Forum konie »

Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

Teraz my🙂 Duzo lat mineło...
2002r.

obecnie:
hm.. niby cos widac, niby nie w każdym zdjeciu, ale ja mam wrazenie, że każdy wybiera najgorsze zdjęcie z tamtego okresu i najlepsze zdjęcie z okresu teraźniejszego... Przydałoby sie w takiej samej fazie, w takim samym chodzie itp. bo tak to kazdy kon nawet na 2 roznych zdjeciach z jazdy moze byc inny;]
ja mam wrazenie, że każdy wybiera najgorsze zdjęcie z tamtego okresu i najlepsze zdjęcie z okresu teraźniejszego...
od dawna mam to samo wrazenie.. 🙄
Ostatnio robiłam zdjęcia mojej kumpeli, na jednym super koń, idealna zebranie itp. Pare sekund później złapałam takie ujęcie, jak człapek z rekreacji 😉
Ja to tylko widze inaczej obcieta grzywe  no i inny ubiór i zdjęcie.
Szyja i zadek wydaja sie byc takie same.

nie wiem , może to mi sie tylko wydaje.
emi ja tam widze zmianę, zad zaokrąglony, grzbiet też, no i styl jazdy też się zmienił na plus  👍
Fantazja,
jak dla mnie, to pierwsze zdjecia nie przedstawiaja zadnego 'stylu jazdy' tylko dreptanie przez lake.. 😎 jak sie tak przygladam to szyja na starszych fotach wydajesie nawet ladniejsza..
Ale przecież to jest ten srokacz, który już kilka lat temu wyglądał świetnie, a nie tak jak na tych pierwszych zdjęciach. Kwestia niekorzystnych ujęć, bo kilka lat temu wyglądał lepiej niż na ostatnim zdjęciu. Btw rażą trochę te sztywne położone nadgarstki w połączeniu z munsztukiem  🤔
kasska wiem co to za dreptanie, też to przechodziłam z moim koniem, uważam że to też jest jakaś zmiana

edit
Na początku chciałam zaznaczyć, że na zmianę w wyglądzie mojego konia wpływ miało wiele czynników: sposób żywienia, wiek, ale dużo zawdzięczamy tu regularnej pracy.

Fantazja sliczna kobyłka  😉
u emi nie widze nic, poza zmiana kiełzna na munsztuk ( który mnie troche dziwi przy takiej rece ) .
Może jedynie srokatkowi troche brzucha urosło.
bo munsztuk jest "TRĘĘĘDI" 😀

Jak ktoś jeździ na munsztuku, to jest superfajny i z pewnością jest już dobrym jeźdzcem  💃  😀iabeł:
bo munsztuk jest "TRĘĘĘDI" 😀

Jak ktoś jeździ na munsztuku, to jest superfajny i z pewnością jest już dobrym jeźdzcem  💃  😀iabeł:

Taaa.... Munsztuk jest blee i fuj i po co go w ogóle używać 🤔 Z pewnością są tacy co załażą go by się pokazać, ale nie zapominaj, że są i tacy, którzy użyją go zgodnie z jego przeznaczeniem. Była już cała masa dyskusji na ten temat i nie od tego jest ten wątek.

Mój koń nigdy nie był zabiedzony i chudy więc nie mogę wstawić  szokujących zdjęć jak to z chudzinki staję się tzw sterydowym rumakiem. 
ten sam chód? Proszę, nawet ta sama faza:

emi toja klacz jest cudnie umaszczona  😜
emi toja klacz jest cudnie umaszczona  😜

Wiem że brzuch mówi co innego, ale to wałach 🤣 Dziekujemy za miłe słowa :kwiatek:
a dla mnie poza tym ze konik i jezdziec ładniej ubrani, grzywa obcięta i zdjęcie bardziej profesjonalne to różnicy nie widze żadnej 👀
czyli nie jestem jedyna  😉
nie , nie jesteś  😵
a dla mnie poza tym ze konik i jezdziec ładniej ubrani, grzywa obcięta i zdjęcie bardziej profesjonalne to różnicy nie widze żadnej 👀

A ruch? Żadnej różnicy?
Emi ja mysle ze to ze motoryka ruchu sie poprawila to efekt zmiany ktora zaszla w tobie, na wczesniejszych zdjeciach kon nie jest jechany do przodu z tąd obrazki sie różnią
emi ale przecież ten koń kilka lat temu wyglądał już super, przecież wstawiałaś zdjęcia. Czemu teraz wrzuciłaś te najgorsze? Jestem pewna, że to ten, bo maść ma charakterystyczną 🙂
Bo zastanawiam się, czy jeździsz w munsztuku, bo np. jeździsz ujeżdzenie powyzej klasy C, czy po prostu tak, bo "ładnie wygląda"...

I zawsze gdy widzę coś takiego, niestety nasuwa mi się mądre zdanie Lostak:

"Brzytwa w rękach małpy" heh... 😉

Moim zdaniem jak by ten koń miał robic elementy C to miałby jakas muskulature żeby miec z czego to wykonywac i ogólnie od regularnych treningów a on wygląda jak konik zdjety z łąki i ładnie ubrany  😉
Emi ja mysle ze to ze motoryka ruchu sie poprawila to efekt zmiany ktora zaszla w tobie, na wczesniejszych zdjeciach kon nie jest jechany do przodu z tąd obrazki sie różnią

A może mięśnie? Zdecydowanie, chociaż może faktycznie po tych zdjęciach nikt nie jest w stanie zauważyć. Ci nieliczni co znają konia osobiście wiedzą, że rozbudował bardzo muskulaturę, i to dzięki temu potrafi sam się nieść (inaczej dalej by tuptał jak tuptał). Tu faktycznie tego "mięsa" może nie być widać. To niestety nie jest gniadosz w słońcu na których świetnie to widać. Niepotrzebnie wstawiałam te zdjęcia. Macie tu rację.

Moim zdaniem jak by ten koń miał robic elementy C to miałby jakas muskulature żeby mieć z czego to wykonywać i ogólnie od regularnych treningów a on wygląda jak konik zdjety z łąki i ładnie ubrany  😉

Dzięki 😤 Ten koń dla Twojej informacji robi piruety w galopie.  I na zwykłym wędzidle także 😂
Robi piruety w galopie to i mój jak ma dobry humor, a sportowcem to on nie jest 😀 😀

A najlepsze robi, jak się wkurzy 😀😀;D
jak jezdzi na munsztuku to pewnie ma do tego powody.
To nie temat z wędzidłami.
Oceniłyście zmianę czy tam jej brak, to może ktoś inny coś wklei?
No ok🙂 Po prostu, po 1 zdjęciu nie da się ocenić wpływu treningu. O to nam chodziło🙂

Emi, daj więcej zdjęć 🙂 I się nie fochaj, tylko wytłumacz  💃
Widzę, że emi ignoruje moje posty, zapewne ma ku temu powody.  😎
emi a co ma piruet do wędzidła ?

Dzionka  tez pamietam te zdjęcia  😉
Fantazja, super się dupcia wypełniła!!
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się