Forum konie »

Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

może ktoś jeszcze by się wypowiedział?  😉
No to i my się pokarzemy. Na jakieś zmiany jest jeszcze za wcześnie, ale chcę się zapytać czy zmierzamy w dobrym kierunku? W psychice konia na pewno, a mam szczerze mówiąc nadzieję, że i w ruchu i stylu jazdy (choć odrobinę) także.
Pierwsze zdjęcie to początek października 2009 rok , a drugie koniec stycznia 2010.
a to nie lepiej iść do interpretacji?
skoro zmian nie widać, a chcesz opinii o swojej jeździe.
Pewnie źle się wyraziłam, chodziło mi czy widzicie jakąkolwiek zmianę, czy koń chociaż trochę inaczej wygląda (nie patrząc na zimowe futro)?
Weronika*Wilga, tak zmienił się, spuścił głowę i ma inny czaprak.
rewir, musisz tak brutalnie? 😁
Weroniko... nie wyglada inaczej poza zimowym futrem.

Jantarowa - grudzien 08, najlepsze zdjecie, zmian trenigngu jak dla mnie brak.

przypominam ze to jest watek - wplyw treningu na wyglad konia -TRENINGU... nie jazdy, nie podrozowania i nie zywienia. 🤬
lostak, szkoda ze pojawilas sie tak pozno... hehe🙂 pzdr
starzeje sie 😁
Przegapiłaś  burzę o Pioruna  😂
no trudno może kiedyś to się zmieni.
Przegapiłaś  burzę o Pioruna  😂

wlasnie przeczytalam.

piorun.... jest specyficznym przypadkiem.... bardzo specyficznym 🥂 sloodka parowka 😉

Mogę prosić o Wasze zdanie? 😉
Dla mnie to co zostało wstawione nie pasuje do tego wątku.
Dlaczego...? Ja widzę zmianę w szyi, grzbiecie i zadzie, a konia dostałam surowego.
CuLuLa czemu? fakt spektakularnej zmiany nie widać, ale szyja i grzbiet są dużo ładniejsze, pełniejsze i to nie jest tylko żywienie. Chociaż fakt, jeśli chodzi o trening w sensie takim, o jakim było mówione, to to nie jest wpływ treningu, tylko jazdy. Ale ten temat już pomińmy 😉
tyskakonik ja nie widze zadnych zmian, zwlaszcza ze duzo czasu minelo.
Anka broń Boże nie podważam Twojej opinii, bo nie jestem na tyle kompetentna  :kwiatek: tylko mam takie pytanie: dlaczego kłąb mniej "wystaje"? koń po prostu dorósł? dostał jeść? naprawdę tam nie ma mięśni?
ma zimowa siersc?  😁
dlaczego kłąb mniej "wystaje"? koń po prostu dorósł? dostał jeść? naprawdę tam nie ma mięśni?
Jest poprawa, ale naprawdę słabiutka jak na taki okres czasu. Przez prawie dwa lata można z konia zrobić konkretną ''maszynę''. Oczywiście przez dwa lata treningu, a nie jazdy. Jak ktoś to wcześniej podkreślił.
Ja też widzę zmianę,ale malutką.Przede wszystkim zad prawie się nie zmienił.
Dzisiaj patrzyłam jak wygląda mój młody.Jeżdżony jest dużo w dole,robimy sporo przejść,chodzimy na górki,ale spektakularnej zmiany nie widać.Po starym efekty pracy zdecydowanie bardziej widać:/
Dziwne, pracowac z koniem prawie dwa lata i efekt taki jak po kilku miesiacach...
Dziwne, pracowac z koniem prawie dwa lata i efekt taki jak po kilku miesiacach...

Zależy co mamy na myśli mówiąc PRACOWAĆ, bo jak już ktoś zauważył trenować a jeździć to różnica...Koń może stać w stajni i po ponad roku na pewno będzie róznica, bo przytyje, urośnie...Nie zawsze jest to wpływ jazdy, no i niestety jest to też kwestia zrobienia odpowiedniego zdjęcia, bo jak się nie uchwyci 2 razy podobnie to czasem cieżko oceniać...
Wiecie co? Gdybym była "szczypiorkiem" to nic bym z tego forum nie rozumiała a tak to... niewiele rozumiem  😀
Tyska bez przerwy dowiadywała się, że ma się obchodzić z koniem jak z filiżanką z porcelany i trzymać z daleka od jakiejkolwiek solidniejszej roboty. Najwyraźniej - grzecznie posłuchała, koniowi na pewno nie uszkodziła grzbietu (czym ją straszono) nawet poprawiła. A Wy teraz - że zmiana malutka  🤔wirek:
halo, ano coś w tym jest 😉

mnie brakuje podstawowych informacji - od kiedy koń był jezdzony? od kiedy trenowany? cały ten czas (od zdjęcia do zdjęcia) czy były jakieś przerwy (czym spowodowane?)? jaki jest wiek konia? itp 😉

bo wnioski z samych zdjęć nasuwają mi się różne - dobrze, ze dziewczyna za wiele jednak nie napsuła, ale rzeczywiście jak na dwa lata to różnica mała (ja widzę zmianę w szyi - i też złą i dobrą: złą bo wg. mnie się niepotrzebnie wzmocniła dołem, dobrą, bo linia górna się poprawiła, ale jakby jeszcze zbyt mało); dobrze, że koń powoli jest "budowany", podoba mi się, ze zachowuje ładną smukłą sylwetkę. ale trudno mi zając stanowisko czy jestem na tak czy na nie 😉 brakuje danych 🙂

waham się czy taka zmiana (bo jakaś zmiana niewątpliwie jest w tym koniu) w takim czasie to źle czy dobrze. źle - bo tyle czasu a zmiana nieproporcjonalnie mała, czy dobrze - bo koń młody, czyli skoro na nowszym zdjęciu nie jest jeszcze "pudzianem" to znaczy, ze nie jest przeciązany ani trenowany ponad siły. a moze zmiana niewielka bo kon mocno trenowany ale nieodpowiednio karmiony??

nieee... po prostu nie wiem. o.
no to daje zdjęcia porównawcze mnie i Marcepana 🙂

na padoku

w kłusie

i w galopie

Pozdrawiam!
Marcepana ogromy szacun!  😅
Marcepana już chyba na Twoim fbl'u widziałam te zdjęcia, nie ten sam koń! Gratuluję!  😅
Marcepana - już wasze zdjęcia widziałam , ale za każdym razem gdy je widzę robię tak .  🤔 🤔zczeka: 😍
Marcepana, ja go pamiętam jeszcze z Bolesławca. Ale to taka stajnia , że wcale nie dziwota jak wtedy wyglądał.Ładny teraz jest 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się