Forum konie »

Oferta Lidla, Netto i innych niekońskich marketów

cóż, ja miałam więcej szczęścia polując na rzeczy z końmi 😉
H&M- granatowa spódnica w konie(chyba takie same jak te na sukience) z pomarańczowym paseczkiem
poza tym w H&M była jeszcze bluzka z końmi (jeszcze inna niż te co wstawiałyście), ale jakoś mi nie podchodziła

House: szare sweterki z końmi i beżowe koszule (kupiłam koszulę), są też męskie białe koszulki z czarno-białymi zdjęciami ze skoku, nie pamiętam być może z crossu...wczoraj byłam w arkadii to były, dziś w złotych nie mogłam znaleźć.

i trafiłam jeszcze na podkładkę pod kubek z koniem 🙂 były też duże pod talerze i termokubki z tym samym motywem.
Gru kupiłam buty lidlowskie 2 lata temu do stajni, bardzo podobne do tych, tylko bez suwaka z boku. Wytrzymały 2 zimy ciurania, aczkolwiek pod koniec już były w stanie nieco tragicznym. Co do nieprzemakania nie byłabym taka pewna, ale były wygodne i faktycznie ciepłe.
ja dzisiaj zakupiłam w Lidlu dwie pary podkolanówek narciarskich, są super takie cieplutkie i miłe, zobaczymy jak się sprawdzą w stajni, ale myślę, że mogę polecić. 14,99 za 2 pary 😉
pokora93 jeśli wytrzymają dwie zimy to będę na pewno mile zaskoczona  😀 nie spodziewam się że będą ze mną dłużej  🙂
Happiowa cykniesz fotki swoich zdobyczy?
dam radę dopiero w czwartek...
Ja musze się wybrać do lidla.
Może będą jakieś cieplutkie skarpety i kominiarki narciarskie.
No i może kurtka się jakaś znajdzie.
Zobaczymy 😀
Dam znać jak coś sie uda upolować 😉
ja dziś kupiłam w LIDL-u ciepłe podkolanówki za 15 zl dwie pary 🙂 o te http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl_pl/hs.xsl/index_22419.htm
Happiowa będę czekać cierpliwie  😉  :kwiatek:
Tusia też je kupiłam dzisiaj i wydają się być baardzo fajne bo wysokie i cieplutkie🙂
dostałam różowe, wełniane podkolanówki 😅 są w slicznym kolorze, mięciuchne, no i bardzo bardzo cieplutkie! wprawdzie 20 zł za parę, ale jak mam do wyboru konskie za 16 cieniznę, to wolę te ciepluśkie za 4 zł wiecej 😉
Te lidlowe są chyba na pluszu, bardzo miękkie, ciepłe i grube. No, i mają fajny wzorek. Myślę, że 15 zł (bez 1 grosza  😉 ) warto wydać za dwie pary! Są też skarpetki krótkie tego samego rodzaju.
Za tydzien poluje na przescieradlo i nawilzacze powietrza na grzejnik  👀
Dziewczyny teraz w Biedronce są te , zapomniałam jak to się nazywa  😵 , z wkładami na zimno / ciepło na rzepy za 5 zł na stłuczenia itp itd. Teraz mam pytanie, czy któraś to ma? Wydawało mi się to dosyć ciężkie i zastanawiam się czy trzyma się to na nodze ..
dziewczyny a robicie czasami końskie zakupy w Decathlonie?
co Wam odpowiada tam na końskim dziale a co nie? jakieś opinie o produktach?

walczę teraz z dyrekcją o przeniesienie mnie tam na dział (zakopianka), chciałabym go trochę podnieść na nogi i jestem ciekawa Waszych opini
Wiecie może czy w lidlu, biedronce, carrefour itp. s tanio takie buty w stylu eskimosków, mukluków itp. ?
Kaktus

Jak dla mnie brakuje takich bardziej wyspecjalizowanych rzeczy, trochę szerszego asortymentu ,jakieś czapraki prócz tych najzwyklejszych, jakieś derki, większy wybór ochraniaczy czy kantarów.
Ja po prostu rzadko znajduję tam coś dla siebie, bo dział jest nastawiony na początkujących kupujących kaski, kalosze i bryczesy z krótkimi lejami czy najtańsze,najzwyklejsze rękawiczki 😉
Nuna, w biedronce sa za 25zl. kupilam i mi fajnie. cieplutko. co prawda one cieple to sa teraz, jak bedzie zimno to juz nie beda.
walczę teraz z dyrekcją o przeniesienie mnie tam na dział (zakopianka), chciałabym go trochę podnieść na nogi i jestem ciekawa Waszych opini

