To już nie źrebak. Mówię - przy okazji jesiennych aukcji się kupuje. Wtedy, gdy dobrze się zakręcisz, to i za 1 500 kupisz np. co na tory nie pójdzie ani do Kazachstanu. Z tym, że wałacha młodego xx-a raczej nie kupisz - folblutów przed torami raczej się nie kastruje. A klacze - wiadomo, mają wyższą cenę.
Ale tylko te aukcje? Żadnych innych źródeł? Klacze źrebią się z reguły na wiosnę, wiadomo, że do jesieni są przy matce - ale nie musi być to koniecznie 7-8 miesięczny źrebak, może być roczniak, tak jak pisałam max. 2 latek.
Może znajomi znajomych, coś w tą drogę? 😉 ja szukałam między innymi na re-volcie ale same dorosłe...
A od źrebiąt niedaleko do młodych koni, od młodych koni do startów w zawodach, od startów w zawodach do emerytury, więc powiedzcie mi może - jaki jest orientacyjny koszt utylizacji padłego konia? To chyba prawie dobry wątek.
W następnym tyg. organizuje transport mrożonego nasienia ze stajni Van De Helle, koszt ok. 60-70 euro do podziału. Odbiór w Słupcy, jest możliwość inseminacji na miejscu. Więcej na PW
Podepnę się. Mam kuckę 3 latkę 115cm i szukam jej ogierka najlepiej izabelowatego min. 125cm najlepiej koło 135cm... 🙂 Znalazłam jedynie pięknego Zefira http://www.bazakoni.pl/zefir-wollingsdante-zahira Fajnie się prezentuje ale mam nadzieję, że coś bliżej wynajdę... Różyniec/dolnośląskie 🙂
Przepraszam, że tu piszę ale nie znalazłam innego wątku. Czy może mi ktoś powiedzieć co to oznacza -> ogier był na kategoryzacji ogierów (w swojej rasie) i dostał " C,zagrożony" Będę bardzo wdzięczna za konkretną odpowiedź 😉
blysku, musi poprawić punkty za potomstwo lub wyniki sportowe bo będzie wycofany z rozrodu. Widocznie czas mu już na kategorię B, jeśli nie to "temu panu już dziękujemy".
powiedzcie mi jakie ogiery kryją naturalnie ? wiem że Ron William ale jak na moją babę jest za "ciężki" czy jest coś dobrego w lżejszym typie i kryjącego naturalnie ?