Forum towarzyskie »

Second hand, ciuchland, szmateks...

bianca nic tylko pozazdrościć !  😀
Ja też mam taką czapkę z uszami 😀 tylko szaro białą 😀 chociaż jest "obciachowa", szczególnie u osób przy kości  😁  jak to dzisiaj usłyszałam w autobusie, to ją uwielbiam bo jest ciepła. 😀
bianca: Oddawaj nietoperza  💘

chociaż jest "obciachowa"
E tam obciachowa  😀
A ja dziś upolowałam beżowy płaszczyk z new looka za... 11,85 🤣 Miał zepsuty suwak więc poszłam do krawcowej i wstawiła to suwadełko. Koszt-5 zł czyli płaszczyk za niecałe 17 zł 😀

Zdjęcia słabe bo kamerką internetową robione (w rzeczywistości jest beżowy a nie jakiś bury) ale trochę krój widać

Misskiedes zajefajny ten płaszczyk!  🙇
Ostatnio wstawiałam czapkę królika kupioną w sh . Dzisiaj kupiłam w tym samym sh taką samą  z tym, że tym razem mysz i jest jeszcze piękniejsza (za całe 3 zł) 😍 To teraz poluje na konia  🏇

+ przy okazji znalazłam kremowy, gruby szal Reserved  😉
Super te czapy! Ostatnio widziałam takie w siecówkach, chyba zwrócę uwagę czy w moich sh są takie 😀

Wstawiam zdjęcia moich ostatnich zdobyczy, dwóch swetrów. Mam też listę niektórych sh w Poznaniu, jakby ktoś był chętny  😜

Mia, ten niebieski super! Śliczny kolor 😉.
Ile dałaś?
20 zł, bo to była dostawa towaru, a trochę waży. Ale nie żałuję bo nówka sztuka, nigdzie nie zniszczony.
Mia, ale dużo. Dobrze, że u nas wszystko wycenione.
Sisisa, no niestety, w większości poznańskich lumpów, ceny w dniu dostawy to 45-55 zł za kg :/ 

Ale porównując to drugi kosztował 8 zł, bo o wiele lżejszy.
Elegancki, bawełniany żakiet - znowu wywaliłam na rzecz prawie 20 zł, ale jestem w nim szaleńczo zakochana 😜 💘
Fog,  jakbys sie chciała pozbyć to daj znać! albo jak znajdziesz taką i nie będziesz chciała to kup proszę dla mnie koniecznie! cuuuuudoooowne są!!
Mia, jestem chętna na listę lumpeksów w Poznaniu! Który oprócz tego przy Polnej polecasz?Niebieski sweter niesamowicie ładny, zazdraszczam. 😉

Jutro się zbiorę i zrobię zdjęcia ostatnim łupom. Lubię swoje miasteczko min. za dwa lumpki- jeden z torebkami i okazjonalnie jakimiś ubraniami (od kiedy są na wycenę, jakoś szkoda mi kasy), a drugi co prawda też na wycenę, ale jakąś bardziej sensowną  😉 ze świetnymi koszulami, spodniami i legginsami (do biegania po domu, czy na jogę- idealne!). Mierzyłam ostatnio też kamizelkę z Cavallo, ale była na mnie za duża. Wyglądała jak nówka, mogłam w sumie wziąć.  🙄
A ja dzisiaj wszystkie lumpy w mieście przeszłam i nic nie znalazłam co nadawałoby się na pelerynę na zdjęcia halloweenowe. Nic ciekawego się nieudało znaleźć ani jednej rzeczy  🤔
Ituch, dzięki :kwiatek:. Na razie byłam tylko tam, po 1szym planuję zrobić jakąś większą wycieczkę.

https://docs.google.com/document/d/1FGRNCikFPmYBQ28t_SS33ZE2_e9pOGf-7dA8ZYn4AGc/edit
Proszę 😉

Nie ma tylko tego, o którym mówiłam wcześniej. To jest Dąbrowskiego (przystanek Polna) fioletowy szyld, pierwsze piętro.
Fog,  jakbys sie chciała pozbyć to daj znać! albo jak znajdziesz taką i nie będziesz chciała to kup proszę dla mnie koniecznie! cuuuuudoooowne są!!

ok. jak coś dam znać  😉

Mia, :kwiatek:. Też czekam na magiczny czas "po pierwszym". 😁
Moja znajoma wpadła na pomysł otwarcia sh w Poznaniu. Własnie jeździ za lokalem. Coś czuję, że będe musiała kupić nową szafę 😉
bianca, świetny ten nietoperz
Fog, czapy cudne 🙂

Mia, na Głogowskiej jest kilka, przynajmniej rok temu jak tam szukałam to były 😉
Ktoś jeszcze poleca jakieś poznańskie?

A to moje ostatnie zdobycze:
-lniana spódnica

- żakiecik/bolerko

- kurtka Vero Moda- kosztowała 20 albo 30zł, jest świetna - ma odpinany kaptur i podpinkę

- płaszcz "filcowy" - całe 15zł

- i skórzany płaszcz, o którym już kiedyś pisałam - wygląda jak nowy, a kosztował 30zł  😜

Laguna, napisz potem gdzie otworzyła 🙂
Chciała na Głogowskiej, ale ceny wynajmu lokali powaliły. Teraz szuka gdzieś dalej od centrum.

A z tych istniejących spróbuj jeszcze uderzyć na Petit Paris. To blisko mnie więc jak się będziesz wyberać to sie chetnie przyłączę 😉
http://www.lumpeksy.pl/forum_poznan_petit_paris_22xi_wielkie_otwarcie_sklepu_ul_dluga_8_strzalowa_8_poznan
Ja dziś za pietnastaka wyrwałam nowiutki płaszczyk 🙂 Do tego marynarkę sztruksową, dwa sweterki i takie tam 😉
Za to moja koleżanka szała dziś, bo szukała stroju na haloween 😉
W szmizjerce na żelaznej jest płaszcz /futro z konia ... taka ciekawostka choć nie zbyt przyjemna to mnie zaciekawiła i wymacałam ,obejrzałam .
Oprócz tego sporo kurtek puchowych w różnych kolorach .
A w taniej odzieży na jagielońskiej przy szpitalu na lindleya mają w pojemnikach na parapetach ,pod koszami z odzieżą dziecięcą fajne leginsy /kalesony  bardzo grube jak i cieńsze polecam sama się już zaopatrzyłam .
Biegam w skórzanych sztybletach za... 3 PLN  💃
halo ja za 8 PLN  😅
gdzie mieszkacie??? przeprowadzam się  😜
Kupiłam dziś szałową kiecę warehouse za 27 zł. Jestem szczęśliwa  🤣
honey gdzie kupiłaś?  😀

Ja się wczoraj obłowiłam tak, że długo by wymieniać  😁
W bidze przy ul. Wrocławskiej. A i pasek też mam za 3 zł :P Ostatnio rzadko ciuchuję, ale raz na czas wpadam i wśród setek paskudnych rzeczy okropnie wysoko wycenionych znajduję perełkę jak ta sukienka. Aż się obfocę w niej, bo to nie dość, że mój rozmiar to pasuje to mojej figury i jest super fajna  😎
a ja kupiłam mega czapkę za 2.25. Z metkami!

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się