Forum towarzyskie »

Second hand, ciuchland, szmateks...

Yyy... pod nickiem na napisane 😉 I tak, jest.
Na rynku też tanio sprzedają Pradę i D&G 😁 Ale Wrzosy i tak trzeba przejrzeć.
Dworcika, nawet nie zwróciłam uwagi! O kurcze 😁 A myślałam, ze jestem jedną z niewielu z Trn na tym forum 😀
Ale to są akurat oryginalne ciuchy 😁 I są drogie ale dużo tańsze niż oryginalne 🙂 I podobno fajne, ale nie wiem ile w tym prawy. Kumpela sobie buty kupiła śliczne 🙂
Adres? 😎
A u góry jest marthinka! Z mojego ukochanego Gru! 😁
Dworcika, właśnie nei znam, a z kumpelą nie mam kontaktu przez neta a telefon jk zmieniałam, to usunęłam numery 🍴 🤦
To klops... uruchomię wujka G.
Tak tak, ja z Torunia hehe :PP
Mojego kuzyna teściowa ma lumpeks gdzieś w Toruniu, musiałabym się spytać jej gdzie i wtedy oblukać czy ładne ciuszki ma. : )
Jest jeszcze jeden na osiedlu 'Mokre' w tym przysłowiowym kwadracie lumpeks, na Wojska Polskiego, ale jaki numerek to nie pamiętam, wiem, że idzie się do niego po schodach w górę, ogromny i moje znajome potrafia tam wychaczyć rewelacyjne ciuchy, np. marynarkę w stylu M.Jackson'a za 5zł :O a rewelacyjna jest. ! 😉
O, kolejny punkt na mapie ;]
Obok Bumaru jeszcze!
Dworcika, a fajny jest ten obok Bumaru? czy taki sobie ? 🙂
Obok Bumaru to są chyba z dwa lub trzy nawet 😉
Źle się wyraziłam. Nie chodzi mi o te koło Grudziądzkiej, ale jest taki...hmm... na piętrze. Dość duży. Wieki tam nie byłam, więc się nie wypowiem, ale dobrze wspominam mimo wszystko.
nie wiem o jaki moze Ci chodzić jakiś na piętrze ... nie kojarzę żadnego..
w każdym razie jeszcze przypomniał mi się przy Paluszku na Rubinkowie niedaleko LO8 jest taki po schodkach gdzie kupuje się na wage, nie wiem czy już o nim wspominałyście, i jeszcze na dole są z dwa.  🏇
Nie kojarzę szkół w Tor. Spisuj ulicami, przystankami, czymkolwiek takim :P
Ale pewnie chodzi o Rub. Centr.?
No, nie wiem czy LO8 jest na Rydygiera, ale Paluszek jest przy Rydygiera, cały ten kwadrat z resztą i w nim jest ten lump  🙂
Dworcika, wiesz gdzie jest ten największy biały kościół koło Tesco na Rubinkowie? Od niego jedzieś w stronę dawnego Plusa, teraz Biedronki i w drodze po prawo masz Paluszek, ten kwadrat duży 🙂
Na dole, w prawej bramie (po prawej stronie od Paluszka) też jeden jest. I gdzieś tam naprzeciwko tego na wagę, nie pamiętam tylko czy u gory czy na dole. I czy nadal jest :P
Kościół? "Muszelka"? 😉 Noen, wiem już o który kwadrat chodzi. Rubinkowo w miarę ogarniam na szczęście, na Rydygiera swojego czasu mieszkałam, teraz też bywam bardzo często. Ale w pozostałych częściach miasta bardziej orientuje się w ulicach niż szkołach.
Dworcika, no ja właśnie tylko Rubinkowo i ulice, bo teraz sprawdzam na mapie 3D gdzie jest Mickiewicza, bo jakoś nie kojarzę 😁
I właśnie, czytałam że cała ulica mickiewicza jest zasypana lumpami, prawda? Bo wiem w sumie, ze z miasta najbliżej by mi było tam ruszyć, ale widzę, ze to dość długa ulica i nie wiem czy całą bym wytrwała 🤣
noen Jak wpadniesz w szał lumpeksów i ciuchów, to uwierz mi ale i cały dzień byś dała rade po nich łazić (znam to z własnego doświadczenia  😜 )
savoir, no ja dopiero ostatnio się przekonałam, jak na allegro fajną 1x używaną sukienkę znalazłam 😀 Ale dla mnie tam trochę nie ładnie pachnie i to mnie zawsze odrzucało. No i że nie wiem kto przede mną to nosił 🤣 . No ale spróbuję 😀
Przejście całą długość  Mickiewicza, w niezbyt wyśrubowanym tempie to jakieś 20-25 minut. Więc robiąc wycieczkę po lumpach też dużo Ci nie zejdzie.
Niby całe Bydgoskie jest lumpiarskie, teraz tak właśnie słucham jak mi pięknie ktoś z okolicy życie swoją muzyką umila, ale to takie pitolenie. Nikt mnie nigdy nie zaczepił, a chodzę również nocą. Nie ma się co dygać, taki folklor :P
Dworcika, Bydgoskie i Mokre to 2 najgorsze dzielnice Trn, mnie dużo razy tam ktoś zaczepiał, raz nawet pamiętam po 8nastce gonił 😁 Ale ja lubię takie akcje, przynajmniej nie jest nudno 🤣 Ale to już OffTopic, ktory nie powinien się tu znaleźć 😁
😵 😂 Dobra... zaćmilo mnie przy słowie "lump" i zeszlam na inne tory.
Co do "najgorszych dzielnic", to mam mocno inne zdanie, a Twoje to duuuży stereotyp buszujący po toruńskich ulicach.
No nic... takie cuda to gdzieś tam poza rv można.
a mam pytanie, jaka cena za kg jest racjonalna? Taka, że sie opłaca coś kupić? Jestem zielona w tych sprawach 🤣
noen, Wg mnie do 25 zł da się przeżyć. Jeśli wyżej to kupię najwięcej 2 rzeczy.
noen to zapach typowy dla lumpów, dlatego wybiera isęrzeczy łądne i nienoszona, no i nie kupuje się butów ani bielizny. A spodnie, koszulki czy coś ,jeśli są w fajnej cenie, zadbane to czemu nie ? 🙂
dołączam siędo wypowiedzi Dworcika co do dzielnic. ; )
Myślę do 20-30zł za kilogram to bez problemu. Oczywiście najlepsze to są miejsca gdzie kilogram ksoztuje z 10zł, to wtedy wchodzić i szukać, nie dawać za wygraną  😁
Notarialna, savoir dziękuję! 🙂 Ja nawet nie wiem ile ciuchy ważą 😁

