Forum konie »

Reproduktory, nasienie, krycie klaczy - co polecacie ?

Jestem w szoku, ze wlascicielka zdecydowala sie na ciagniecie 750km dzudziestoletniego konia po przewrotce i w efekcie z kontuzja kulawego w pien dla egoistycznych pobudek i 3min prezentacji. Szkoda, ze zdrowie i komfort konia nie byl wazniejszy.
Gdyby każdy hodowca myślał tak jak Ty - to nie byłoby sensu organizować pokazów i prezentacji, a konie oglądalibysmy na zdjęciach i w internecie. W Bogusławicach były konie z całej Polski.
Na całym świecie jeździ się z końmi na pokazy hodowlane -bo prawdziwy hodowca chce zobaczyć zwierze, od którego moze zależeć jego los (finansowy) na własne oczy. Myślisz, że w Niemczech czy USA nie jeźdźą? A zimy też mają 😉
Nasze araby latają nawet  na pokazy do USA -też z pobudek egoistycznych??
Emetyt
rzepka, myślę, że chodzi bardziej o fakt, że się wywrócił...

Emetyt super  😍 gdyby nie siwizna na głowie to w ogóle nie byłoby widać, że to starszy pan. jak on się rusza  😜
rzepka skoro nie zrozumialas, to napisze jasniej. Szokuje mnie fakt, ze ktos decyzuje sie ciagnac konia kawal drogi, w sytuacji gdy ten kon doznaje kontuzji przy zaladunku. Jazda w przyczepie do duzy wysilek, a kazac podejmowac go, gdy noga boli to barbarzynstwo.
FirstLight

Ogier nie kulał po wywrotce, wręcz przeciwnie.
hodowcy!
Zdjęcie  z dziś!
beraiter
Ale nawet Pan Kuchejda powiedział, żeby go nie ganiać kłusem, bo wywrotka dała mu się we znaki i był kulawy, może to lata sportu, może wywrotka - nikt nie ma pretensji, to już emeryt. Nie denerwuj się  :kwiatek: Na pokazach niemieckich te zasłużone ogiery pokazuje się właśnie w ręku, każdy zna ich wartość i to raczej puszczanie takich koni bardziej mnie osobiście zadziwia. 
Co nie zmienia faktu, że chwała Ciz a to, że przejechałaś aki kawał, Carlos pięknie wygląda 🙂  :kwiatek:
FirstLight

Ogier nie kulał po wywrotce, wręcz przeciwnie.

AAA to ciekawe.
Przeciwnie to znaczy co?
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=EeuOJTMlWCQ
armara, dlatego ZDECYDOWAŁAM się WYŁĄCZNIE na pokazanie ogiera w ręku
Koń po wywrotce nie kulał. kulawizna została zauważona i wykryta DOPIERO na hali w bogusławicach na rozprężalni.
Nie, nie żaden egoizm. Było ok, a Ci którzy nie byli i nie widzieli mogliby tu nie siać zamętu  🤬
BTW wydaje mi się bardzo podobny do Calido 🙂
Dzięki Armara, Carlosik w końcu półbratem sławnego Calido jest...
Dodam, iż na pokaz jechał ze mną dyplomowany Lekarz Wetrynarii, pracujący w dużej dońskiej kilince końskiej...
Ale dziś siwy ma się dobrze- dołączyłam film nagrany w kilka godzin po pokazie, nawet koreczków nie zdążyłam mu ściągnąć, oby tylko przeżył z tego powodu, heheh.....

Lasko w super formie- bardzo urodziwy, a Emetyt- cóż, legenda naszej hodowli za życia, pełen szacunek!!!! Przecudnie się zaprezentował....
Kolejna porcja zdjęć i film Lasko

Kuc walijski sekcji B, Tijd Vlijt's Cyber - skakał tak  😍

Imequyl

angloarabski Dżihad, półbrat Dżahila 🙂
beraiter na tym filmie z padoku widać, że odciąża prawy tył czyli nogę na którą kuleje na filmie z pokazu.
Ale wierzę, że zaraz po wywrotce mogło nie być widać kulawizny.
Martucha, oczywiście, że widać oszczędzanie kończyny, chciałam tylko udowodnić, iż po barbarzyńskim transporcie udało mu się przeżyć... Ogier ma 20 lat, jest po dużym sporcie i kontuzji, raczej lepiej już nie będzie, hihi...
armara, a jak Tabex i ogiery "zbyszkowe"?
beraiter,  podziwiam
w świetnej kondycji ogier
Kolejna porcja zdjęć i film Lasko

Szkoda, że nie udało się nagrać jak wyskoczył z korytarza  😉
W doskonalej formie jest, i galopadę ma super, podobno nie źle się rusza  😀
777 - dzięki! Carlos był również bardzo grzeczny, później nieco zdziwiony obecnościąLasko tuż za plecami- ale co holsztyny, to holsztyny!
Kurcze Emetyt  😍 Dziadek jak na swój wiek super kondycja  💘 Mega szacunek dla właściciela  😜
swoją drogą, gdzie można znaleźć ofertę stanówki Emetyta?

armara, nie pamiętam, kręciłaś w końcu TG czy tylko foty?  😡
titina
Pewnie, że się udało  😎, ale nie wrzucałam, bo tak jakoś nie wiem czy wypada ?
Armara- dawaj, dawaj!!!!!
powiedzcie mi dlaczego Durano W nazywa się na D skoro matka i ojciec sa na V
W KWPN wszystkie konie w roczniku mają imiona na jedną literę (podobnie jest w przypadku klaczy holsztyńskich) . Od 2005 "leci" początek alfabetu.
titina
Pewnie, że się udało  😎, ale nie wrzucałam, bo tak jakoś nie wiem czy wypada ?

Wrzuć, brawurowy chłopak  😉, do tej pory żałuję,że nie nagrałam korytarza z próby dzielności klaczy, jak moja  wyskoczyła przez bariery 160 i ludzi stojących za nimi..., widać, te z linii Ladykillera tak mają, zero przejęcia, i niesamowita odwaga.  🏇  Moja pobiegła do towarzyszek stajennych, a Lasko dokąd się udał, mocno narozrabiał ? 😉
Ale numer 🙂 dzięki za info
edit: to on w końcu ma tę licencje czy nie bo w wykazie nie figuruje

Lasko poleciał zaczepić Carlosa i wrócił do właścicielki, sam przyszedł  😍
777
Na pewno jest uznany, czy ma wykupioną licencję na 2013, nie wiem. Tym spisem bym się nie sugerowała, bo jest aktualizowany z opóźnieniem.
Lasko poleciał zaczepić Carlosa i wrócił do właścicielki, sam przyszedł  😍

Mądry chłopak  😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się