Forum towarzyskie »

Osoby publiczne lubiane i nie.

Taki bardzo ogólny temat, żeby się wiele mieściło.
Wczoraj odeszła Pani Irena Kwiatkowska . Bardzo smutna wiadomość.
Przepadałam za nią.
Nikt tak Tuwima nie recytował jak ona:

I Adam Małysz ogłosił przejście na emeryturę. Lubię go za taką skromność i delikatność.
A z drugiej strony ten żenujący "serial" o losach Violetty Villas.
Takie robienie z tej biednej osoby na siłę gwiazdy. Odznaczenia, czołobitność samego Ministra.
Za mojej młodości słuchanie VV było bardziej wstydliwe niż potem disco polo.
Mówiło się wyłącznie o tym jak jej włosy rosną, i że je naftą smaruje i myje w pokrzywach.
Te jej stroje .... całość....  🤔
A teraz , chyba z braku innych gwiazd , nagle wyszło,że VV to dobro narodowe.
Aż strach otwierać telewizor.
Tania, o no widzisz, ja jestem z tego pokolenia, co VV pamieta juz tylko jako dziwolaga (te - no wlasnie - wlosy, stroje, dziwaczny sposob bycia i wyslawiania sie), jakies historie ze spiewala z Frankiem Sinatra? I telewizja wbijajaca mi do glowy, ze kiedys t VV byla mega gwiazda i sluchal jej kazdy.
Gdybys nie napisala, ze sluchanie jej bylo taka wioska jak dzis sluchanie Ich Troje, to pewnie w zyciu bym sie o tym nie dowiedziala.

Wczoraj do 3 w nocy ogladlam filmy, piosenki, monologi z Pania Irena. Wspaniala osoba. Dla niej mistrz Ildefons stworzyl Hermenegilde Kociubinska:

Widac kogo aktualnie dana telewizja probuje wykreowac na mega gwiazde. Tak np jest z Natasza Urbanska w publicznej. Jest wszedzie i wszedzie mowi sie o niej "gwiazda N. Urbanska", czy "piosenkarka N. Urbanska" a ja nie wiem w czym grala i co zaspiewala, ze ona taka gwiazda...
Jakos widze to kreowanie i mnie razi, bo chyba tej checi "zrobienia" z kogos gwiazdy widz powinien byl nie zauwazac... A tak to zdaje sie, ze cos im nie wychodzi.

Malo jest osob publicznych, ktore da sie lubic. Wiekszoc sie kreuje na tym naszym zadupiu na celebrytow, gwiazdorow. I wylaza w zwiazku z tym wszelkie ich przywary, malosc i mialkosc. A ci, ktorych pewnie daloby sie lubic stronia od zycia publicznego.
Do założenia tego wątku zainspirowała mnie taka strona : I hate.....
Jednak złagodziłam. Niestety, jak teraz otwieram TV to raczej nie lubię nikogo.
No, może pan Kuba Wątły z Superstacji. Jeszcze jego mogę słuchać spokojnie.
Za to te wszystkie dziennikarskie potwory gotujące rano zupy ..... No,żal patrzeć.
Mój syn się ze mnie śmieje, że słucham Powieści radiowej w Jezioranach , ale tam grają starzy aktorzy i miło się słucha,że jeszcze żyją. I nie robią z siebie wariata jak pan Andrzej Łapicki /niestety/
ja tam też nie lubię nikogo 😉
a ja kilka osob lubie bardzo, prywatnie sa swietni, normalni i mozna z nimi konie kraść.
Ja z osób publicznych preferuję sportowców.
Te wszystkie gwiazdeczki przyprawiają mnie o mdłości.
Bardzo nie miło zaskoczyła mnie ostatnio Doda. Była dla mnie kompletnie neutralna. Ta jej wypowiedź u Lisa, że ona nie robi "gówna" rozśmieszyła mnie poprostu.
Najbardziej  nie lubię chyba Anny Muchy. Infantylna, egzaltowana. Gwazdeczka, która myśli że jest królową.
Aktorów i muzyków nowego Polskiego pokolenia naprawdę nie mamy.
ja to też chyba najbardziej nie lubię Muchy no i Edzi Górniak  😵 a, no i Gosi Andrzejewicz :/
Gosia Andrzejewicz, Cerekwicka itp. to jakaś porażka. Ja ich wogóle nie odróżniam. Image mają identyczny. Wypindrzone lalunie i tyle...
ja tam też nie lubię nikogo 😉

