Miele to fajna firma, ale raczej do profesjonalki (hotele itp) Do mojego dywanu 1 SZTUKI nie chcę inwestować dużo. Odkurzacz miałam nadzieję, że jeszcze pociągnie, ale niestety padł w kiepskim momencie. Razem z lodówką. Patrzyłam na tego Elekrtoluxa. Kurcze jednak te 30% ceny robi różnicę. Zwłaszcza, że odkurzacz potrzebny "na gwałt" a w kieszeni nadmiaru gotówki brak.
JARA nie strasz mnie 😲 My mamy jeden mały dywanik 😡,,tylko,że w ostatnim czasie popsuły się nam 2 odkurzacze(z tych tańszych)i mąż się wkurzył,wsiadł w samochód i pojechał kupić jakiś lepszy.
ja mam odkurzacz zelmera ale nie wodny i służył nam x lat, nie psuł się ani nic z tych rzeczy, obecnie mam siemensa (dostaliśmy w prezencie ślubnym) nie pamiętam modelu, ale taki ładny czerwony jest 😉 i bardzo dobrze nam się sprawuje!!!!
a co sadzicie o pralkach Elektroluxa, bo właśnie ostatnio zakupiłam i jak na razie pełne zadowolenie w 100 % z niej.
Mam jakiś parowar, nawet nie pamiętam jakiej firmy, bo go nie używam praktycznie. Niestety o ile warzywa mi smakowały to mięso przypominało gotowane, którego ja nie znoszę.
nie pamiętam modelu, ale taki ładny czerwony jest 😉 i bardzo dobrze nam się sprawuje!!!!
jest ladny czerwony i bezworkowy 😀 ja tez mam pralke elektroluksa, obecnie rowniez lodowke. jestem bardzo zadowolona. licze, ze nie beda to "jednorazowki".
Pan w sklepie odradza, a mi wydaje się że to dobry układ - bo ja najczęściej gotuję na 2 dużych palnikach np gar z zupą + patelnia. Ten kolor idealnie pasuje mi do frontów mebli 😍
P.S. to jest płyta do zabudowy ARISTON HOTPOINT PH640MST OW R
Mi się ten układ płyty wydaje niegłupi. Ja mam tradycyjną w ułożeniu i mam problemy żeby zmieścić na większych palnikach garnek i patelnię grillową 28cm. Tutaj wydaje mi się, że akurat ten problem zupełnie by nie występował. Jedyne czego bym sie obawiała to ten średni palnik blisko skrajni płyty. Łatwo można coś zrzucić przypadkiem, albo się oparzyć.
Tak w ogóle to ta płyta jest piękna 😀 Ja mam czarną szklaną i widać na niej nawet krople wody z czajnika. Szorowanie i pucowanie szmatką z mikrofibry to udręka 😵
Ja mam czarną ale nie szklaną tylko metalowy mat - i aż tak jej nie cierpię że ją wymieniam 😀 W dodatku czarny mi do niczego nie pasuje, kupiliśmy ją na szybko bo miał przyjść gość podłączać gaz 🤦
moim zdaniem jest naprawde nieglupia! tez mam problem z dwoma duzymi garnkami. a jak przyjdzie patelnia to juz dupa. nic nie idzie. dlatego wiem, ze nastepna kuchenka bedzie z tych szerokich (mam indukcje)
Ma któraś z was doświadczenie z odkurzaczami Dyson'a?
Najbardziej by mnie interesował model dc37 animal turbine, ale opinie o innych też mile widziane 🙂
Ja mam w pracy ten maleńki co wygląda jak kosmiczna wiertarka. dc30. Jest u nas już ponad rok, codziennie używany. Nie popsuł się . Poza ceną nie ma wad w swojej klasie.
Gillian, to zmien typ na jakiegos elektroluxa, siemiensa albo bosha 😉 gwash, jak dla mnie ta plyta ma sens i mi sie podoba. tez mam problem z garem i patelnia na raz.
Gillian, skladane w polskim polarze... wroclawskim dokladniej 😉 na podzespolach... domysl sie jakich 😉
Nożna kupić Whirlpool'a robionego w Niemczech - ja mam model AWM 1011 - do 11 kg, można prać derkę - trzeba uważać na cenę, bo rozpiętość jest duża, w zależności od sklepu.
p.s. z jakością prostych produktów (pralka jest prosta) bywa odwrotnie - tj. w Polsce jest łatwiej zapewnić jakość - problem polega raczej na tym, że oferowane modele mogą być zubożone i droższe, niż te oferowane konsumentom w Niemczech.
Nestor, kiedys polary byly pancerne, teraz to urzadzenia na 3 lata. dla mnie to zle swiadczy o jakosci, a skoro montowane sa w jednej fabryce to dla mnie to samo. niemieckiego whirpoola nie widzialam, byc moze sa.
Ale wszystkie firmy teraz "produkują" sprzęty na krótko. Mają taką politykę. Ja mam dwie pralki - jedną Whirpoola, ale model - nie pamiętam, ładowana od góry. Pralka nie do zamordowania. Kupiłam ją jeszcze na studiach, ma grubo ponad 10 lat. Piorę w niej teraz tylko końskie rzeczy, derki, czapraki, ochraniacze. Nic nie płuczę przedtem, tylko wrzucam takie z błotnej panierki. Wypierze. Druga to Bosch, normalnie ładowana i niech mnie ręka boska broni drugi raz przed kupieniem takiej pralki! Mam ją niecałe dwa lata. To jest straszne gówno, nie dopiera, zostawia proszki, a jak gdzieś wsadzisz ubranie z psim włosem, to łojezusiemaryjo - pincet błędów i nie będzie prać! Trzeba wszystko poodkręcać i wyczyścić. I nie żartuję. Ostatnio się tak zatrzymała na ciele obcym. Tylko nic nie było, no nic. Żeby sie jakieś kłaki pozbierały, nie. Podejrzewamy, że jeden włos jej wystarczy.
Ja mam pralkę Mastercook od 6 lat z czego 2 lata stała na strychu, bo nie było jej gdzie podłączyć i działa do dziś 😉 Rok była używana, dwa lata stała na strychu i od trzech lat piorę w niej wszystko łącznie z ubraniami roboczymi, derkami, kantarami i jak na razie nigdy nie było z nią problemów 😍 edit. literówka
Ja mam podstawowa aeg i ja kocham .jest cicha, super dopiera, nie mamy problemow. Duzo wiecej nie kosztowala (tylko ze w euro). Moja mama ma boscha i jest zadowolona bardzo.