Przez Was wydaje mi się, że jak będę chciała wrócić do Polski, to będę musiała 2 walizki dodatkowo dokupywać, bo ostatnio nie dość, ze mam szał na ciuchy, to jeszcze pewnie jak pójdę do second hand'a i zobaczę ładne ciuchy za małą kasę to w ogóle z reklamówami wyjdę 😂
noen będziesz dopłacać za dodatkowy bagaż przez te ciuchy  😁  Często zawsze jeżeli nie jesteś przekonana co do ciuszka, to warto poprosić sprzedawczynię by Ci ciuch zwarzyła i powiedziała ile to złotych, wtedy powinnaś rozwikłać swoje wszelkie wątpliwości.  🙂
I baw się dobrze 😉
savoir, już się boje czy mój portfel to wytrzyma (i szafa przy okazji, bo już wywalam rzeczy w których nie chodzę bo jest ich za dużo) 🤣
edit: Dwo - dzięki :kwiatek: 😁
Wiesz zrób sobie listę jakich ciuchów szukasz to wtedy łatwiej Ci będzie i nie wydasz kasy na coś co było tanie a po krótkim czasie i tak tego nie będziesz nosić  😀
savoir, haha, uwierz, ze lepiej nie, bo jak zrobię listę takich ciuchów, to kupie jeszcze więcej niż powinnam 😂 A poza tym u mnie nigdy się nie sprawdzają z powodu takiego, że kocham kupować (np.ciuchy) i jak tylko coś łądnego widzę, i mam na to fundusze - kupuję, i tutaj leży problem, bo nie umiem powiedziec nie... W szafie mam 2 letnie rzeczy które sa nowe, nigdy nie miałam ich na sobie 😵
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się