Forum towarzyskie »

KOCHAM KINO :)

Pauli bajeczka to to nie jest 😉 Moim zdaniem smutny. Fajny, ale smutny.
Tego właśnie się obawiałam...
Ale pewnie i tak zerknę 😉
Witaj w klubie- zdecydowanie świetny film, poruszający, dobrze zagrany opisujący piękną historię. Ani przez chwilę nie czułam się znudzona mimo, iz film dość długi. Polecam zdecydowanie
"Sekretne życie Waltera Mitty" - PRZEPIĘKNE pejzaże, zdjęcia, widoki, krajobrazy.. absolutnie majstersztyk moim zdaniem i takie "smaczne" kolory w całym filmie.. fabuły nie skomentuje, bo film dla mnie z lekka bez sensu i konwencja do mnie nie przemawia (choć raz popłakałam sie ze smiechu)... jakkolwiek miło zobaczyć Bena Stillera trochę inaczej...
Tego właśnie się obawiałam...
Ale pewnie i tak zerknę 😉

I co oglądałaś?
Ten sam reżyser, podobny styl, tak samo rewelacja - "Kręgosłup diabła". Oba walące na kolana.
pokemon
Niestety przeoczyłam, ponieważ zajęłam się "Kuchennymi rewolucjami" 😡
Przełączyłam później i zerknęłam z ciekawości, chociaż takie oglądanie urywków zupełnie zabija filmy.
Klimat bardzo mi się podobał, chociaż momentami patrzyłam przez palce. Myślę, że muszę jednak zrobić podejście do tego filmu i obejrzeć go w całości, zaintrygował mnie.

"Kręgosłupa diabła" nie widziałam.
I co oglądałaś?
Ten sam reżyser, podobny styl, tak samo rewelacja - "Kręgosłup diabła". Oba walące na kolana.
[/quote]

Kręgosłup diabła rewelacja!
Obejrzałam ostatnio Martwe Zło z 2013 i to pierwsze, klasyczne. Ogólnie pomysł fajny, ale jak dla mnie za duża rzeź 😉
z jakiego to filmu?

na zdjęciu jest Helena Bonham Carter, ale filmowo nie pomogę, bo z niczym nie mogę skojarzyć  🤔
Nie do końca kino, lecz teatr, ale kącik teatralny (nad czym ubolewam) stoi pusty, więc piszę tutaj:

Czy ktoś ma może tę płytę? Albo widział jej treść?
http://www.empik.com/igraszki-z-diablem-lis-tadeusz,p1043845694,film-p

Muszę wiedzieć czy różni się jej zawartość od tego: https://www.youtube.com/watch?v=lfdt9P-LYyk, bo wpisałam w bibliografię dvd, nie yt
a co tu może sie nie zgadzać? nie ma chyba innych ekranizacji "Igraszek..." z tą samą obsadą... 🙄
Witaj w klubie to Dallas Buyers Club, tak? Nienawidzę tych polskich tłumaczeń 🙄
Mnie ten film baaaardzo poruszył. Nigdy nie lubiałam McConaughey'a, ale z wiekiem się wyrabia. Ten film, teraz rewelacyjny serial z nim w roli głównej, jestem oczarowany jego kunsztem aktorskim. Z resztą co jak co, ale w tym filmie Jared Leto również ostro "poszalał". Wiele gwiazdeczek hoolywoodzkich powinno im buty pastować... Co tu dużo gadać, trzeba obejrzeć.

Need for speed spełnił moje oczekiwania 💃 film jest dokładnie taki, jakiego fani oczekiwali - samochody aż do bólu 😜 Zaś mimika twarzy Aarona Paula obłędna! Wbrew pozorom świetnie zaprezentował się w głównej roli.
Azyl, Moje córki - fajne 🙂
Płynące wieżowce - wg mnie warto.
Strucelka, Aaron Paul, kocham go od Breaking Bad! Jest boooooooskiiii  😍 💘 😍 💘 😍
Śpieszę z nadrabianiem zaległości:

