zen Wejściowa ok.120 jak to na katowickiej na lewym pasie 🙂 i jakieś 25m do poprzedzającego na hamowanie do stój 🤔 (ja tam jeżdżę na większych odległościach - ale facetowi przetłumaczyć trudno 🙁) Ale jeszcze nigdy z taką prędkością w coś nieodwracalnie nie zmierzałam - wrażenie niezapomniane.
Ale jeszcze nigdy z taką prędkością w coś nieodwracalnie nie zmierzałam - wrażenie niezapomniane.
wyobrażam sobie - ja jechałam "tylko" koło 70km/h i nie zauważyłam babki w małym samochodziku, tóra chciała w lewo skręcić i w nią walnęłam.. a, że było ślisko, bo to zima, to nie było opcji wyhamować. okropne uczucie - hamujesz, a samochód jeeeedzie.. 🙄
pytanie mam do włascicieli terenówek jakie macie oponki? przymierzamy się do zakupu juz na powaznie, nasze są nie bardzo juz interesuje mnie opinia głownie wiejskich offroadówców, szosówki nam nie potrzebne
mam pytanie oto takie. otóż jechałam sobie z mamą i zabłądziłyśmy wjechałam w pierwszy zaułek - dojazd do hotelu, żeby zorientować się na mapie gdzie mam jechać i ruszyć dalej. wjechałyśmy w tą uliczke i zawróciłam tak już do wyjazdu. owszem znaki były zakaz zatrzymywania, ale ani nie wysiadałyśmy z auta ani nie gasiłam silnika. podszedł pan z dyżórki przy wjeżdzie przez bramki do hotelu (musiał przejśc notabene jakies 80m) moja mama wychyliła sie i mówi że już jedziemy po czym on bez słowa spisał numery rejestracyjne.. wiem że stałam na zakazie itp itd ale co on może zrobić zgłosić na policje/straż miejska? a oni co zrobią upomnienie, mandacik? czy nie ma prawa tak robić bo to tylko ochrona była czy zwykły pan w dyżórce nawet sama nie wiem.. szczerze to mnei to troche podjurzyło bo nie wadziłam nikomu drogi a ten bez słowa spisał numery jak by jeszcze się zapytał typu 'tu eni wolno stać alo co pani tu robią' a ten z mordą chama przypełzł i poszedł dureń.. 😂
Krokus byc moze obiekt jest monitorowany i z kazdego wjazdu musi sie pojawic notatka. Ja bym sie tak nie wsciekala, pan pewnie po prostu wykonuje swoja prace. Czesto tak jest w obiektach pod nadzorem kamer.
Apropo Nissanów Terano. Mam II voyager. Niby duży a jednak mało pojemny.I dobrze i źle mi się nim jeździ. Dobrze pod wzgl.że lubię duże samochody, no i duży zawsze bezpieczniejszy ale... no właśnie... dla mnie za mało stabilny- przy większych prędkościach mam wrażenie że wyląduję na dachu. Kiedyś ( coprawda wtedy nie miałam prawka) mieliśmy Jeepa Grand Cheeroke, i był zdecydowanie dużo lepszy,szedł jak czołg.
aaa i tak nic nie przebije naszej przygody w marcu. Tata wracał z koniem z konsultacji.. i wyprzedziło go własne koło.... Jak się później okazało pękła felga .... generalnie dobrze,że miał przyczepę z tyłu bo coś go trzymało, i że Złocisz spokojnie stał te 3h zanim zorganizowaliśmy transport dla kunia i dla samochodu.
Halo, współczuję straty autka, ale to i tak duże szczęście w nieszczęściu :przytul:
A ja mam pytanie: Czy ktoś z was lub waszych znajomych przestawiał kierownicę w aucie sprowadzonym z UK? Ile to kosztuje tak mniej więcej w autach średniej klasy, np. Opel Astra czy Peugoet 206? Właśnie przeglądałam ogłoszenia bo możliwe, że niedługo będę sprzedawać moje maleństwo i zauważyłam, że ceny aut poleciały w UK na łeb na szyje. I tak sobie myślę, czy opłacałoby się kupić coś fajnego i przerobić tą kierownicę w PL.