Prawie moglabym sie pod tym podpisac, gdyby nie Szymon Majewski or Miecugow, Sianecki i Ziminski. Ale to wszystko satyrycy, jesli chodzi o muzyke popularna w Polsce to jest krucho (ale przynajmniej nie nagrywaja czegos takiego
:emot4: ). Sporo sie tez namnozylo tych wszystkich serialowych gwiazdek jest chodzi o aktorow, czas pokaze kto zostanie w pamieci.
Mnie wkurza to, że w moim pokoleniu osoby są sławne nie ze względu na talent, charakter, umiejętności, tylko na to, ile razy się pokazują na czerwonych dywanach, ile razy powiedziały coś totalnie głupiego i ile razy pokazały d*** na ekranie, albo ile razy pokazały się z osobą, którą tą d*** wystawia. 🙁
A dzisiejszych teledysków to po prostu nienawidzę. Godzina 12 rano, chcę posadzic dziecko do bajki, a tam jakaś Lady Gaga- gugu wystawia swoje wdzięki... Od długiego czasu jestem fanką pomysłu, żeby teledyski puszczac po 23 :/

mnie ostatnio rozwala to:

(kim sa ci ludzie??)

i to:

a juz jak widze ten teledysk to mnie skreca. jest makabrycznie straszny, a juz najstraszniej to brzmi angielski w ustach naszych ee... gwiazd.
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=bI6EDLeDoeE
Ta w czerwonej kiecce to kto to jest?
Mnie śmieszy Taniec z Gwiazdami (on w ogole jeszcze leci?)- rozpoznaję tam jedynie tancerzy, a te "gwiazdy" to chyba z kosmosu wzieli, bo żadnej nie znam, nie widziałam
kujka, właśnie podałaś przykład wyciągania osób, które nie radzą sobie, nie mają jak się wybic z własnym "programem" i potrzebują szoł, żeby znaleźc nowych odbiorców do swoich tworów. Telewizja właśnie im takie koło ratunkowe zaserwowała. Tylko co tu robi Cugowski? Tyle fajnych rzeczy ma na koncie, po co daje się ściągnąc w dół pozostałym pseudo-gwiazdeczkom?
Właśnie wkurza mnie, że telewizja wbija nam, że ktoś jest "lubiany" i "sławny", mimo, że fakty są zupełnie inne. No. chyba, że opinie budują same szalone dwunastki o zerowym guście muzycznym :/

edit -błąd  😡
ikarina, ja sie raczej zastanawiam co tu robi Urszula Dudziak.
edit: blad poprawiony

JARA az zadalam sobie trud, bo nie wiem naprawde kim sa ludzie na plakacie i weszlam na strone programu. pani w czerwonym to niejaka Halina Mlynkova, cytuje ze strony: Artystka o ogromnej wrażliwości, ujmującej subtelności i tajemniczości. Była wokalistka Brathanków, z którymi odniosła ogromny sukces. Piosenkarka wcześniej kojarzona z muzyką folkową. Teraz brzmienia jej popowych produkcji nabierają bardziej orientalnych kolorów, a ciepła barwa głosu Haliny dodaje im wytworności.

ja odpadam  😵
kujka, o jaaaa, nie zauważyłam jej! Nieee! Co ta kobieta tam wyprawia!? Mam nadzieję, że skopie tyłki tym dziewuszkom
A ja nie przykładam żadnej wagi do tego co czytam na okładkach brukowców (do środka zaglądam b. rzadko), widzę w TV itp. Często kreacje pod publiczkę niewiele mają wspólnego z tym jacy Ci ludzie są na codzień. Jedyną zmanierowaną osobą, z jaką miałam styczność z tego środowiska była M. Rodowicz. Z daleka czuć było snobizm i zastanawiałam się dobre kilkanaście minut skąd kojarzę tą kobietę (na przywitanie chyba nie przyszło jej do głowy, żeby się przedstawić). Pozostałe kilka osób, z którymi przy jakiejś okazji rozmawiałam zupełnie nie dało odczuć "gwiazdorstwa".
bera7, rowniez potkalam M. Rodowicz prywatnie i odnioslam identyczne wrazenie. Zachowywala sie jakby jej sie wszystko nalezalo tylko dlatego ze jest kim jest. Probowala sie zamienic ze mna miejscami na pewnej imprezie jezdzieckiej, ona miala gorszy widok a ja lepszy. nie zgodzilam sie :]

