam i mam tego dość. Juwenalia doprowadziły mnie do stanu w którym mówię sesji "nie teraz! błagam"... Obym zdała poprawkę. Najbardziej przejmuje mnie fakt, że tak olewam to wszystko... Od 6maja czyli pierwszego dnia studenta mam w głowie wszystko, tylko nie naukę.
Mobilizacja nie jest moją przyjaciółką  🙁 Do tego za 3godziny muszę wstawać i dalej się uczyć...
Wszystkim życzę powodzenia na egzaminach  🙂 Dobranoc.
I ja się tu melduję , wczoraj miałam 1 egzamin rozpoczynający sesję letnią , nie było tak źle myślę że mam do przodu oby więcej było takich miłych egzaminów , tymczasem na konto wpadła mi już pierwsza piątka i zalka 🙂
I coś dla wszystkich z tego tematu🙂
haha  🤣 rewelacyjna grafika  😀 Ja lubię też tą:

Okwiat- obrazek genialny 😀

A ja dziś 4 z historii wychowania.
Wracałam przez całe miasto po indeks i zdążyłam i mam już wpis nawet. W tamtym semestrze też tak raz po indeks jeździłam i też zdążyłam 😀
Właśnie się dowiedziałam, że zaliczyłam wykroczenia  😅
Niestety nie wiem na jaką ocenę (pewnie 3  🙄 ).
Teraz czekam jeszcze na wyniki z cywila...
A w międzyczasie kuję prawo pracy  🍴

edit:
Właśnie dostałam wyniki z cywila... zaliczyłam na nędzne 3  :/ , nie mam pojęcia jak babka to oceniała, ale połowa mojej grupy nie zaliczyła, ci co zaliczyli mieli tylko 3 albo 3,5 była tylko jedna 4,5  🤔wirek:
Najważniejsze, że do przodu, do średniej liczy się ocena z egzaminu (to były ćwiczenia), chociaż i tak nie spodziewam się rewelacji. Właściwie nastawiłam się już na wrzesień  🍴
Pauli- jaki wrzesień. Ty zaliczaj szybko, bo ja się chce spotkać.
Smutne ale prawdziwe... 🙁
Ja też mam ochotę się spotkać, ale jak tak dalej pójdzie, to coś słabo to widzę  🍴
Dziś uwaliłam prawo pracy, nie napisałam kodeksowej regułki prawa pracy i babka dalej nawet nie sprawdzała  😵 . Zapowiedziała, że musimy mieć tą definicję wykutą, ale nie przyszło mi do głowy, żeby na pamięć  🤔wirek:
Zaczynam się czuć jak zwykły gamoń... czy ja na prawdę jestem zbyt głupia na studia?? mam wrażenie, że chyba jednak się do tego nie nadaję  🤔wirek: . Najchętniej rzuciłabym to w cholerę i poszła do jakiejś pracy.
Na jutro ordynacja podatkowa i miałam w planach poprawiać pr. konstytucyjne 😵
Nie wyrabiam już, masakra  :/
Ja dziś po pierwszym ustnym egzaminie z metodyki rekreacji.Mam 5🙂Oby tak dalej...Najgorzej będzie w poniedziałek...
a ja mam egzamin 22 czerwca.... ale hardcore będzie, bo teog samego dnia, mamy częśc pisemną i ustną. O 13.00 piszemy, a po południu odpowiadamy. Pisemny jest open book, a ustny closed book. Będzie rzeź.....
uch a ja skończyłam pisać pracę na rozwojówkę!! ale się cieszę... przynajmniej to z głowy!🙂
Ja wczoraj napisałam esej...do 2.30 w nocy go męczyłam ale mam te swoje dzielnie wymodzone 7 i 1/3 stron...uh a ile się newsów o życiu w internecie dzięk tej pracy dowiedziałam, wirtualnych społecznościach i bóg wie czego  😁
markuje ktos ze mna nad ksiazkami?? Ja siedze nad durnymi procesami ludn. Juz mi sie chce tym rzygac, od 4 dni slecze nsd tym. Slecze... raczej dorywam to w wolnych chwilach. Tez za pozno zaczelam sie uczyc i teraz mam. Zaliczenie o godzinie 8 a ja przerboiłam dopiero połowe. Pewnie nie zmruze oka, ale cos czuje, ze i tak nie zdam. Ostatnio tez wkualam dnie i noce a nie zdałam. Esh... masakra z tymi studiami
Ja właśnie odeszłam od książek. Miałam męczyć ordynację podatkową, ale stwierdziłam, że moim priorytetem na jutro jest pr. konstytucyjne.
Miałam misję, żeby w ogóle nie iść dzisiaj spać, ale chyba się złamię i położę się chociaż na te trzy godzinki (mam zajęcia na 8  🍴 ) i niech się dzieje wola nieba 😉

