Właśnie wróciłam z kauflandu,kupiłam dość dużą skrzynię(czarna z zielonym)do której zmieściły się 4 derki (spokojnie weszłyby jeszcze 2-3 (o ile bym miała. ;d ) ) zapłaciłam jedyne 5.99,jakaś wyprzedaż czy coś. ; o :kwiatek:
jeśli chodzi o skarpety - to ja właśnie kupiłam na allegro podkolanówki w romby niemieckie bezuciskowe 😁 całość wyszła koło 30 złotych za 3 pary - miałam je wcześniej już raz i są super grubsze na stopie i długaśnie 😍
niestety nie ma wyboru jeśli chodzi o kolory - znaczy trzeba brać co jest 🙄 ale pan chyba zmienia co jakiś czas zestaw bo moje poprzednie były czarne z oliwkowym, z szarym i jasnobrązowe 🤔wirek:
niestety nie ma wyboru jeśli chodzi o kolory - znaczy trzeba brać co jest 🙄 ale pan chyba zmienia co jakiś czas zestaw bo moje poprzednie były czarne z oliwkowym, z szarym i jasnobrązowe 🤔wirek:
kurcze fajnie wygladaja, a te twoje (jesli to te same) sa takie wąskie jak te z biedronki np., czy taka grubsza lydka tez sie zmiesci? i nie naciagna sie ze az kolor staraca?:P
Te z biedronki były tylko w jednym rozmiarze o ile się nie mylę - a te normalnie w różnych. Ja mam 40 i dość długie odnóża a skarpetki dobrze się układają, normalnie wchodzą na bryczki, a na górze muszę podwinąć bo są długaśne. Te z biedronki kończą mi się dużo poniżej kolana - są cienkie, no i jakość nieporównywalna. Wypas jednym słowem - jak dla mnie za tą cenę😉
edit: mówię oczywiście o tych co kupiłam wcześniej u tego samego użytkownika allegro. Z tego co widzę to są te same - tylko zestaw kolorystyczny się zmienił. Zamówiłam sobie już zresztą kolejne - dojdą pewnie w przyszłym tygodniu i myślę że się nie rozczaruję....
Ogólnie długie skarpety w romby tanio można kupić na różnego typu bazarkach , targowiskach Ja np. kupiłam w Textil Market brązowo-kremowe w romby za 5 zł i trzymają się lepiej niż niejedne te z jeździeckich .
Dziś w Lidlu widziałam plastikowe skrzynki średniej wielkości ( mogą być np. na szczotki itp pierdoły 😉 )
angie560 skarpet w romby mam 17 par i tylko jedne są ze sklepu jeździeckiego 😀 a reszte upolowałm w różnych miejscach typu Real, Lidl itp. kiedy trafię gdzieś na jakieś podkolanówki w romby zawsze kupuję 😉 ale ciągle mam niedostyt i jeszcze sprawiłabym sobie kilka par 😉
palemka, myślę, że Piaseczno i Targo mają mniej więcej porównywalną ofertę. Niestety opcja sprawdzania dostepności jest dość kijowa i robi pod górkę samym pracownikom. Ostatnio się dowiedziałam, że mam w sklepie łódkę;]
pani myk, z dlugoscia nie mam problemu, chodzilo mi o rozciagliwosc wszerz - czy sie grube lydki zmieszcza 😡
co do podkolanowek z roznych miejsc, kupilam na targach jezdzieckich (berlin) kilka par.... zacieszalam ze byly tanie, a do tego wygladaly ladnie (i fajne kolory) i solidnie...i co z tego jak przecieraja sie na piecie po 1 (!) zalozeniu ;] no max 2....za 2 mam cala piete gołą i skarpety są do wyrzucenia (przeciez cerowac nie bede) ;/ wiec przestrzegam przed nimi 🙁
[quote author=horse_art link=topic=485.msg1100783#msg1100783 date=1313187633] pani myk, z dlugoscia nie mam problemu, chodzilo mi o rozciagliwosc wszerz - czy sie grube lydki zmieszcza 😡
co do podkolanowek z roznych miejsc, kupilam na targach jezdzieckich (berlin) kilka par.... zacieszalam ze byly tanie, a do tego wygladaly ladnie (i fajne kolory) i solidnie...i co z tego jak przecieraja sie na piecie po 1 (!) zalozeniu ;] no max 2....za 2 mam cala piete gołą i skarpety są do wyrzucenia (przeciez cerowac nie bede) ;/ wiec przestrzegam przed nimi 🙁 [/quote]
nie no fakt, arystokratyczne palce niegodne takiej czynnosci 👍 poprawilas mi nastrój przed snem.
a u mnie na rynku sa zakolanówki, i je niestety zawijac musze zeby dobrze leżaly, z tym ze ja mam zawsze dwie rozne skarpety 🙂
hehehe 😉 chodzilo mi o to ze dziury przetartej na cala piete zacerowac sie poprost u nie da, bo brakuje za duzego kawalka materialu, a brzegi są cieniutkie - a nawet jak jakims cudem sie da to tak duzy szef moze poobcierac 😉 zreszta i tak by wytrzymalo (sie objawiło) pewnie do nastepnego zdjecia buta ;] wiec - bez sensu. nie to, ze skarpety niegodne moich dloni kalać 😉 albo poprostu nie umiem takich cudów
dramka - przed tanimi z targow 😉 bylam kilka razy i zawsze mieli te same, moze ze 2-3 firmy, kilka stoisk z nimi - i wszystkie do kitu. chyba 5 euro za 3 pary, 7 za 5, czy cos takiego. jeszcze mozna bylo sie targowac przy wiekszej ilosci. ale absolutnie sie nieoplaca ich kupowac 🙁 moze malo konkretna info, ale poprostu byly tylko takie sprzedawane na osobnych stanowiskach i tanio. moze gdzies jeszcze znajde pare z metkami... w koncu kupilam duzo, a (z)używam rzadko.
skarpety z fouganzy są super, grube i długie. Moje wytrzymały jakieś...10 miesięcy (?) jazdy bez sztylpów. Piękna dziura w miejscu przyłożenia łydki została zdemaskowana dopiero przez koleżankę na kolorowych bryczesach 😁
Ja mam jedną parę podkolanówek decathlonowych i bardzo je lubię, mam je pewnie coś koło 2 lat - ale są w idealnym stanie 😜 nie kupuję więcej tych podkolanówek, bo są jednak trochę drogie. Wynalazłam podkolanówki w normalnym sklepie Pompea - są tanie - 5zł - i genialne. Mam chyba z 10 par 😍