Jestem w szoku, ze wlascicielka zdecydowala sie na ciagniecie 750km dzudziestoletniego konia po przewrotce i w efekcie z kontuzja kulawego w pien dla egoistycznych pobudek i 3min prezentacji. Szkoda, ze zdrowie i komfort konia nie byl wazniejszy.
Gdyby każdy hodowca myślał tak jak Ty - to nie byłoby sensu organizować pokazów i prezentacji, a konie oglądalibysmy na zdjęciach i w internecie. W Bogusławicach były konie z całej Polski. Na całym świecie jeździ się z końmi na pokazy hodowlane -bo prawdziwy hodowca chce zobaczyć zwierze, od którego moze zależeć jego los (finansowy) na własne oczy. Myślisz, że w Niemczech czy USA nie jeźdźą? A zimy też mają 😉 Nasze araby latają nawet na pokazy do USA -też z pobudek egoistycznych??
rzepka skoro nie zrozumialas, to napisze jasniej. Szokuje mnie fakt, ze ktos decyzuje sie ciagnac konia kawal drogi, w sytuacji gdy ten kon doznaje kontuzji przy zaladunku. Jazda w przyczepie do duzy wysilek, a kazac podejmowac go, gdy noga boli to barbarzynstwo.
beraiter Ale nawet Pan Kuchejda powiedział, żeby go nie ganiać kłusem, bo wywrotka dała mu się we znaki i był kulawy, może to lata sportu, może wywrotka - nikt nie ma pretensji, to już emeryt. Nie denerwuj się :kwiatek: Na pokazach niemieckich te zasłużone ogiery pokazuje się właśnie w ręku, każdy zna ich wartość i to raczej puszczanie takich koni bardziej mnie osobiście zadziwia. Co nie zmienia faktu, że chwała Ciz a to, że przejechałaś aki kawał, Carlos pięknie wygląda 🙂 :kwiatek:
Dzięki Armara, Carlosik w końcu półbratem sławnego Calido jest... Dodam, iż na pokaz jechał ze mną dyplomowany Lekarz Wetrynarii, pracujący w dużej dońskiej kilince końskiej... Ale dziś siwy ma się dobrze- dołączyłam film nagrany w kilka godzin po pokazie, nawet koreczków nie zdążyłam mu ściągnąć, oby tylko przeżył z tego powodu, heheh.....
Lasko w super formie- bardzo urodziwy, a Emetyt- cóż, legenda naszej hodowli za życia, pełen szacunek!!!! Przecudnie się zaprezentował....
beraiter na tym filmie z padoku widać, że odciąża prawy tył czyli nogę na którą kuleje na filmie z pokazu. Ale wierzę, że zaraz po wywrotce mogło nie być widać kulawizny.
Martucha, oczywiście, że widać oszczędzanie kończyny, chciałam tylko udowodnić, iż po barbarzyńskim transporcie udało mu się przeżyć... Ogier ma 20 lat, jest po dużym sporcie i kontuzji, raczej lepiej już nie będzie, hihi...
titina Pewnie, że się udało 😎, ale nie wrzucałam, bo tak jakoś nie wiem czy wypada ?
Wrzuć, brawurowy chłopak 😉, do tej pory żałuję,że nie nagrałam korytarza z próby dzielności klaczy, jak moja wyskoczyła przez bariery 160 i ludzi stojących za nimi..., widać, te z linii Ladykillera tak mają, zero przejęcia, i niesamowita odwaga. 🏇 Moja pobiegła do towarzyszek stajennych, a Lasko dokąd się udał, mocno narozrabiał ? 😉
Lasko poleciał zaczepić Carlosa i wrócił do właścicielki, sam przyszedł 😍 777 Na pewno jest uznany, czy ma wykupioną licencję na 2013, nie wiem. Tym spisem bym się nie sugerowała, bo jest aktualizowany z opóźnieniem.