Forum towarzyskie »

Pralka i inne AGD - uwagi i rady.

Tak.
Dworcika, ja mam płyte Siemens i bardzo polecam. Dużo gotuję, często na wszystkich polach jednocześnie.
Ma funkcję buster, dzięki czemu woda gotuje się szybciej niż w czajniku.
Ma czasomierz do każdego pola, blokadę dla dzieci (ale to już chyba standard)
Piekarnik do zabudowy mam Samsung z tą opcją podwójnego pieczenia tzn. mogę piec dwie różne potrawy na różnych temperaturach w jednym czasie.
I sprawdza się taka funkcja w piekarniku? Często korzystasz? Nigdy nie miałam, to wydaje mi się zbędna, ale... 😉
ciekawa funkcja, ale czy potrzebna? nie wiem.
Ja mam plyte z AEG i jestem bardzo zadowolona )AEG powinno mi placic za reklame hehe). Wczesniej mialam z ikei. Ta AEG w porownaniu z za z Ikei lepsza. Ikea ma jedna zalete tylko...5 lat gwarancji. Piekarnik mam z Ikei i jest nawet ok, ale dlugo sie nagrzewa. Nastepnym razem jak kupie piekarnik to z wysuwanymi a nie otwieranymi drzwiczkami.
Używa ktoś z Was Raclette?Chciałabym kupić,ale nie mam pojęcia na co zwrócić  uwagę przy zakupie. 🙄
Dziewczyny czy ktos ma suszarke wywiewowa? Chodzi mi o spowiedz z podlaczenia ;-)
[quote author=Gienia-Pigwa link=topic=48.msg2241002#msg2241002 date=1418202528]
a. Nastepnym razem jak kupie piekarnik to z wysuwanymi a nie otwieranymi drzwiczkami.

[/quote] ja miałam taki piekarnik i wolę otwierany. Teraz robią takie że ruszt łatwo się wysuwa i trzyma poziom. Wysuwane drzwiczki utrudniają np polewanie mięsa w trakcie pieczenia i trudniej wyciągnąć duże rzeczy.
Dziewczyny potrzebna porada!!!
Pisze o tym na re-volta bo my koniarze mamy inne potrzeby jeśli chodzi o zakup pralki niż zwykli ludzie.

Więc potrzebuje kupić pralkę ale dużą pralkę taką od 8 kg w gore a n najlepiej 9-10kg wsadu. Do tej pory miałam Bosha 12 lat i się sprawdzała bardzo dobrze ale się skończyła. Jedyne co mi się nie podobało to za mały wsad 6kg bo to był boshe maxx seria 6. A teraz chce jakąś większą bo wiecie czapraki, derki , oprać dzieci ,psy itp:

Więc proszę o rade . Moje typy jak na razie to są takie :http://www.euro.com.pl/porownanie.bhtml?p1=2898562886&p2=5213059822&p3=8112225372
bhdemeter, ja niestety nie pomogę. Kupiliśmy pralko-suszarkę Hoovera, ale jeszcze nie testowaliśmy.

Czy ktoś ma czajnik z tej serii? Philips HD9322. Jeśli tak to prosiłabym o opinię.

stało się, pralka odmówiła wylania wody (ostatecznie oddała mi całe 10 litrów przez drzwi  😂 ). Z racji tego że już stary, 15-letni trup, pora na nową. Co polecacie? Mi się z wyglądu najbardziej podobają Samsungi i Hotpoint-Ariston, ale pan w sklepie strasznie odradzał na rzecz LG. Moja mama radzi Bosha.

Ratunku!!  :emot4:
Kaprioleczka Kupiłam rok temu pralkę Beko i kocham ją miłością wielką 🙂 Może z wyglądu nie jest jakaś odjazdowa, ot normalna pralka, ale spisuje się super. Przy wyborze zwracałam uwagę na ilość obrotów i ile kg zmieści się, ale również na cenę 🙂 Wiec jeśli chodzi o ten niższy przedział cenowy to moim zdaniem Beko jest godna polecenia.
Kaprioleczka- a ja mam Aristona. Do zamykania powinnam już używać młotka, a do otwierania kombinerek. Obudowa niemalże odpadła, a cholera pierze wciąż i nijak się jej pozbyć. Ona ma chyba z 15 lat. Obiecałam sobie następnego również Aristona.