A, wiem kogo lubie z mlodszego pokolenia aktorow! KOTA! Strasznie fajny facet. Bez zadecia, taki wesoly. Ma sie ochote z nim isc i wywinac jakis numer albo chociaz piwa napic.

Poza tym do salonu rodzicow czesto przychodza rozni znani ludzie w cywilu. Ostatnio ojciec stwierdzil ze najfajniejsi za dziennikarze z TVN24, ponoc co jeden, to fajny. Wszyscy w salonie bardzo lubia np Anite Werner.
O! Kota też lubię! I Chylińską, mimo ostatniej płyty 😁 Kobita wygląda na równą babkę, cenie ją za to, że nie dała się "Playboyowi", mimo, że ją ciągle męczyli o sesję, oraz za występ w "Mamy cię", jak ochrzaniła kolesia, że się dziecmi nie zajmuje 😀
kujka, ja akurat prezentowałam jej konia na sprzedaż, którego oglądała. Na dzień dobry spóźniła się dobre 2 h na umówioną wizytę, potem skrytykowała drogę dojazdową do stajni, a na koniec "fachowo" oceniała konia 😉.
Ja zdecydowanie z osób publicznych "lubię" panią Dorotę Wellman. Za duży dystans do siebie, dużą ilość ciepła, za to, że potrafi na wizji zanosić się śmiechem. A i ma przy tym coś mądrego do powiedzenia. A już całkiem na lajtowo - jeden mój uczeń jest do niej podobny z wyglądu :P
Ja również Dorotę Wellman bardzo cenię, jak również drugą część tandemu - Marcina Prokopa. Prezentują rzeczywiście rzadki w tym światku dystans do siebie, jak również innych. Ponad to interesuje, intryguje mnie Jarosław Kuźniar, chociaż trzeba poczekać, jak wpłynie na niego najnowsza transformacja.
Mnie szalenie irytuje Mucha - kiedyś była fajna, a teraz stała się takim typem kobiety, z jakiego się wcześniej wyśmiewała, czyli: odpicowana, pokazująca zarazem pupę i cycki, lansująca się gdzie się da.
dokładnie, ta Mucha to jest żal...
Ewa Drzyzga- znajomi byli w programie- dawno temu ;] Ponoć bardzo ciepła i serdeczna kobieta.

Do moich typów ,,na tak" dodaję - Pawlikowską i Wojciechowską.
Wojciech Cejrowski.  😜 Nie znam osobiście, ale wydaje mi się, że to mądry facet. Pozatym ma bardzo dobry żart i ciekawy program.
a ja właśnie jakoś za Cejrowskim nie przepadam
[quote author=szalonakobyła link=topic=48734.msg924068#msg924068 date=1299263638]
Wojciech Cejrowski.  😜 Nie znam osobiście, ale wydaje mi się, że to mądry facet. Pozatym ma bardzo dobry żart i ciekawy program.
[/quote]

Osobiście, totalny buc i burak przekonany, że jest kolejnym królem słońce.

Ale gawędziarzem jest utalentowanym.  😉
JA bym jeszcze Cichopkową dorzuciła na nie podobnie jak Urbanska jest wszędzie a już reklamowanie SMS-ów to naprawdę przesada 🤔
Wojciecha Cejrowskiego uwielbiam tylko... w programach przyrodniczych.
W życiu publicznym można mu dużo złego  zarzucić a czasami zbyt duzo...
Facet jest ciekawy ale przytłacza swoim konserwatyzmem i religijnością.
Za to w Boso przez Świat .. wydaje się być świetnym kompanem do rozmów...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się