Forum konie »

Oferta Lidla, Netto i innych niekońskich marketów

wracając do go sportu w koronie - ochraniaczki tam są, zaglądam regularnie i mało zmian w towarze poza zmianami w lokalizacji działu. a z decathlonu się bardzo cieszę bo lepszy dział jeździecki niz w gosporcie a na bielany specjalnie jechać mi sie nigdy nie usmiechało. a w lidla przestaję wierzyć bo ile mozna czekac.. 😉
jakiej marki są ochraniacze z Go Sportu?
sepia - wiem,ale tak ogólnie się pytam
MissTake, go sport.
dzięki za info 🙂 myślałam, że mają też ochraniacze innych marek, jak np. kalosze, które tam kupowałam były z jakiejś innej firmy.
MissTake, everline. te kalosze znaczy 😉
chyba tak ;D swoją drogą nie polecam, nie trzymały się za długo. miały jeden wielki rzep z którym niemiłosiernie się siłowałam, aż w końcu na treningu się odpruł, w skoku koń go odrzucił i trafił w weterynarza oglądającego trening 😀
W jakim sklepie kupię tanio duże plastikowe skrzynki np. na derki, ochraniacze? Byłam w castoramie i takie kosztują 80-90 zł a nie za bardzo mi się uśmiecha tyle kasy wywalić...
Frania, może w Jysku? Albo rozglądaj się w sieciówkach czasem coś rzucą, ostatnio w biedronie były  😅
w makro tez takie skrzynio-paki bywają (mniejsze skrzynki tez) a poza tym kupowalam takie tez w auchan i innych tego typu (podobnie jak w casto) na dziale z zabawkami dla facetów (to takie narzędziowe, solidne) lub tam gdzie różne kolorowe skrzynie, pudla, pudelka, opakowania, na dzieciecym czasem tez
Frania: Biedronka, ostatnio były takie dosyć duże, ale i Kaufland tam są i duże i małe, do wyboru do koloru. W Biedronce za 17 zł, w Kauflandzie za 10 zł, albo 17 zł, ale w innych cenach też.
w niemieckich NETTO konski sprzet.
bylam wczoraj widzialam kantary (polecam, mam takie 😉 ) uwiazy (cienkie), wyciete czapraki w pokrowcu (cienkie).
jakby ktos mogl sporrzec w ich katalog co tam jeszcze bylo i napisac tu, bylabym wdzieczna...bo mi sie nei chce zaladowac katalog - za slaby net ;/
http://www.netto.de/internet/nettod/menu/main.nsf
W katalogach nic nie ma, bo oferta aktualna w nich będzie dopiero od pon.
dzieki siwaa,
hym....czyli pewnie to co widzialam bylo z zeszlego tygodnia ... 🙁

ten przegladalas? http://viewer.zmags.com/publication/852eec6a#/852eec6a/1
Horse_art w tym tez nic na temat sprzętu nie ma  🙁
Szkoda;/
  a może by tak na Netto zrobić nalot?? pamiętam chyba ze 4 lata temu był sprzęt i nawet dobrej jakości , czapsy do tej pory mam  i są w bdb stanie😀
w niemieckim - gdzie sprzet wlasnie lezy, tylko niewiadomo od kiedy i co jeszcze zostalo 😉  akcje końskie sa co kilka miesiecy, rozne rzeczy na rożny rzut, czasem naprawde bardzo fajny sprzet :P 
(a.... kolezanka widzila podobno ze jeszcze podkładki z owcy lezaly ...kupilam poprzednio- b. fajna i tanio 😉 )
z tego co widzialma to fajne sa kantary - bo 5 euro chyba.

a w polskim? no fajnie by bylo zeby sie cos pojawilo bo bylo jeszcze taniej z tego co pamietam.
pamiętam szprzęt sprzed 4 lat z netto
Kupiłam wtedy sztyblety do jazdy i były takie nawet.Ale zrobiły mi się za małe.
Derki były fajne.za 7 dyszek
horse_art -  Daj znać jak będą jeszcze jakieś rzeczy!! A masz możliwość kupienia i wysłania do Polski?? 😉

