Forum konie »

Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

może faktycznie zdążyła podskoczyć te parę centymentrów w kłębie od tego czasu  🙂
a podskoczyła napewno, wczesniej stojąc z boku widziałam nad nią to, co dzieje się dalej, a teraz mi już zasłania 😉. i Już nie mogę wsiąść z ziemi bo mi za wysoko wiec do góry skoczyła napewno. i na długość chyba też bo to jamnik straszny jamnik 🙂
mam stare zdjecia pod siodłem, postaram się dziś złapać telefonem w ruchu to może też bedzie mozna coś porównac
reflektuję się z lepszym zdjęciem. Mieliście racje, tu już nie widać aż takiej różnicy.

A jak dla mnie widać różnicę, i to naprawdę sporą. Chociaż ja laik jestem  🏇
rtk, ja widzę poprawione plecki i zgubiony brzuch 🙂
Rtk  👍 naprawdę widać ogromną różnicę!
Pewnie, że widać.
Trochę z powodu inaczej ustawionej szyi, ale i tak z brzydala zrobił się całkiem ładny koń.
rtk różnica jest OGROMNA!
Gdyby nie to, ze odmiany się zgadzają powiedziałabym, ze to inny koń.
Na pierwszym zdjęciu jego grzbiet wygląda jak po 10 letniej karierze w rekreacji albo kobyła po 10 źrebaku.
Naprawdę bardzo pozytywna zmiana!
Jak to - nie widać różnicy 🤔 Przecież widać!  :kwiatek:
Tzn. przebudowana zadem nieznacznie chyba nadal jest (na pierwszym zdjęciu zad bliżej obiektywu) - ale "narosły" i mięśnie przed zadem i w okolicach kłębu/łopatki.
rtk, kokietujesz nas, prawda? 😉
na tych zdjęciach jeszcze bardziej widać różnicę! co do zmian nie ma wątpliwości, chociaż nie jest to kwestia "napakowania", ale całkowitej zmiany sylwetki, która teraz wygląda po prostu harmonijnie.
Wystarczy spojrzeć, jak już ktoś zauważył, na proporcję głowa - reszta ciała.

Także nie ujmuj sobie zasług 😉
dzieki  :kwiatek: kochane jesteście.
Prawdę mówiąc te zdjecia stawiają mnei trochę na nogi. Za kolejne 2 miesiace również wstawię zdjęcia. Mam andzieję, że uda się wstawić zdjecia z MPMK 🙂
Przedstawię wam Szuma. Pod koniec sierpnia będzie rok jak chodzi pod siodłem (włącznie z zajeżdżaniem).
Jakieś opinie?

na zdj 1. miał 3 lata 4 miesiące (zaczynał chodzić pod siodłem)
zdjęcie 2 .  4 lata i 3 miesiące.
szumka Twoje zdjęcia dają mi nadzieje ze moja tez zgubi brzucha - rewelacja! 🙂

edit:  no i jaka dupeczka mu się zrobiła.  🍴
hate me! takk.. z dupką to mieliśmy problem, strasznie mizerną miał, teraz tez nie jest cudowna, ale będziemy nad tym pracować.
a co do brzuszka-sama jestem w szoku  😜
Przed chwilką przeglądałam stare fotki, i znalazłam ... Lordka zdjęcia z dnia, kiedy do mnie przyjechał. Wyglądał tak:
(Ponieważ nie wiem, czy koleżanki chciałyby być "bohaterkami" tego wątku i wystąpić na re-volcie zmieniłam je "nie do poznania" 😉)

P.S. Ciekawostka: Pierwsze dwie fotki to są zdjęcia "sprzedażowe", umieszczone na portalu pferde.de.  🤔wirek:

LORDEK "PRZED" =>

LORDEK "PO" =>

wow!
Niesamowita zmiana  👍
lets-go, respect!!!
No, ale pominelas jeden istotny szczegol. Trening Lordka nie jest taki "hop" z uwagi na jego problemy zdrowotne. 😉
Tymbardziej efekt jest wiecej niz godny podziwu.
lets-go, pokaż adekwatne zdjęcia, z początku z jazdy i z końca z jazdy, lub z początku goły i teraz goły.
lets-go, pokaż adekwatne zdjęcia, z początku z jazdy i z końca z jazdy, lub z początku goły i teraz goły.

