Forum towarzyskie »

Sesja/Studia i t d ;)

ehh a ja od 3 godzin próbuję napisac dwie prace... jedna na stronę, druga na 8. i kurna nawet nie wiem jak zacząć🙁🙁🙁 chyba pomarkuje dzisiaj🙁

O czym masz?
Ja dzisiaj też posiedze, bo musze troche pokończyć, nie bój żaby nie jesteś sama  :kwiatek:
ninevet, dobrze wiedzieć... ja bym chociaż jedną chciała napisać a od 4 godzin siedzę na gadu i fb i ledwo napisałam wstep:/ lipa liiiiipaaaa!🙁 a z teorii osobowości krótkie streszczenie o idei holizmu w koncepcjach Goldsteina, Angyala i Maslowa. A te 8 stron to "moje wrażenia i to co wyniosłam z treningu psychologicznego"... i miałabym ją napisaną jakieś 3 tygodnie temu (bo to mega lanie wody), ale mamy sie w niej odnieśc do materiałow ktore dostaliśmy do przeczytania. jest tego ddużo, mało konkretne i nie moge się zmusić żeby się za to zabrać🙁

edit - nie dam rady... ide spać!🙁
Ja dzisiaj o 12 mam wyniki wczorajszego egzaminu...strasznie się stresuję, bo test był beznadziejny 🤔wirek:
Jutro najgorszy egzamin ustny, na który już się uczę chyba 3 tygodnie i dalej nie bardzo umiem. A w czwartek kolejny egzamin z dietetyki, na który nie mam sie kiedy nauczyć 🙁 Ta sesja to jakaś totalna porażka A w przyszłym tygodniu jeszcze praktyczny i teoretyczny z interny. Pomysleć, jak by to było jakbym nie była zwolniona z 3 egzaminów.
Mój indeks się gdzieś zgubił. Dałam na wpisy grupowe i starościny nie mają. Masakra jakaś. Nie wiem co ja teraz zrobię, a dzisiaj mam wpis.
archeo czy dobrze pamiętam że jutro się bronisz? jeśli tak - trzymam kciuki!
Mam do Was prośbę.

W zeszłym roku re-voltowicze i voltopiry bardzo mi pomogli. (Konkurs nazywał się wtedy "Studiuj za frajer"😉,
Za co ogromnie DZIĘKUJĘ raz jeszcze.   :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek:

W tym roku mój młodszy brat (Maciek) bierze udział w konkursie o rok czesnego na WSB we Wrocławiu.
Czy moglibyście również jemu pomóc?

Wystarczy się zalogować i wpisać w polu "kod  użytkownika polecającego":
60ECC4EF

http://konkurs.terazwroclaw.pl/konkurs_rejestracja.php

Bylibyśmy bardzo wdzięczni za pomoc.
Hija, pobiegaj sama po katedrach i popytaj, one niestety lubią się gubić "w grupie".
Hmm.... chyba powinnam sie uczyc, ale po wczorajszym maratonie nie mam sily.
[quote author=Jolaa 🙂 link=topic=518.msg612944#msg612944 date=1275975316]
archeo czy dobrze pamiętam że jutro się bronisz? jeśli tak - trzymam kciuki!
[/quote]
ano jutro. Kciuki sie przydadzą od 15  😉

Oczywiście jak zawsze przespałam okres przygotowań  🤬. Dopiero w sobotę jadąc na zawody zaczełam powoli ogarniać zagadnienia, które podała mi promotorka. Na dodatek recenzentem jest doc. Konieczny (prawo podatkowe a moja praca dotyczyła środków z budzetu unii europejskiej) Jak zacznie zadawać zbyt skomplikowane pytania to leżę, z podatkowego pamietam tylko podstawy.  Myslałam, ze pouczę się w pracy ale slęczę nad tłumaczeniem analizy ubezpieczeń.

czeka mnie upojna noc, po której zaraz po obronie mam trening. Mam nadzieję, że nie zasnę na koniu. Dopinguje mnie perpektywa wolnego od nauki przez (mam nadzieje) kilka miesięcy

Klami zrób sobie może dzień albo pół wolnego. Po odświeżeniu głowy więcej wchodzi niż przez kilka dni gapienia sie w książkę jak człowiek jest wypluty
Czy wizyta u chirurga na rwanie ósemki na 3 dni przed sesją 4 zerówek + 3 jedynek + zdaniem zaliczającego eseju krytycznego (nie napisanego jeszcze) ma sens?
Nie ma, zdecydowanie nie ma.
Nie no super. Nie ma co.

Okazało się, ze mam do zaliczenia jeden przedmiot (a że nie cierpię wystąpię publicznych to milczałam zazwyczaj). Cąły głupi materiał do zrobienia w te 5 dni. A głupia krowa, wykładowczyni mnie wyraźnie nie lubi :/
Dodatkowo mam 3 godziny później zaliczenie z statystyki. No pięknie.

A wszystko to w poniedziałek.
Idę dziś pomędzić dentystce, żeby spiłowała to, co wyszło z ósemki do tej pory. Nie wiem, czy jest zdrowa, czy już "robaczywka" - i nie chcę nawet wiedzieć. Wiem, że mam 2 doby snu w plecy, gorączkę podchodzącą pod 39.3, organizacje targów na karku  i w cholerę ważnych egzaminów przede mną.
Szczęki domknąć nie mogę (bóóóóól...), co 3h biorę kolejne dwupaki apapu, bo ketonal skończył się wczoraj, a żołądek po takiej chemii już ledwo dyszy. Myślenie już mi nie działa 🙁

Są jakieś mnemotechniki na wyrycie rachunkowości?
Znalazłam indeks.
Kosztowało mnie to trochę podzwonienia od 7 rano, ale przed 10 miałam już go w rękach. Za to nie poprawiłam muzyki, miałam dość i poszłam tylko po wpis.

