zawody na koncu. ja robilam tak ze dalam konisiowi wode mlodosci i objecia i najpierw zabawy do 1,8 lat, potem na przemian zabawy lekcje i treningi a potem zabawy i przejazdzki (pod warunkiem ze towarzysz dodaje um powizej 1,8 lat. a na koncu zawody. 100% BLUP i pogrubione um mialam juz w wieku 11 lat u konia
to może ja też napiszę, może się komuś przyda. najpierw trenuję na maksa ujeżdżenie i szybkość w treningach, potem zawody skokowe do końca i dopiero trening skokowy. potem cross (na polskim to chyba biegi przełajowe) do końca i trening wytrzymałości. po tym wszystkim robię jazdy (te pierwsze z prawej, nie wiem jak po polsku ;p) i to mi pogrubia umiejętności. w miejsce ujeżdżenia, skoków i wytrzymałości wstaw sobie swoje najlepsze umiejętności i idź tym schematem. no chyba, że nie zależy ci na czasie, w innych rasach też działa taka kolejność (potem galop, kłus i prędkość w jazdach jeszcze), ale trwa to dłużej. no i wbrew pozorom koń ma większe szanse wygrać proste zawody przy małych umiejętnościach niż trudne przy dużych. kiedy czasem brakowało mi np. 1 zawodów do wyblupowania, a koń miał maksymalne umiejętności, to zajmowało to mnóstwo czasu.
Nie będzie ktoś w najbliższym czasie kupował ZESTAWU NYX? Dostałam w rozliczeniu za konia, a nie jest mi potrzebny i mogłabym go odsprzedać nawet za 5 kuponów.
Nie będzie ktoś w najbliższym czasie kupował ZESTAWU NYX? Dostałam w rozliczeniu za konia, a nie jest mi potrzebny i mogłabym go odsprzedać nawet za 5 kuponów.