Anaa ,tak 😀 Już kiedyś szukając o niej informacji znalazłam na starej volcie wpisy, chyba podpytywałaś gdzie stoi i co się z nią dzieje. Zawsze się chciałam Ciebie o nią podpytać, jednak czas wolny u mnie to jakaś iluzja 🤔
Macie rację, klacz to 50% XX, jednak jeżeli chodzi o sam charakter to daleka jest od tej rasy 🤣
Czy większe zaawansowanie w xx mogło by być niekorzystne? Jeżeli tak to dlaczego, wytłumaczcie "sierocie", proszę :kwiatek:
Ja osobiście zakochana jestem od dawna w Frazesie, patrząc na jego potomstwo raczej chłopak nie ma się czego wstydzić. Co do Emetyta to również ma się czym pochwalić, o ile nie bardziej, jednak z uwagi na to jak szeroko został użyty w hodowli, nie tylko rodzimej to raczej "szłu" nie ma, a o ile się nie mylę został użyty na naprawdę dobrych klaczach.
Sam Grey, co tu dużo mówić, obserwując potomstwo to użytkowe, dzielne "stwory" 😉
Te ogiery obserwuję od paru lat, więc co nieco je poobserwowałam, co do innych w rasie młp. raczej kiepsko u mnie z jakąkolwiek wiedzą, nie wspominając już o xx.
Ogiery z poza rasy młp. też wchodzą w grę, jednak tu doszczętnie bym się chciała zdać na czyjąś wiedzę, gdyż dobrych ogierów sporo, jednak chcę dobrać ogiera do klaczy, a nie kryć tym co jest "na topie".
Karla🙂 jesteś w stanie coś z poza rasy młp.polecić na moją klacz? (
http://www.bazakoni.pl/horse_4066.html)
Edit: stylistyka 🤔