Forum konie »

Wpływ treningu na wygląd. ZDJĘCIA.

Koniczka i grom?
Jak dla mnie Dzionka z Dzionkiem
[url=http://re-volta.pl/forum/index.php/topic,49.msg1742.html#msg1742]kiedyś[/url]

teraz
widoczna zmiana w umięśnieniu jest u konia Hallie
Może Quanta i Karolek? 🙂
Cyśka, Karaluch sie nie lapie w kryteria Elipe, bo to mlodziak.
ale moze Skwary?
Sierra i rudy?
Ta zmiana szczególnie utkwiła mi w pamięci

Koń UP DATE pod Filipem Poszumskim. Pierwsze zdjęcie - czerwiec 2007, drugie kwiecień 2009. Dzisiaj znalazłam te zdjęcia, sama się zdziwiłam...

disco, Ty swojego konia powinnas nam tutaj wkleic!
Jako, że nas wywołano
Grom bez mięśni:

Grom z mięśniami:
Ale żeś "szampiona" kupiła  😂 Zmiana kosmiczna! 👍
Witam wszystkich🙂
Chciałabym prosić o ocenę i propozycje treningu (praca na lonży, praca z siodła)
Z góry dziękuję za pomysły🙂 i przepraszam, jeżeli to nie ten wątek:/
Dodam, że klacz ma 11 lat i jest trochę nadpobudliwą trakenką😉
Dzięki🙂
Ale powiało wspominkami przez Was 😁
Dla mnie był ogromny szał z Koniczką i Caroline
Jeszcze ja!  🙂

mam nadzieję, że zmiany są wystarczająco widoczne.
Rudy, ale mam wersję tylko w siodle:

ew. czarny:

Ooooo dzięki dzięki za przedstawione przykłady!  :kwiatek:
Nie chodziło mi o nikogo konkretnego, tylko o najbardziej spektakularne przemiany. 😀
Koniczka, wow 😵 To ten sam koń ? ile czasu jest pomiędzy dwoma zdjęciami ?
Wojenka, to jest najlepszy szampion na świecie!

Kinia16322, 5 lat.
Grom się super umięśnił. Ale to zdjęcie stanu wyjściowego nie było czasem robione w momencie gdy Grom sporo schudł po kastracji? Bo pamiętam jakieś  jego zdjęcie wcześniejsze to inaczej wyglądał (nie tak szkapowato).
Zdjęcie było robione ok. pół roku po kastracji, rok po kupnie.
Koniczka wow! piekna zmiana! gratulacje!  😀 😀
Nie tak spektakularnie, bo koń odpasiony i jako tako umięśniony już był.

Pierwsze maj 2013
Drugie marzec 2014
Zuzu nie spektakularna bo u was to wpływ treningu, a nie treningu i żywienia  🙂 Zad i łopatka się fajnie wypełniły i szyja przy kłębie. Widać dobrą pracę  😉
tulipan, no o to mi chodzi, ona już była najedzona 😉
Dziewczyny, to nie wiem czy to się pojawiło, ale dla mnie najbardziej spektakularna była przemiana Bohuna forumowej Precelek - z konia praktycznie chabety do super Plusza 😀
Nie będzie tu najbardziej efektownej zmiany w historii wątku, ale różnice są dostrzegalne i ja osobiście jestem z nich bardzo dumna 🙂
Tak więc krótka (7-miesięczna) opowieść o tym, jak z zapasionej świnki zrobiło się najpierw przebudowane, nieposkładane brzydkie kaczątko, a potem... koń  🤣

Pierwsze zdjęcie poglądowe, niestety nie mam lepszego, bo wtedy jeszcze nie umiała stać spokojnie w miejscu.
Koniec sierpnia 2013

Październik/listopad 2013 - przebudowany jamnik  🤣

I wreszcie... Koniec marca 2014 - KOŃ!

Wiem, że nie jest to zmiana jak te, które wyżej sobie przypominaliście, ale... ubyło tłuszczu, przybyło mięśni. Myślę, że mogę być zadowolona 😉
Wrzucę i ja, bo puchnę i chyba mam ku temu powody 😉

Zdjęcia z kwietnie, kolejno 2012, 2013 i ostatnie  prawie z kwietnie 2014 (robione dzisiaj). Wybrałam wiosenne zdjęcia, bo te letnie są przekłamane ze względu na to, że koń mocno przybiera na masie jak stoi na trawie (a trawę mamy znakomitą i nie do zjedzenia w czasie sezonu). Wszystko co widać więc to wpływ treningu i tylko treningu, a nie obżarstwa 🙂

Kwiecień 2012 - koń po półrocznej przerwie (noo, chodził w teren raz na dwa tygodnie)

Kwiecień 2013 - koń chodził regularnie, ale nie tak jak powinien raczej

Edit: Nie wyglądał aż tak źle, trochę przekłamuje to zdjęcie,więc wrzucam inne, tyle że z siodłem

I z dzisiaj - koń od roku w sensownej robocie

Czy jestem zaślepioną zakochaną właścicielką i tylko ja widzę, że zmieniły mu się proporcje, czy naprawdę przybrał tam gdzie trzeba 🙂?

Dzionka juz pisałam w KR, że dużo lepiej wygląda, lepszy kierunek roboty (a śledzę Was od początku, chociaż głównie czytam 😉 - szyja i plecy smakowite, w ogole jakoś zdrowiej wygląda  :kwiatek:

xxmalinaxx Ile Ruda miała na tym pierwszy zdjęciu ? Zmienia się kobita na lepsze, widać 🙂
kolebka to było pół roku temu, czyli miała równe 4 lata 😉

Dzionka super zmiana 🙂
Dzionka, Wow! Nasada szyi wydaje się być dwa razy większa, pięknie wypełniła się dziura za kłębem.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się