Jeżeli chodzi o początek w sensie jego początek u mnie, nie istnieją takie zdjęcia, bo był tak przeraźliwie zabiedzony że nie był ruszany pod siodłem...  🤔
To czekam na fotki gołego aktualnie, ciekawa jestem jak wygląda.
Burza, po zadzie od razu widać, ze wygląda milion razy lepiej. tutaj nie ma czego więcej udowadniać - bo naprawdę wystarcza te kilka fotek, zeby widziec co się zmieniło i jak drastycznie.

lets-go, szczerze mówiąc, to jestem w szoku, ze się za taką chabetę w ogole wziełaś... z jednej strony szok, że ludzie konia do takie stanu doprowadzaja, a z drugiej strony - szok, że ktoś ma odwagę kupowac takiego konia.
Podziwiam!

lets-go, szczerze mówiąc, to jestem w szoku, ze się za taką chabetę w ogole wziełaś... z jednej strony szok, że ludzie konia do takie stanu doprowadzaja, a z drugiej strony - szok, że ktoś ma odwagę kupowac takiego konia.
Podziwiam!

Dziękuję wszystkim!  :kwiatek: caroline Właśnie TO mną kierowało: że jeśli ja go nie wezmę to ... nikt inny nie weźmie go już na pewno.  🤔 Muszę też dodać, że z tego względu na to że kulawy i ciężki do jazdy, kosztował mnie "symboliczną złotówkę" (+ "symboliczą górę pieniędzy" na weterynarzy, kliniki itd. itp. A i tak zdrowy nie jest: raz lepiej, raz gorzej, raz słońce, raz deszcz)

edit: literówki
caroline, to nie chodzi o udowadnianie czegokolwiek komukolwiek (?) tylko o poglądowe foty zmian w plecach i szyi. Każdy do tej pory takie zdjęcia wstawiał, a i lets-go, chyba nie ma o to pretensji 😉
Burzol, a mnie chodziło o to, ze patrząc po stanie zadu wiecej zdjęć IMHO nie jest konieczne zeby stwierdzić to co oczywiste 😉

az sie wysiliłam i poszukałam - podobne zady "przed" z fotkami "po" - dla mnie samo zdjęcie takich zadków mówi wystarczająco wiele 😉
mój: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,3.msg118816.html#msg118816
Siwa darlogi: http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,49.msg116324.html#msg116324

i właśnie dlatego prosba o więcej zdjęć wydaje mi się nieuzasadniona 😉
...chociaż oczywiscie chętnie je obejrzę, jeśli się pojawią 😉
caroline, tylko oba zaprezentowane przez Ciebie przykłady pokazują zdjęcia z tego samego ujęcia przed i po.
Zdjęcia, które można porównywać, bo widać to, co ma być widać, nie trzeba snuć domysłów.

Ja również nie podjęłabym się żadnej oceny zmiany umięśnienia konia lets-go, bo po prostu na tych zdjęciach nie widzę co i jak się zmieniło. Właśnie dlatego, że są tak bardzo różne.
OK, to wytłumaczę to innymi słowami 😉

widziałam konia/konie z takim zadem jak Lordek na tym zdjęciu:
i dla mnie zdjęcie na którym ten sam koń wygląda "zadowo" tak: oznacza jednoznaczną poprawę - i nie potrzebuję zdjęcia z idealnie tej samej perspektywy, żeby coś takiego zauwazyć. Dla mnie różnica jest rażąca i ewidentna.

edit
z resztą macie dwa zdjęcia z prawie takiej samej perspektywy 😉
przed
po
caro, ale nie dla każdego różnice są ewidentne, nikt nie neguje postępów Lorda tylko chcemy sobie obejrzeć takie porównanie jak u każdego konia w tym wątku- w tych samych fazach. Więc nie wiem o co temat 😉
Burza, temat o to, ze niekiedy zmiana jest taka, że nie trzeba szukać specjalnych fotek zeby ją zilustrowac 😉
dla mnie, jesli ktos ma problem z zauwazeniem czy zdefiniowaniem zmian w tym koniu, jest niezrozumiale 😉

bo to troche inna para kaloszy - kon we względnie dobrej kondycji i wyglądający lepiej, a kon w fatalnym stanie i doprowadozny do dobrej kondycji. w pierwszym przypadku przy zle dobranych zdjęciach można nawet w ogóle nie zauwazyc zmiany 😉 w drugim przypadku - trudno zmiany nie zauwazyc bez względu na dobór zdjęć 😉

Może spójrzmy inaczej: co w tym złego, że Burza poprosiła o dokładniejsze zdjęcia poglądowe?  👀 Lets-go i tak zrobi jak uważa (a raczej jakie będzie miała możliwości sfotografowania 😉)
Bo widzę, że jak jedna swoje i druga swoje, a obie mają racje to tej dyskusji nie będzie końca  😁.
zeby nie bylo ze wplyw odzywienia wstawiam odrazu pod siodłem:
postarałam sie wybrać podobne fazy:

mam nadzieje ze nietylko mi sie wydaje ze troche zmężniał  😉
etam, Brzask, tylko sierść na letnią zmienił :P 😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się