Forum konie »

Forumowe koszulki - lista

[quote author=SrokateSzczęście link=topic=48646.msg985584#msg985584 date=1303457100]
popieram Bombal!
Pozatym trzymajmy sie ustalen projekt teraz 1 potem nastepny.
Widze ze wiekszosc jest za skoczkiem wiec nie mieszajmy, czekajmy spokojnie na wycene ktora ma dostac Baffinka

tylko czy zbierze się nas wystarczająco dużo żeby zrobić koszulki 😉. Bo nie wiem czy dresazysci się nie obraża a trochę ich jest 😉. Ja jestem za skoczkiem bo jest super  😍
[/quote]
nastepnym razem bedzie wersja dresiarska wiec nie maja sie co obrazac :kwiatek:
pozatym jak zrobimy z byle czym (smieszny konik) to nikt nie kupi 😉
znalazłam punkt w ktorym każdy wg. swojego wzoru grafiki może zamówic indywidualnie koszulkę.

http://sklep.orfi.pl/page/designer/view.html

Próbowałam z ich grafiką to t-shirt kolorowy wychodzi za 38 zeta.

wskazówki co do opracowania własnego wzoru grafiki:

[url=http://sklep.orfi.pl/info/pomoc/przygotowanieplikow.html#koszulek]http://sklep.orfi.pl/info/pomoc/przygotowanieplikow.html#koszulek[/url]

Przygotowanie plików dla koszulek z nadrukiem:
Corel Draw, do wersji X5 i wcześniejsze, Adobe Illustrator do wersji CS3, pliki eps: w związku z ogromnym zróżnicowaniem typów czcionek, aby uniknąć problemów z ich niezgodnością, wszystkie obiekty tekstowe należy koniecznie zamienić na krzywe (opcje "przekształć w krzywe", "convert to curves"😉. Występowanie nieprzekształconego tekstu w przygotowanych pracach w większości przypadków uniemożliwia prawidłowe otwarcie pliku.

Pliki rastrowe: (jpg, tif, bmp, psd itp). Rozdzielczość przygotowanego pliku powinna wynosić 150 dpi (ok. 1200 x 1650 pikseli dla formatu A4). Zastosowanie wyższej rozdzielczości nie polepszy jakości nadruku, zwiększy jedynie rozmiary pliku. Przy stosowaniu znacznie niższej rozdzielczości należy się liczyć z pogorszeniem jakości. Prace należy przygotowywać w formacie CMYK lub przynajmniej z włączonym widokiem CMYK.

Plik do wycięcia na ploterze musi mieć postać wektorową (Corel Draw, Illustrator, .eps). Nie należy również stosować wypełnień.
Grubość obrysu powinna być zadeklarowana na 0,001 mm. Rozmiar elementu do wycięcia należy ustawić w skali 1:1.

W pliku nie mogą znajdować się elementy mniejsze niż 1x1 mm (2x2mm w przypadku folii flock), linie nie powinny być cieńsze niż 1 mm.
Aby sprawdzić czy plik jest dobrze przygotowany, należy połączyć wszystkie elementy, usunąć kontur i nadać wypełnienie oraz podłożyć tło (kolor koszulki). Otrzymany widok powinien przedstawiać gotowy wzór.

Więc jakby ktoś opracował taki wzór/wzory grafiki re-volta.pl czy voltopiry.pl i i chętnym rozesłał to każdy sam sobie by mógł tam zamówić koszulke wg własnego uznania i wyboru
Co masz na mysli piszac t-shirt kolorowy?
Jest to koszulka zwykła?  damska?
W poprzedniej akcji  mieliśmy koszulki polo z porzadnej jakości materiału. To tez jest dosc istotna sprawa ,
Jest to strona "zrób to sam" i nie wymaga zbiorowego zbierania zamówień. Każdy sobie sam wchodzi wybiera koszulkę, kolor, rozmiar i grafikę.

Samemu można opracować własną grafikę i ją wrzucić na wybraną koszulkę. Potem sam płaci i mu dosyłają na jego adres.

