Drągi - kupowałam 30 sztuk, po 15 zł za sztukę 🙂 Drągi 3,5 m bodajże 12 albo 15 cm, nie pamiętam. Idealnie gładkie, nielakierowane, niemalowane w miejscowości Wielka Wieś u pana Tomka pod Skrażyskiem (jak chcesz, więcej informacji na pw 😉 ). Musiliśmy sobie je sami pomalować, ale były śliczne 🙂 Pan Tomasz zajmuje się ogrodzeniami, między innymi drewnianymi, stąd takie ceny 🙂
Flo zawsze robiła mi znajoma Iwona Maciąg (telefon podam na PW) bodajże 6 zł za sztukę. Oczywiście wyrób jest profesjonalny, nic w stylu DIY 😉
Co więcej by tu... Mam za sobą kilka organizowanych zawodów, zazwyczaj na terenie ośrodków z hotelem, więc mieliśmy bezpośrednio zaplecze gastronomiczne, pensjonatowe, imprezowe itd.
Organizowałam raz w stajni bez takiego zaplecza, współpracowałam z sejmikiem gminy i namówiłam wójta na sponsoring ( jeden konkurs odbywał się o puchar wójta 😉 ). Polecam zamawianie pucharów i statuetek stąd:
http://www.trofea-sport.pl/mod-subjects-viewpage-pageid-1.phtmlBardzo profesjonalna firma, przyjemne ceny, a i z domu miałam wówczas blisko 🙂
Karetka jest obowiązkowa na zawodach regionalnych. Jednak warto również zapewnić ją na amatorskich, dla bezpieczeństwa. Zazwyczaj nie wiąże się to z wysokim wynagrodzeniem, sanitariusze (przynajmniej mnie) zawsze chętnie obstawiali tego typu imprezy 🙂