Od miesiąca mam nowe letnie opony - Good Year DuraGrip. Dzisiaj po raz pierwszy miałam okazję wypróbowac je sporych kałużach. Są super. Po wjechaniu w kałuże (ok 90 km/h prócz fontanny spod prawej strony autka żadnych efektów ubocznych typu ściąganie, szarpnięcie kierownicą. Nie miałam okazji sprawdzić ich w deszczu i dzisiaj stało się 🙂 Nie żałuję decyzji 😉
Moje auteczko to 5-drzwiowa Honda Civic z silnikiem 1,4. Nie jest młoda ale za to niezawodna.
A ja kocham mojego golfiaczka 😍 Teraz mamusia musi kupić 'syneczkowi' ( :hihi🙂 letnie oponki i właśnie się zastanawiam jakie... Raczej używane, tak do 200 zł/szt., polecacie coś?
Karolina te opony kupowałam po 175 zł i nie były bynajmniej używane 😉
Zajrzyj tu http://www.interopony.pl/index.php do promocji 🙂 Może znajdziesz coś dla siebie 🙂 Od złożenia zamówienia - miałam je 3 dni później w domku kurierską przesyłką
:kwiatek: Dziękuję, że podzieliłyście moje mieszane 😕 😅 uczucia. :kwiatek: No i... spóźniliśmy się z zakupem nowych opon (choć były już upatrzone i tego dnia miałam zamówić 🙁). Może byłby to zbędny wydatek (gdybyśmy zdążyli), a może, może... 1m hamowania mniej i aż tak "efektownych efektów" by nie było? Opony robią "wielką różnicę" - sprawdziliśmy w drugim autku (Pirelli P7 - wcześniej Fuldy - wcześniej: jakiekolwiek, byle całe 🤔). Warto polować na promocje i dobrze wybrać. A zauważyliście, że kilka marek - to zasadniczo jedna firma jest? (i prześmieszna gwarancja - ta sama).
Ja mam Opla Frontere Long jestem z niego zadowolona .
Każdy mi z drogi ucieka ,jest pakowny wchodzi 10 snopków siana do tyłu ,albo 8 -10 worków owsa ,jest to auto do ciągnięcia idealne idzie jak wół . W terenie nie radzi sobie bardzo dobrze ale nie narzekam . Jest to dobre auto bo przez 2 lata wymieniłam tylko tłumik i opony a tak śmiga do dzisiaj .(oleje też wymieniam ) Jestem też zadowolona że Froncia nie jest słabym autem ,już nie raz walłam w sarnę ,dzika i na aucie ani śladu w męża auto też mi się udało wjechać cały przód miał do wymiany (chłodnice,grilla) a we Fronci tylko ryska .
Polecam dla tych co chcą zaoszczędzić jak dlamnie to dobre auto (oczywiście mogą się trafić jakieś buble ale moje auto się spisuje )
Ja stroniłam od Fordów, a teraz jeżdżę limonkowym KA (nawet klimę mam) i jestem diablo zadowolona... ostatnio wypróbowałam na trasie i pędzi toto jak durne. Tylko mankament małych aut, że powiew tira nam trochę stracha napędził.
u mnie w "domu" są oba samochody🙂 Opinie sa bardzo dobre gdyz to wygodne, nisko palace samochody Caddy przy silnku 1,9 turbodiesel spala ok 6l przy ekonomicznej jedzie T5 Mulitvan przy 3,0 turnodiesel ok 8l wiec cąłkiem całkiem jak na tak duże samochody
nie są może jakieś super ładne ale ekonomiczne, wygodne i pakowane!!
kolory i typy zgadzają sie jak z tymi na fotkach:P
pare miesiecy temu skasowałam auto chce je oddac na złom ale gdzies mi zjadło dowod rejestracyjny - po prostu wcięło nie ma krasnale wyniosły czy Urząd moze mi wystawić jakies potwierdzenie ze ten dowod był? duplikat mi nie potrzebny skoro auto i tak do kasacji
A ja musze sie zdecydowac - albo Honda Civic albo Renault Megane - oba z silnikiem 1400 cm... Z tym ze Meganka 2 lata mlodsza i tansza troche - no ale mniej elektoriki tyz... Ehhhhhh.....