Pauli- jak obrona?
Breva - pytałam, bo miałam nadzieje, że będzie tożsamy z którymś z moich i będę mogła Cie poratować ale niestety  :kwiatek:

Hija - ważne, że się znalazł 🙂

Alvika - wiem co czujesz, półowe zaliczeń siedziałam jak nie przytomna z czyrakiem w uchu, ratował mnie ketonal ale on zabraniał myślec, strasznie rozkojarzał. Kosztowało mnie to dwie 3 w indeksie...  🙁 Leć do lekarza ! Ibuprom max jest mocniejszy od apapu, opakowanie 10 [12?] tabletek kosztuje 6 zł, leć do apteki !

Po ibupromie zbuntowała mi się kiedyś wątroba 🙁 od tamtej pory boje się ryzykować, źle to jakoś znoszę.
Jestem obolała i zła, semestr ciężkiej pracy pójdzie w cholerę, bo cokolwiek nie wymyślę - będę chodziła jak zombie i myślała jak zombie. W takiej formie nie mam co walczyć o stypendium.
No po prostu  :emot4:
Pauli- jak obrona?

Więcej było strachu niż to warte 😉
Dostałam tylko te pytani, które wcześniej podał nam promotor. Nie jestem w 100% zadowolona, bo umiałam więcej niż powiedziałam, ale stres mnie sparaliżował i wyszło jak wyszło.
Ale nie ma to w tym momencie żadnego znaczenia, nie wiem co dostałam z pracy i z obrony (będę wiedziała za jakiś czas, kiedy odbiorę dokumenty z dziekanatu), ale na dyplomie będzie 4 😅 😅 😅
Średnia z poprzednich lat się do tego przyczyniła...

Tak czy inaczej mam już wakacje i świetnie się z tym czuję, jest mi tak lekko 💃

Trzymam kciuki za Was :kwiatek:
Pauli gratuluje  😅
Pauli- super. I co teraz, uciekasz z Olsztyna czy zostajesz?
Pauili- nie jest strasznie, prawda?🙂 Gratuluję🙂
Jeden dzień z życia Studentki Politechniki Śląskiej:

Środa 09.06.2010
8:40 Egzamin
9:30 kolokwium [udało się to rozdzielić by się nie nakładało]
10: 30 oddać projekt nr 1
11:30 oddać projekt nr 2 i go obronić
12:30 oddać projekt nr 3 i go obronić
13:30 zaliczyć nieobecności
15:15 kolokwium zaliczeniowe czyli egzamin.

Jak jutro wyjdę z uczelni i zjem własną twarz to się nawet nie zdziwię. 
Ba, boje się, że własne odchody mogą mi zasmakować.  😵
ninevet, Współczuję. 😲

Ja już znam terminy pierwszych egzaminów i nie powiem bym była zachwycona. Najgorsze idą na pierwszy rzut. Moze to i dobrze, bo najlżejsze na koniec pójdą.
A ja w lesie z pracami. Bo Mam do napisania jeszcze jedną z prawa, potem muszę doczytać 2,5 książki na 2 przedmioty (najgorsze) i nauczyć się geografii politycznej, która zapewne doczeka się poprawy na wrzesień.

A wyjazd do Bułgarii dzięki temu dziadostwu jest pod znakiem zapytania. Sic!
ninevet  Don't Worry ja mam to samo co roku  😎
Ja co pół 😉
Dzięki Dziewczyny :kwiatek:

Hija
Na wakacje na pewno w Olsztynie nie zostaję, bo mam już załatwioną pracę u siebie.
Natomiast co do następnego semestru, cały czas się zastanawiam co robić. Na pewno złożę papiery tu na magisterkę dzienną, chciałam tez do Gdańska, ale tam jest egzamin wstępny z trzech lat studiów USTNY 😵 , więc nie sądzę, żebym miała realne szanse się dostać.
Chodzi mi też po głowie zmiana kierunku studiów, ale musiałabym zacząć je od pierwszego roku...

pony
Niby nie było strasznie, ale samo siedzenie przed komisją było mega stresujące...

ninevet
Ładny macie tam młyn 🤔
😅 😅 Dostalam maila z wynikami. Wszystkie cwiczenia zaliczone. Ufff.... co prawda w baaaardzo poznych terminach, ale coz. Sama jestem sobie winna.
Byle do przodu, teraz egzaminy.

Pauli, moje gratulacje !!
Napisałam pracę 😅
Teraz biorę się za nastopną i mam zamiar ją skończyć dzisiaj w nocy. A potem notatki ze statystyki.
a ja dalej zamierzam usiąść do jednej z prac... na szczęście druga przełożyłam na "do niedzieli"! więc została jedna krótka za którą nie mogwe się zabrać:/
ZDAŁAM , ZDAŁAM , ZDAŁAM !!!  Fizjo na 4 i immuny na 3 !!! 😅 😅 😅

Więc wszystko póki co idzie zgodnie z planem !! mam prawie cały tydzień na nauczenie się na egzamin z mikro  💃

uff co za ulga , wszystkie przedmioty zaliczone! i jedziemy od jutra z sesją !

POWODZENIA WSZYSTKIM ZALICZENIOWCOM !!
Belcia- gratuluje 🙂

I proszę o kciuki jutro o 10. Ostatni egzamin w tej sesji jak dobrze pójdzie 🙂
A już normalnie tak mi się chce na dwór i wyjść gdzieś, że ledwo siedzę na tyłku.
A właściwie to teraz zasuwam po czekoladę co by mi się lepiej uczyło.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się