A co do pralek, bo ciągle jednak myślę, że niedługo stanę przed koniecznością zakupu i czasem przeglądam: Czy ktoś używa 16 programów prania i tych innych bajerów? Bo ja tylko temperaturę zmieniam i wszystko jednym programem leci....
właśnie Beko nie podobała nam się wizualnie. niby to sprawa drugorzędna, ale skoro już mam na nią patrzeć to chętnie wybrzydzam 😉

moje główne wymagania to:
-ma się mieścić minimum 8kg tak żeby mi weszła derka polarowa
-ma się dobrze dopierać
-ma być nieskomplikowana w obsłudze
-ma mi się zmieścić we wnękę, czyli nie może być gigantem
-ma być przyjemna do patrzenia
-ma nie kosztować 6 tyś 😉 bo i taką widziałam

marysia550 właśnie w ogóle nie znamy tej firmy, ale ogólne opinie internetów są dośc dobre 😉

jeszcze ktoś, coś? LG które oglądałyśmy ma na końcu nazwy "DN0", jakoś widzę to jako słabą wróżbę  😂
mi się najbardziej podobał Ariston AQUALTIS AQS83D 29 EU/B. To LG które nam zachwalano to LG F12U2TDN0, czy ktoś z Was ma może taką?  :kwiatek:
Kaprioleczka, ja kupując sprzęt staram się celować w ten, który jest składany w "rodzimych" dla firmy fabrykach. czyli zgadzam się z twoją mamą- bosh, ja dodam jeszcze elektroluxa 🙂
:kwiatek: Bosh ma całkiem niezłą opinię, ale elektroluxa coś gonią ludzie...
im więcej czytam internety tym więcej widzę że odpowiedź na moje pytanie to "wybierz tą, która jest najładniejsza, bo i tak są takie same"  😂 najłatwiej byłoby mieć po prostu z 5 pralek, tylko gdzie to trzymać 😉 chyba jutro idę koczować do media marktu 😉
Kaprioleczka, derka polarowa mieści siespokojnie w dużo mniejszej pralce, niż 8 kg
Mi do Bosha 6 kilogramowego spokojnie wchodzą derki zimowe 300 gr...
Kaprioleczka, polecam Hoovera.
do tej pory miałyśmy Bosh'a 4.5 kg i jedna derka LEDWO włazi.
Ja polecam Miele.Niestety cena brzydka 🤔
Kaprioleczka, pralko-suszarka z wsadem 9kg- prania i 6kg suszenia:
http://www.oleole.pl/pralko-suszarki/hoover-wdyn-9646-pg.bhtml#opis

Pralka 10kg:
http://www.oleole.pl/pralki/hoover-dyn-10146-p8-.bhtml
jakie śliczne  😜 cholera, nie kupię chyba tej pralki bo się nie zdecyduję po prostu  😁
czy derka zmieści sie czy nie do pralki, nie zależy od wagi max jaką można zapakować, tylko od wielkości bębna, w tamtym roku jak szukałam nowej pralki do kupienia to byłam w szoku jak mogą różnić się wielkością tegoż dwa modele niby na taką samą wagę, i co z tego że producent napisze ze na 9 kg jak do bębna mało co sie zmieści 🙁 acha i jeszcze ważna jest szerokość otworu do zapakowania bębna , jak będzie wąski to derki nie da rady wyciągnąć , bo na sucho to jeszcze jakoś się ją upcha .
i tak przez internet jej nie zamówię, muszę sobie tam pomacać wszystko 😉 ale derka polarowa na szczęście do upychania jest łatwa, bo zimówki pierzemy w pralni. Z tym, że polarówek mam 6 różnych które w sezonie, zależnie od stopnia uwalenia, potrafię je nawet raz na tydzień prać, więc nie sposób to brać do pralni co chwilę.
yegua, miałam przez 4 lata. Spisywał się świetnie.

Kaprioleczka, od czerwca katuję Samsunga i jestem bardzo zadowolona.
już jest!  😅 😅 😅 piękna!  😜

tylko jeszcze nie mogę podłączyć, bo wąż okazał się za krótki  😁 ale to szczegół 😉
wielka, amerykanska  😁 😁
nie, tylko taki design 😉 standardowe wymiary, wys 85 cm 😉
Wyglada na olbrzymia 😉

Nam padl telewizor i nie mam na czym ogladac homeland  🍴
już jest!  😅 😅 😅 piękna!  😜

tylko jeszcze nie mogę podłączyć, bo wąż okazał się za krótki  😁 ale to szczegół 😉

Kaprioleczka
który wąż ?? Odpływowy czy doprowadzający wodę.
W budowlanych marketach są przedłużacze do odpływu lub takie do montowania w pralkach (nawet 3 metrowe).
Dopływowe też znajdziesz - widziałam 4 metrowe.
odpływowy, ale już wujek stanął na wysokości zadania i pralka śmiga  😎 czy się nie wylewa do sąsiadów to się dowiemy jutro  😂
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się