http://ptaki.info/gry/quiz.php bardzo miła zabawa polecam. Śmigam już na trzecim poziomie ale jeszcze nie umiem krócej niz w minutę jednej rundy przejść.
Prawda,że fajne? Ja się okazałam świetna w dyscyplinie "głosy" . A słuchu nie mam. I śmieszne było to,że po paru /z 30 grach/ wyszłam sobie raniutko z kawką przed stajnię i nagle zaczęłam słyszeć! No,jeszcze nie tak dobrze,ale słyszałam,że są różne ptaki. I kilka poznałam. Naprawdę cudowne uczucie.
Wróbelek od stycznia do grudnia chyba? Przypuszczam,że tam są jakieś drobne błędy i na taki trafiłaś. Ja weszłam na ten poziom z 200 gatunkami i źle zrobiłam bo mi się głosy pomieszały całkiem. Za dużo naraz. Wracam na średni. No i nie wróciłam-za to wylosowałam na zaawansowanym trzy sikorki w jednym pakiecie. Głosy zgadywałam,przyznaję.
moze jaki znawca wie co to jest... wydaje sie ze ptak, tylko jaki? od dwoch tygodni z hakiem slysze zza okna, głownie w nocy poskrzekiwania. cos miedzy skrzypieniem a jekiem/wyciem i trąbką dla dzieki. może bażanty mają teraz gody? 🤔