Sekretne życie Waltera Mitty, film obrazu, bardzo fajnie zrobiony - wizualnie zachwyca, oryginalny, ale bardzo uproszczony momentami, czegoś mi brakuje
jako film obrazu - TAK, jako film fabularny - pozostawia nieco do życzenia.
The Big Wedding - przez cały czas od kiedy posiadałam ten film, myślałam, że to produkcja z roku 2007 z Robinem Williamsem i wzbraniałam się przed jego obejrzeniem, a tu niespodzianka - zupełnie coś innego. Film mi się bardzo podobał, zabawny, fajna obsada, całkiem zawiedziona jestem jedynie Madonną, pozwolę sobie obarczyć winą aktorkę, bo dla mnie rola była po prostu źle zagrana, ale i generalnie nie pasowało mi wiele jej zachowań.
Spadkobiercy -  chyba nie mam tu nic do zarzucenia, bardzo mi się podobał, pomimo, że specjalnie za clooneyem nie przepadam i gdyby nie leciało w tv, jeszcze długo bym nie zaliczyła tej pozycji
Blue Highway - baaaaaaaaardzo pozytywny, dowcipny i zaskakująco krótki, co przyznam, że działa na korzyść przy tak spokojnej "fabule". Aczkolwiek poczułam się jak idiotka, bo nie znałam większości kontekstów. No cóż, trzeba chłonąć.
Depresja gangstera i nawrot depresji gangstera - lekki, głupawy, ale w dobrym tonie, nie tak jak większość obecnych głupawych komedii amerykańskich (a to miła odmiana) -  na rozleniwiony umysł bardzo spoko. Spodziewałam się jednak czegoś lepszego.
The Order - szukałam czegoś na kształt constantine, ale się zawiodłam, miał potencjał, ale według mnie nie wyszło.
Bestia - Jedyne co mi się w tym filmie podobało to postać Willa Fratalii. Ode mnie: NIE.
Just go with it - nie przepadam za Sandlerem, ale przyznam, że film mnie bawił, zamiłowanie Maggie i jej akcenty =>  💘
Dallas Buyers Club - dla mnie mistrzostwo, zarówno Jared Leto jak i Matthiew McConaughey w 100 % zasłużyli na oscara i otrzymali ode mnie status aktorskich masterów, szczególnie zaskoczona jestem McConaughey'em, jako, że w sumie znam go głównie z komedii romantycznych. Byłam ostatnio na spotkaniu z p. Filipem Marczewskim i a'porpos jego wyboru Agnieszki Grochowskiej do 'bez wstydu' powiedział rzecz która w 100 procentach pokryła się w tym filmie - to straszne dla aktorów, że gdy raz dobrze zagrają w danym gatunku czy typie bohatera, do końca życia są obsadzani w tej konwencji - nikt nie daje im szansy wykonywania zawodu, który polega właśnie na wcielaniu się w różne role. "Bo tu nie pasuje" .
American Beauty - nie wiem czemu, ale przed tym filmem też się wzbraniałam. Często mam tak, że te filmy które odkładam stają się moimi ulubionymi - i ten do nich należy  💘
Być jak John Malkovich -  dla mnie genialny, rewelacyjny pomysł, głęboki, ubrany w bardzo pomysłowe surrealistyczne wdzianko- WARTO obejrzeć
Bez wstydu - film dobry, dobrze zrobiony, ale postać Tadka mnie denerwowała - taki był zamysł, taka tematyka, widocznie mi po prostu nie odpowiadał.
Matka (etiuda 2013) - super
Submarine -  bardzo fajny, zabawny, uwielbiam takie filmy
89 mm - warto obejrzeć, tym bardziej, że to zaledwie 12 min.
Co taka miła dziewczyna jak ty robi w takim miejscu? - postanowiłam zrobić wycieczkę do początków kariery scorsesego, zabawny, podobał mi się 😀

Matko dużo tego, a myślałam, że dużo się ostatnio uczę  😁
Maria z Nazaretu - przepiękny  😍

tu do obejrzenia - 4 części
hello, czy znajde jakas ciekawa, powazna, pelnometrazowa animacje dla doroslych (nie dla doroslych i dzieci), typu Walc z Bashirem, Persepolis? Ktos robi takie rzeczy?
kujka,  Droga na drugą stronę, reż. Anca Damian
Ostatnio obejrzałam kilka filmów
Hwa-i- bardzo dobry koreanski film akcji, a Jin-goo Yeo według mojej opini zagał mistrzosko. Polecam osobom, które lubią produkcje wschodnie.
No se Aceptan Devoluciones - bardzo przyjemny film, który momentami rozbawia ale potrafi wycisnąć też łzy. Ciekawa opowieść ojca samotnie wychowującego córkę, który wprowadza ją w świat fantacji i fikcji by uchronić przed prawdą.
Need for Speed- film spełnił moje oczekiwania, dużo akcji, szybkie samochody i super gra aktorska.
Bae-woo-neun Bae-woo-da - kolejna ciekawa produkcja koreańska z gatunku akcji. Historia sławy i zman które zachodzą pod jej wpływem.
Homefront- ojciec samotnie wychowujący córkę i głodni zemsty handlarze narkotykami. Warto.
Delivery Man- osobiście mnie film zanudził strasznie, spodziewałam się sympatycznej komedii na poprawę humoru, a dostałam kiepskiej jakości obczajówkę
Piękny film-polecam.
ooo tak Taniu! zgadzam sie 🙂 widzialam na wff i az sie wzruszylam!
ooo, rosyjskie filmy przeważnie są dobre 😉 jego chyba nie ma jeszcze w necie?

Tania
nie wiesz co to za piosenka leci w tle?  😀
.
Ja ten film widziałam w rosyjskiej telewizji, ale pewnie gdzieś jest online.
http://smotrionline.tv/videos/geograf-globus-propil/
Tania szkoda, że bez napisów 🙁 a widziałaś może ten film http://www.filmweb.pl/film/4-2004-223671 dobry?
Vanilka  :kwiatek:
Tego nie widziałam.
Wielkie Piękno, świetne 😍 Uwielbiam takie filmy. Wyszłam z Kina Kultura wczoraj późnym wieczorem i czułam się na Krakowskim Przedmieściu jak w Rzymie przez ten film. Super klimat. I skłania do refleksji, dość przewrotnie.
jaki film z Penelope Cruz warto zobaczyć?  :kwiatek:
wszystkie Woody'ego Allena 😉

Dzionka prawda?? mi się bardzo te imprezy podobały!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się