Forum konie »

Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

Dzięki. Zdjęcie dałam w linku, bo koń nie jest mój, a sklejka jest za duża. Po prostu nie chciałam zostać zjedzona  😡, ale chciałam się tym podzielić bo myślę, że warto  🙂
ale to wpływ zywienia  😉

Nie mniej jednak dobra robota
wplyw zywienia? zad, szyja , plecy,  klatka piersiowa od jedzenie sie nabudowuje?  🤔wirek:
ale to wpływ zywienia  😉

Nie mniej jednak dobra robota

Wg mnie ewidentnie kwestia pracy. To nie jest kon odpasiony tylko umiesniony.
na moje klata jest bez zmian  😲

Zad sie poprawił i szyja, no i brzuch wypełnił nic więcej.
Na plecach to pewnie też tłuszcz... 🙄 ewidentnie widać, że koń się umięśnił.
Dzięki za komentarze 🙂
Dodam, że koń był faktycznie niedożywiony i na pewno jest to wpływ żywienia i treningu. Ja powiem szczerze, że nie wierzyłam, że tak szybko można xx przywrócić do fajnej formy 😉
Mam w planie jeszcze kilka porównań do zrealizowania - muszę przyznać, że obserwowanie młodych koni, które jako surowe trafiają do profesjonalistów to jest to  😍
Zresztą i starsze się da, ostatnio oglądałam klacz hodowlaną lat naście, która po miesiącu regularnej pracy (w zupełnie innej stajni) zaczęła wyglądać tak -  😜

To strasznie budujące i oby więcej takich zmian. Sorry za taki "obcy" przykład, może jestem dziwna, ale mnie takie rzeczy cieszą  😡
armara, piękna przemiana!
Chciałam pokazać moje brzydkie kaczątko i prosić o opinię  :kwiatek: W międzyczasie koń był wyłączony prawie pół roku z pracy

Jeśli mam być szczera..huzarova na pierwszym porównaniu bardziej mi się podoba" starsza " wersja. Mam wrażenie że plecy były wtedy ładniejsze... No ale może to kwestia tego że koń jest na jednym ogolony na drugim nie 😉
O matko to dla mnie jak już coś się zmieniło to właśnie plecy! Na plus! Zwróć uwagę że tam na pierwszym zdjęciu dużo dodaje belka za koniem, jak się przyjrzeć gdzie jest belka a gdzie grzbiet  to nie jest tak kolorowo IMO 😉
plecy, szyja, mięśnie brzucha... jest in plus 🙂
huzarova, fajnie, na pierwszym zdjęciu koń wygląda jak taki jamnik, a na drugim te proporcje są dużo lepsze 😉
Całkiem możliwe , koniur ma futro duże a ja ślepa jestem, faktycznie tej belki nie zauważyłam 😉
huzarova
Dzięki.
Fajna zmiana, największy  👍 za nogi, na początku wyglądało to ekhem, a teraz zupełnie nieźle. Brawo
Dzięki dziewczyny  :kwiatek: Czyli jednak sobie nie uroiłam, że koń mi się zmienił  😁
huzarova, jeszcze sporo przed Wami, ale najwyraźniej kierunek jest ok 🙂 widać
Zdjęcia wyżej- grudzień 2013,
zdjęcia niżej - weekend majowy 2014

co sądzicie? (na dosiad proszę nie patrzeć  😂 ) o konia tu chodzi 🙂
Pomiędzy zdjęciami jest różnica ok 1 roku, pierwsze zdjęcie przedstawia mojego konia jeszcze przed kupnem.
Co sądzicie, jest różnica?
dlaczego większosc tych porównań jest taka... tendencyjna?

cechy zdjęć "przed" :
- kiepsko zrobione, ciemne
- zimowa sierść/zdjęcie w cieniu-sierść bez połysku
- gorzej "wyględnie" ubrany koń i jeździec
- gorsze otoczenie
- koń idący jak lama
- często koń w fatalnej pozycji, która pogłębia negatywne odczucia.