Ja pamiętam jeszcze jak te derki po jakimś czasie przecenione leżały kupę czasu za ok 35zł....
ja mam do tej pory skrzynke ze szczotkami z dunskiego netto, czyli pewnie tez w niemieckim byla. kosztowala ok 120 zl a byla w tym: duza skrzynka z poleczka, gabki 3, sciereczka, pedzelek z zakretka, szczotka miekka z naturalnego wlosia, szczotka twardsza z syntetyku, szczotka do lba, do kopyt, zgrzeblo gumowe, kopystka, grzebien metalowy. wszystkie szczotki w drewnie ze skorzanymi paskami, duze. 3 lata codziennego uzytkowania i nic im nie jest  😜
z polski to ja jestem , ale ze szcz. wiec mam do najblizszego netto niemieckiego mam niedaleko 😉
sprawdzajdzie broszurki na netto.de, jak bedziecie cos chcieli - nie ma problemu, zbierze sie wiecej to pojade i kupie 🙂 bo narazie to warto te kantary tylko, z tego co widzialam, no bo niewiem czy podkladki byly faktycznie-a je sie oplaca (no chyba ze cos jeszcze bylo a w tym co bylam to przebrane) musielibyscie przekopac te ich stroneke, bo moze jest gdzies tam oferta co bylo wczesniej 🙂

ostatnio kupilam super derke polarowa za chyba 8 euro (wyprzedaz🙂 ) bardzo fajna. byly tez padokowe(jakosciowo wygladaly rewelacyjnie). tyle ze wszystso w rozm. 155cm, wiec dla mojego za duze. oglowia sa bardzo fajne. bryczesy z pelnym lejem - rewelacyjne i bardzo tanio wychodzily (po 20 euro chyba).  bluzy takie piankowe-super.kantary - swietne. buty -szybko sie "rozczlapuja" bo skora slaba, ale za ta cene super😉, te z futrem sa chyba z lepszej, czpsy calkiem fajne. uwiazy cienkie, wiec jak kto lubi :P
mam kilka padow, po 10 euro byly - fajne, tylko mocno zaswinione ciezko sie piorą.
cukierki dla koni za 2 euro (8 zl) za kg. - moj kon je uwielbia :P niestety jak bylam ostatnio juz sie skonczyly (a byly z pol roku ;/ )

wiec prosze - wypatrujcie bo czesto tam cos jest, a ja nie mam jak przegladac tych katalogow 🙁
ot sie rozpisalam :P
Dajcie znać, jak będziecie wiedzieli, czy to tylko jakieś miejscowe resztki, czy akcja w całych Niemczech, bo mogę podjechać do netto, mam blisko 😀 W bryczesach z tamtego roku się zakochałam 😍 Ale wyrosłam.. A na allegro sprzedałam nawet z zyskiem 😉
ooo...agniecha to lec sprawdz...i daj znac 😀 bo w tym co bylam to zawsze wszystko znika szybko bo stajni naokoło pełno 😉
i pewnie w calych jest,  bo w okolicznych landach zwykle wszystsko w podobnym czasie (i wcześniej w gazetkach tych ogolnych bylo w tym czasie wlasnie co byly rzeczy wiec sie zgadza w calych niemczech raczej)...i zawsze duzo wszstkiego ze lezy po kilka tygodni nawet ...a potem na wyprzedażach czasem za grosze 🙂
Ja bym była chętna na cukierki i kantarek jakiś ładny😀
Bym sobie musiała załatwić jakiś transport, a wątpię, że komuś się będzie chciało jechać ze mną tylko po to, żeby zobaczyć, czy coś leży w netto 😉
U mnie mało stajni wokół.. Więc się nie martwię 😁
w Decathlon są dość fajne kantary za 24zł i inne rzeczy przecenione, tez warto zajrzeć  👀
ja chce decathlon w szczecinie ... 👿

a jesli bede jechac do niemcowa w tygodniu jeszcze to dam wczesnije znac, moge wtedy kupic pare rzeczy.
kantary widzialam pomaranczowe i czarne. regulowane, z podszyciem z neoprenu takiego jakby. wstawilam w nim zdjecie w rewii mody jakis czas temu bo idealnie pasuje mi do czapraka 😉
Frania - co do tych skrzynek to ja ostatnio byłam w OBI było mega mega dużo, aż za dużo
bo sama nie umiałam się zdecydować.

Przeróżne wielkości i cenowo bardzo fajnie 😉

agniecha930, a ile Ciebie bryczesy lidlowe kosztowaly ? :kwiatek:
bede jutro w niemczech - napiszcie kto co chce to pojade i kupie 🙂 wyjezdam o 7 rano wiec najlepiej dzis 🙂
bede raczej tylko  w tym w ktorym byly kantary (chyba 5-6 euro), uwiazy (tez jakos tak, chyb 4.99), czapraki wyciete pomaranczowe i czarne w pokrowcu (ale chyba sie srednio oplacalo bo nie kupilam:P) za innymi rzeczami sie rozejrzę, dam znac jak cos ekstra to pojade znowu 😉
jak beda cukierki to po 2 euro (nie bylam na czesci gdzie zwykle leza wiec nie wiem czy sa, nadzieja jest :hihi🙂

agniecha - bryczesy z tego co pamietam kosztowaly zaleznie od rozmiaru 20-25 euro (gruby material w kratke, pelny skorzany lej, rozne kolory)
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się