Teraz kwestia kto byłby w stanie takie wzór/wzory opracować i podesłać chętnym.
ja się piszę na revoltową naklejkę samochodową 😀
Dobra, eksperymatalnie zamówiłam w tym sklepie http://sklep.orfi.pl/page/designer/view.html koszulkę niebieską z napisem z przodu i z tyłu re-volta wyciętym z re-volty, powiększonym o 300%  i zachowanym jako jpg. Cena jak mi się ukazała to 17 zeta. Zobaczymy co będzie dalej.
Rozmiary tylko trochę małe...
W końcu otworzyli u nas punkt. Nadruk taki z koniem +/- 20 zł. Jeżeli koszulki dałoby rade załatwić od Ahawy to z tego co mi pisała koszt około 25 zł. W przyszłym tygodniu zrobie sobie jedną na próbe na zwykłej koszulce i zobaczymy jak to wyjdzie. Naklejki na samochód też mają w ofercie, ale zapomniałam zapytać o cene  🤦
No dobra więc zrobiłam koszulke w punkcie na Polnej od ręki. Po prostu poszłam  tam z wgraną re-volta na pendrivie. Najzwyczajniej w świecie z print screena strony re-volta wyciełam re-volta, powiększyłam 300%.

Całość trwała w  punkcie ok 20 minut, z tym że wyszło trochę drożej bo nadruk z 2 stron i jakiś podkład musieli zastosować. Więc koszulka+ nadruk = 65 zeta.

ElaPe, swietna wyszła 🙂
ja się piszę na revoltową naklejkę samochodową 😀

Ja też !🙂
ja w tym watkku pierwszy raz 🙂 I mysle, ze koszulki fajna rzecz, ale na przyklad z tylu na dole powinien byc dopisany nick kazdej z was :-) Wtedy to byloby juz miodzio  😍 😅 😍 😅
Condina popieram :-D
nooo to co z tymi naklejkami? 😉
Dziewczyny ruszam wątek bo dawno nikt tu nie zaglądał.
Może by stworzyc jakąś nową koszulkę na nadchodzacy sezon co?
Może ktoś by sie podjął?
Zróbmy kolejną akcję - re-voltowe koszulki... zeszłoroczne polówki były moim zdaniem strzałem w dziesiątkę.
Co Wy na to?
Ja bym chciała koszulkę lub czapeczkę albo to i to 😉
Kolory do wyboru są? Bo granat mi sie uwidził.
chciała nie chciała najpierw trzeba kogoś to się za to weźmie. 😎 Zdeklaruje łożyć zamówienie i zebrac listę osób. :kwiatek:
Mam znajomego, który ma kontakty z jakimiś firami od urbań z nadrukami bo co jakiś czas wypuszcza serię BLSowych koszulek na polskim forum Black Label Society po ok30 zł, nic na razie nie obiecuję, ale podpytam bo też bym miała ochotę na nową koszulkę  😜
tylko tutaj chodzi głównie o polówkę ....
+zwykła typowa koszulka szybko sie zniszczy, materiał pusci itp itd. Lepiej wydac te 20 zł wiecej zeby posłużyło 🙂
jak beda voltopirowe polowki to ja sie pewnie zglosze 😉
ja sie moge jutro dowiedziec o koszulki. tylko musialabym znac orientacyjna ilosc.
Ja wstępnie też byłabym chętna, ale tylko jeśli będą to polówki 😉
ja mysle, ze dwa fasony. polowka i taka zwykla damska, nie t-shirt, tylko taka ladna, taliowana.
piszę sie na polówkę i jesli damska taliowana bedzie dluzsza do okolic bioder to rowniez- jednak fajnie by bylo  móc w niej takze posmigac w siodle
( kolor czarna 🙂😉
tam wszystko jest do zrobienia chyba bo ostatnio robili mi bluzę na specjalne zamówienie, ale żeby się opłacało musi być chyba ponad 50 sztuk, zaraz spróbuję złapać znajomego na fejsie...
Ja też się piszę na koszulkę 🙂
Ja też jestem chętna 😉
Ijaija! I ja.
kurcze jak tak dalej pójdie to uwierzę że ten pomysł wypali 😀😀 ale Meksyk 😀 😍
ja sie jutro dowiem o orientacyjne ceny przy 50 i 100 sztukach. dowiem sie jakie fasony i kolory do wyboru. wydaje mi sie, ze nie musi byc jeden fason w danej ilosci, tylko nadruk musi byc taki sam. a koszulke sie kupuje osobno. kolory do wyboru tez beda.
super, że coś się znowu rusza, bo też jestem chętna na polówkę 🙂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się