Cechy zdjęć "po" :
- świetne zdjęcie
- błyszczący koń
- super wyszykowany "stylowo" koń i jeździec
- koń lepiej poustawiany
- lepsze otoczenie

taka"otoczka" wzmacnia mocno przekaz i ... często tylko po tym poznaję, które foto jest "po", a tak naprawdę jakby konia z "przed" nabłysczyć, postawić na kwarcu i wyeksponować mięśnie szyjne... wyglądałyby bardzo podobnie.

Niewiele jest zdjęć "szczerych", zootechnicznych, zbliżonych w ogólnej jakości. A wiadomo, że wylamiony koń sprzed stodoły będzie wyglądał zawsze gorzej niż świetnie wyeksponowany, ustawiony koń na dobrej focie...  ze zdjęć, które można szczerze ocenić tylko w materii zmiany, bez otoczki to pamiętam z ostatniego czasu... może ze dwa.

to bardzo bardzo ogólna refleksja, absolutnie nie mam sotniax,  na myśli :kwiatek: tylko ogólną tendencję.  ❗
Rozumiem co masz na mysli bo sama szukałam innych zdjęć ale niestety konia mam od listopada więc nie było szans na takie własnie zdjęcia na jakie można sobie pozowlolić teraz- lepszy aparat, słońce, brak zimowej sierści,
Postaram się dodac jeszcze nie "wylamione" w miarę zdjęcie dla porównania, reszty spraw niestety nie przeskoczę chociaż bardz  bym chciała
Karolcia3029, bez różnicy

sotniax, jest ogólny progres, ale ciężko ocenić realny wpływ "treningu" na wygląd
Różnica jest i to całkiem spora 🙂 Szyja mi się teraz podoba i ogółem koń wygląda dużo lepiej 🙂 (przepraszam za jakość drugiego ale wycięte z filmiku  :kwiatek: )
Góra: 20.10.13r
Dół: 18.05.14r

(w linku)
http://zapodaj.net/a0a1783c1d73c.png.html>szyjka.PNG
Rolia, wyświetla mi się tylko jedno zdjęcie i na nim ten koń wydaje się być zwyczajnie otyły (stąd też "rozbudowa" szyja)...

Edit: jednak widzę wcześniejsze i podobał mi się o wiele bardziej...
Jezu na tym drugim zdjęciu koń ma brzuch jakby miał zaraz rodzić  🤔
Ten z linku to "po czy "przed" ? Bo może kolejność pomylona 😀

Edit: Po sierści można wywnioskować że zdjęcie z linku to maj tego roku , a to w załączniku przed zimą tak 😉?
Tak tak, właśnie widzę, że kolejność pomieszana :/ To wycięte jest obecne 🙂

EDIT: Przepraszam za pomieszaną kolejność. Zdjęcie w załączniku jest z października a w linku obecne.

Averis czyli podobała Ci się przed czy po? (sądzę, że po ale troszkę się pogubiłam :P)
W takim razie przyjemna bardzo zmiana 😉 Wygląda teraz jak koń ( w sumie kuc 😀), nie jak ciężarna kobyła przed porodem 😀
No dokładnie też się wcześniej zastanawiałam czy o czymś nie wiem  🤣 Ale to hucuł więc jej motto to "Jem więc jestem"  😂
Bardziej podoba mi się tam, gdzie jest chudszy 😉
Rolia, po odchudzeniu ma bardzo fajną szyję 🙂 Super!
Na tym zdjęciu, gdzie jest grubsza, to dopiero ją kupiłaś? Nigdy nie zrozumiem, jak można tak konia spaść... Zresztą nie tylko koni się to tyczy. Jak widzę psy ciągnące brzuchem po ziemi, to aż przykro patrzeć... Ludzie nie myślą, chcieliby żeby ich zwierzaki żyły jak najdłużej, a sami doprowadzają do poważnych problemów zdrowotnych np. przez przekarmianie (ofc pomijam schorzenia niezależne od właścicieli).

W każdym razie gratuluję, bardzo na plus 😉
Psy jak psy... ale z kotów to ludzie taką masakrę robią..
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się