Ja i moja ściąga na prawo..
Niewiele pomogła, bo jednak ciężko się z niej korzystało  😁
Dobre  😁
A ja zawaliłam - pomyliły mi się godziny, i w efekcie za minutę mam kolosa, a ja siedzę w domu z mokrą głową  😵 wściekła jestem na siebie...
Uff... ordynacja podatkowa na 3 (ciesze się, że w ogóle się udało, bo nic nie umiałam, a poprawka dopiero we wrześniu  🤔wirek: ).
Za to z konstytuta porażka numer dwa  😵
Uczyłam się wczoraj tyle, wcześniej ze trzy bite dni, byłam przekonana, że umiem, a facet zrobił mi psikusa i pytał o beznadziejne rzeczy, bardzo szczegółowo  🤔wirek:
Jestem wściekła...
A ja na razie na czysto.
Zerowka z konstytuta w przyszly poniedzialek. 😉

Dzis finanse do odkreslenia. Cwiczenia zaliczone na 3+, ale zawsze do przodu.
Jutro egzamin z angola konczacy lektorat i kolo z calego roku cywila (ogolna, rzeczowka, rodzinne).
Czy ktoś wie jak się zabrać za scenariusz reklamy radiowej np sklepu lub ma przykład jak to ma wyglądać? :kwiatek:
narracja i dialog.
tak jak skrypt z filmu. Ojoj, trudno mi opowiadać. Wiem stąd, bo sama kiedys taką zamowiłam, i dostałam scenariusz od copywritera.
np: słychac dzieki lasu i dzięcioła stukającego w drzewo.

Głos kobiecy tonem rozleniwionym:
Kochanie, czy Tobie tęz jest tu tak wspaniale, jak mnie?

głos męski: Alez naturalnie kochanie..

Narrator:
Naturalnie z naturą - gospodarstwo agroturystyczne Rababrar & Chrzan zaprasz ana wypoczynek

nie wiem, czy coś ci to pomoze...
Ja już po zerówce z konstytucyjnego, mam nadzieję, że zaliczyłam 😉
Odpowiedziałam na wszystkie trzy pytania, ale nie wiem czy napisałam wszystko, przyznaję się bez bicia, że dwa spisałam ze ściągi (nie była kompletna i wszystko pomieszane, ale coś tam wyłuskałam 😉 ).

Za to z makroekonomią (wykładem) wyszła afera.
Wykłady nie są obowiązkowe, więc nie zdarzyło mi się być na żadnym 😉 facet sprawdzał kilka razy obecność, ale jakoś nie zrobiło to na mnie wrażenia.
Ustalił nam zaliczenie na 4 czerwca, bo nikt nie chodził do niego na wykłady. Wszyscy myśleli, że facet tylko grozi.
Dziś mieliśmy wykład zaraz po zerówce, ale ja ze znajomymi pojechałam do domu, część ludzi jednak na wykład poszła, bo liczyli na to, że dostaną wpisy. Po chwili zadzwoniła do mnie koleżanka i powiedziała, że facet robi właśnie zaliczenie  🤔wirek:
Bez zapowiedzi, bo on za tydzień wyjeżdża i później ciężko go będzie złapać. Na pytanie co mają zrobić nieobecni, odpowiedział, że do października jeszcze mnóstwo czasu  🤔
Poszliśmy do niego z tymi, którzy się nie załapali na "zaliczenie" a on powiedział, że nic go to nie obchodzi i będzie myślał o jakimś terminie na wrzesień  🤔wirek: .
Próbowaliśmy mu tłumaczyć, że umawiał się z nami na 4 czerwca, nie chciał słuchać, zaczął się na nas wydzierać, powiedział jeszcze, że zaliczenie u niego będzie zależało od wyników z ćwiczeń, od obecności na wykładach i od tego jak poszło kolokwium (do którego nikt nie był przygotowany, bo nikt się nie spodziewał).
Postanowiliśmy skonsultować sprawę z kobietą od ćwiczeń, powiedziała nam, że z tego przedmiotu z wykładów nie może być ocen (a już na pewno nie 2) i że ona z nim porozmawia, a jeśli to nie przyniesie skutku sprawa skończy się u dziekana  🤔wirek:
Porażka jakaś  👿

Jutro mam egzamin z Obsługi Ruchu Turystycznego.Mam nadzieję,że zdam,dużo bardziej stresuję się poniedziałkowym niemieckim🙁
hej prawnicy doswiadczeni, help :kwiatek:
dajcie jakies przykladowe pytania z egzaminu z zakresu prawa karnego procesowego? i jakbyscie wyszperali w czelusciach pamieci cos z rodzinnego i opiekunczego to ozloce wirtualnie :kwiatek: moze byc na pw.
ŁIIIII!!!
Mam temat na licencjat!! 😀 przyjemny i smieszny 😀
swiat orientu w disneyowskiej bajce Alladyn  💃 💃 💃
jak Wam sie podoba?  😜
pytanie za 100 pkt- dlaczego nie chodzicie na wykłady...?  😲  przecież to podstawa...  😲
Dlatego, że wykładowca czyta słowo w słowo z wyświetlanych przez siebie slajdów, które potem dostajemy na platformie e-learningowej w necie 😉 ?
Ale świetny temat :o
Co studiujesz?😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się