ja polecam karchera, tzn ja mam w firmie sprzęt - myjki, odkurzacz przemysłowy i takie tam.... tylko ze ja mam w wersji hd czyli heavy duty , jest niezawodne, naprawdę
kupiłam ostatnio myjkę parową do podłog-taka do domu, ni e hd i to jest bardzo fajne urządzenie, wreszcie dogryzłam podłogę z niedoczyszczeń po mopie...no i smugi nie zostają i bez detergentów świetna do kafelek w łazience, ram okiennych 😀
A ja mam pytanie i prośbę o pomoc. Jak odratować białą tunikę (i czy w ogóle się da)- pojawiły się na niej dziwne niebieskie smugi, nie wiem od czego, nic niebieskiego nie wrzucałam do prali. Tunika jest moją ulubioną i nie chciałabym jej wyrzucać, a nie jest długo używana 😕 Czy w ogóle da się białe pranie odratować jakby się w praniu zapodziała farbująca rzecz? 🙁
Chlorem się da. Miałam zafarbowaną na czerwono bluzkę, długo ubolewałam nad nią. Do basenów chlor sprzedają w sklepach typu Obi. Rozcieńczony wodą wybielił materiał, ale nie pozbawił jej nadruku.
I dodać poprostu do prania? O to i może dwie bluzki uda się odratować z nadrukiem, raz w praniu mi się zapodziały żółte gatki, farbujące i obie bluzki są pożółkłe.
Nie pomyślałam, faktycznie tak jak z Vanishem 😁 A potem normalnie wyprać? Stara baba jestem, a nie wiem jak takie rzeczy robić, ale do pralki nie mogłam się tykać nigdy, bo wszystko na pewno źle bym zrobiła- podejście mojej mamy 🤔wirek: No i teraz za starości się uczę 😡
Używa ktoś czegoś takiego, czy to tylko zwykły łapacz kurzu i nie zastąpi piekarnika? Pytam bo piekarnika używam rzadko i tylko do dań typu zapiekanka, rybka w folii, tarta, podgrzewanie już ugotowanych dań. Nie piekę ciast. W nowym domu nie mam jeszcze żadnego piekarnika i zastanawiam się czy taki normalny, duży w zabudowie jest mi potrzebny..
Z takim piekarnikiem, tylko nie parowym, ale zwyklym za jakies 25 euro z aldika przezylismy 7 lat!. Do zapiekanek, pizzy, wszystkich gotowych zamrozonych rzeczy typu lasagne sie sprawdzil. Pieklam w nim w okraglej blaszce ok. 26 cm srednicy serniki, babki i inne ciasta. Teraz mamy wreszcie normalny piekarnik ale malego sie nie pozbywam! On jest super szybko goracy, pieke w nim rano bulki takie do pieczenia. 12 min i sa gotowe, bez wczesniejszego grzania. Naprawde polecam!
a ja rozgladam sie za lodowka. szukam takiej nie zbyt duzej, z oddzielnym zamrazalnikiem, koniecznie inox. wpadly mi w oko jakies amici, siemens, jeszcze jakies, ale chyba mnie siemens najbardziej przekonuje. pralke mam elektrolux, i jestem zadowolona, ale nie widzialam lodowek.
jakby ktoś chciał kupować pralkę Samsung to szczerze odradzam, teściowa kupiła, ciągle się jakiś błąd wyświetla, pan z serwisu twierdzi ze to nie wada bo przecież kody błędów są opisane w instrukcji... pranie notorycznie źle wywirowane, pralka notorycznie ma problem z rozłożeniem prania do wirowania. Porażka
dziwne, ja mam Samsunga już czwarty rok, nie psuje się (tfu tfu!) poza elementami normalnie zużywającymi się typu: turbina pompy odprowadzającej (36 zł - po gwarancji) czy łożyska (ok.50 zł) dzielnie znosi też grzebactwo mojego syna 😵 może mam wyjątkowo szczęśliwy egzemplarz ?
Gillian, szukaj u wystawkowych handlarzy wlasnie siemensa- nie do zabicia sa te pralki, mialam 😀 lodowka, ktora mi odpowiada, to jednak elektrolux. fajna, nie za duza, ladna. nie moge sie doczekac 😀
koenicke, ale na twojej pewnie nie ma napisu "made in Poland";] Serwisant twierdził że są teraz robione we Wronkach i to jest przyczyna;] Pralka jest przeładowana elektroniką i to też niestety nie jest dobrze
A stary Siemens był mega, prał bez łaski zimowe derki;] Szkoda tylko że padł w nim moduł, a nowy kosztuje 600 zł.... więc naprawa nie wchodziła w grę
Mój samsung ma tylko jedną wadę. Mam go 5 lat i od 5 lat mimo poziomowania, cudowania tańcuje (źle rozkłada pranie do wirowania). Poza tym jest ok. Jednak jak przyjdzie na niego pora to już nie kupię pralki 4,5 kg. Szukam minimum 8-10 kg. Kiedyś firma MIele miała takie, dedykowane dla stajni właśnie. Cudne to było. (link nawet kiedyś wstawiałam do tego wątku).
chciałabym zasięgnąć opinii co do sprzętu AGD, który zamierzam kupić. Proszę oczywiście o opinie tak użytkowników jak i "fachowców" z tej branży. wybór padł na: Piekarnik Elektrolux EOB 64201x Okap TEKA DH-90 Płyta indukcyjna Teka IR 642 Kuchenke mikrofalową Beko MWB 3010 EX Zmywarka Bosch SGI 45N45EU
Mam pytanie- może ktoś jest w tym biegły? Piec gazowy dwuobiegowy. I nagrzewnica (czy coś) mu się zakamieniła. Pan ma przyjść i kwasem płukać. A mnie się wydaje, że lepiej wymienić na nową. Piec ma 8 lat i za chwilę części nie będzie do niego. Dobrze myślę? Męczyć pana?
Piec Vailant wiszący. Pan jest właśnie z serwisu i chce wykwasić. A ja z pracy wiem, że takie sztukowania są na krótko. Podziękuj małżowi i spytaj co lepiej, jeśli możesz. Piec nie dogrzewa wody i coś tam ma zakamienione. Podgrzewnica/nagrzewnica? p.s hi!hi! forum znalazłam: http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic100557.html pewnie "zawur" się posuł. 😂
Powiedział, że najlepiej wymienić cały piec 😁 Albo, żeby zaufać serwisantowi.
Bardzo śmieszne. Dam ogłoszenie: zamienię konia na piec. Ale rozumiem ideę. Nie wtrącać się nie wymądrzać. Pan miał być dziś rano .Może poród albo kolka mu wypadła? 😉
Tania, u mojej mamy jest ten cudowny piec. Mogę Ci napisać całą książkę o naprawach, serwisantach, konserwacjach itd ale przejdę od razu do wniosków końcowych. Piec działa wedle swoich humorów, więc albo ciepło jest albo nie ma i nikt na to nic poradzić nie może. Dwukrotnie piec był wymieniany (kooooszty kooooszty...) i nic to nie dało. Panowie serwisanci jeden z drugim i trzecim i czwartym rozkładają ręce 🙂 tak a propos Vaillanta 🙂