Kaktus, bardzo biedny ten koński dział na Zakopiance. Asortyment bardzo ograniczony. Ja np. bardzo lubię dechatlonowe czapraki, tylko te grube, ale wyboru nie ma żadnego. Był tylko jeden wzor w jednym kolorze.
Kaktus

Ja moge sie wypowiedziec o dziale "Targowek"

Po pierwsze nigdy tam nikogo nie ma. Po drugie zamowilam czapsy, mialy byc za tydzien a minal rok i dalej nie ma.
http://biedronka.pl/oferta/artykuly_przemyslowe/juz_za_tydzien/
w przyszłym tygodniu w biedronce buty zimowe, myślę, że fajny odpowiednik termobutów do śmigania po stajni.
Mi w decathlonie bardzo nie odpowiada to, że tak właściwie to mają rzeczy tylko jednej firmy - fouganza. Nie są to produkty najlepsze jakościowo i ceny także często nie są zbyt przystępne. Do decathlonu wpadam właściwie tylko po cukierki (bo mam ten sklep pod nosem i po prostu jest mi najbliżej).
Moim zdaniem są inne, dużo lepsze jakościowo i jednocześnie tańsze firmy produkujące sprzęt jeździecki. Jak np. york.

Ale to nie jest raczej rzecz, którą mogą zmienić pracownicy (może i się mylę). Po za tym to chyba nie temat na tego typu dyskusje?
Dziewczyny teraz w Biedronce są te , zapomniałam jak to się nazywa  😵 , z wkładami na zimno / ciepło na rzepy za 5 zł na stłuczenia itp itd. Teraz mam pytanie, czy któraś to ma? Wydawało mi się to dosyć ciężkie i zastanawiam się czy trzyma się to na nodze ..

Ponawiam pytanie 😉
Mi w decathlonie bardzo nie odpowiada to, że tak właściwie to mają rzeczy tylko jednej firmy - fouganza. Nie są to produkty najlepsze jakościowo i ceny także często nie są zbyt przystępne. Do decathlonu wpadam właściwie tylko po cukierki (bo mam ten sklep pod nosem i po prostu jest mi najbliżej).
Moim zdaniem są inne, dużo lepsze jakościowo i jednocześnie tańsze firmy produkujące sprzęt jeździecki. Jak np. york.

Ale to nie jest raczej rzecz, którą mogą zmienić pracownicy (może i się mylę). Po za tym to chyba nie temat na tego typu dyskusje?

A ja uwazam ze jakoscowio sa bardzo dobre. Poza tym maja gwaracje.
Co kto lubi 🙂 Uważam jednak, że za podobną cenę da się znaleźć produkty lepsze jakościowo.
ja tez uwazam, ze fouganza ma wiele produktow bardzo udanych w calkiem przyzwoitej cenie.
dzięki za informacje, dział leży, bo nie ma nikogo znającego się na rzeczy. Ja też tam nigdy nic nie kupiłam, bo nie znalazłam nic dla siebie.
Porozmawiam z kierownikami i zobaczymy co da się zrobić, też myślałam o szerszym asortymencie, ale nie wiem czy to jest kwestia zablokowania dostawy z powodu braku sprzedaży niektórych produktów, braku miejsca czy jeszcze czegoś innego. Ostatnio próbowałam doprowadzić wszystko do ładu, ale 6h mi nie wystarczyło.
A co do marki fouganza- no cóż, to jest produkcja Decathlonu, tak jak Carrefour ma swoje "1", tak my mamy Quechua (turystyka), Tribord (woda), Kalenji (bieganie) i wiele wiele innych, które są naprawdę tanimi i dobrymi produktami ale nie płacimy za markę 🙂
ogloszenie
http://www.decathlon.com.pl/PL/weasy-153019109/ myślicie że dadzą radę do biegania po stajni ? Bo chodzę z zamiarem ich kupna.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się