Forum towarzyskie »

Pralka i inne AGD - uwagi i rady.

Masz niebieską pralkę z brokatem za 250zl?! Pokaż! :]
haha, no mam 😀 bardzo ja lubie:

A ja dodam, ze ta niebiesmo-brokatowa pralka stoi w lazience wielkosci mojego mieszkania 😂
No królewskie lokum! Proszę mi znaleźć równie fajną mikrofalówkę 😁
Potrzebuję pomocy w wyborze krajalnicy, szukam czegoś co pokroi zarówno chleb jak i wędliny, możecie polecić na co zwrócić uwagę, jakie firmy brać pod uwagę, najchętniej wydałabym na to urządzenie maksymalnie 200zł uda się ?
Ma ktoras pralke firmy Bosh? Jestem zachwycona ze zmywarki, a pora kupic pralke i tak sie zastanawiam tez nad Boshem. Cos, ktos? 👀
Mam Boscha, naście lat działa
Pierze mi i gacie i derki i czapraki  😉
Dopiera
Mieści wszystko
Kocham ją wielką miłością  😉
Następny też będzie Bosch
Gaga, o widzisz. Dzieki! Co prawda mi juz raczej nie przyjdzie w tym zyciu prac konskich derek  ( ;( ), ale masz racje, ze mozna tym przetestowac wytrzymalosc. W takim razie bede sie nadal rozgladac za jakims Boshem.
Ja jestem bardzo zadowolona ze zmywarki Boscha.
Lodówkę side by side i pralkę mam Samsunga - póki co wszystko spoko 🙂
Polecam bardzo okrągły okap - rurę - rodzimej firmy Ciarko - która notabene produkuje okapy dla innych (zagranicznych) marek. Mają też inne okapy, myślę, że warto rozważyć, szczególnie, że właśnie można u nich dostać taniej to samo niż pod szyldem innej firmy,

http://www.twojeokapy.pl/go/_info/?user_id=138&lang=pl&sess_id=2f327ef4cd977e5f67d52e9acb5e7d0c
Bosch boschowi nie równy. A już na pewno obecny Bosch nie ma nic wspólnego z tym sprzed kilkunastu lat. Pralki robią w Polsce, Niemczech i Chinach (m.in. slimy). Część modeli (głównie tańszych) ma zespolony silnik z resztą osprzętu, także w razie awarii czegokolwiek, do wymiany jest wszystko oprócz obudowy. Tak więc - zależy.

Zmywarki mają dobre, oprócz wąskich, robionych w Turcji. Ale wąska zmywarka dla mnie to w ogóle nieporozumienie.
Ma ktoras pralke firmy Bosh? Jestem zachwycona ze zmywarki, a pora kupic pralke i tak sie zastanawiam tez nad Boshem. Cos, ktos? 👀

Mam Bosha, ale z tych droższych i jest super 🙂 Fajnie pierze, ma fajnie funkcje, jest cichy.
Dziewczyny potrzebuję porady.
Waham się pomiędzy dwoma pralkami Electroluxa
A/ EWS1064EW - http://www.euro.com.pl/pralki/electrolux-ews1064eew.bhtml#opis
B/ EWS11064EW - http://www.euro.com.pl/pralki/electrolux-ews11064ew.bhtml#opis
Bardzo podobne modele, w dość zbliżonej cenie, aktualnie promocyjne, więc powinnam po prostu pójść i kupić.

Porównywarka na stronie Electroluxa wypluła wyłącznie różnicę w zużyciach energii urządzenie wył. (? co to znaczy, że zużywa prąd jak jest wyłączona - dla mnie to nielogiczne ?) i urządzenie w trybie oczekiwania. Na korzyść pralki A.
Porównanie Electrolux

Natomiast porównywarka euroAGD pokazała:
- pralka A ma skokowe opóźnienie startu, a pralka B płynne (o co kaman?)
- różnice w programach - ale to chyba błąd sklepu, bo sprawdziłam na stronie producenta i jest ten sam pakiet
Porównanie Euro

To opóźnienie startu skokowe to jakiś straszny mankament? Bo niższe zużycie prądu to na pewno zaleta.

Edit. Od razu spytam o zakupy w Euro. Bardzo mieszane opinie, sporo negatywnych...
Może świeci się jakaś lampka kiedy pralka jest wyłączona jak np przy wyłączonym tv? I stąd dodatkowy pobór energii?
Nie wiem jak Electrolux stoi z pralkami, na pewno robi bardzo dobre odkurzacze.

Tutaj jest całkiem spoko Bosch
http://www.neo24.pl/?p=bosch_wae_20165_pl
A ja mam pytanie do użytkowniczek suszarek.Czy zdarza się Wam,że ubrania po wysuszeniu są powyciągane?Zauważyłam,że większość majtek i skarpetek strasznie nam się porozciągała 😲
JARA, szukam czegoś typu slim.
Popatrzę na Boscha, ale jeśli dobrze pamiętam były to droższe pralki. A Electrolux wypada w rankingach i opiniach bardzo dobrze. (weź mi już nie zmieniaj, bo i tak mam ostatnio problemy z decyzyjnością 😉 trzeba docenić, że wybrałam model)

Bardziej mnie martwią te złe opinie o Euro, bo już miałam wizję przyjeżdżającej pojutrze pralki. Ale rzeczywiście skojarzyłam, że moi rodzice też kupili z Euro i mieli przeboje - wyglądało jakby pralka była już używana (miała jakby zakrzepły proszek w szufladce) i zerwaną jedną z plomb, a mimo to nie wymieniono im egzemplarza.
Ascaia, popatrz sobie jeszcze tu http://www.electro.pl/products.php?sphrase=EWS&szukaj=&categorie=76&ord=price_brutto&ordd=0

Ja u nich kupiłam TV z przedłużoną gwarancją i było wszystko ok.
[quote author=Pandurska link=topic=48.msg1976596#msg1976596 date=1389470928]

Mam Bosha, ale z tych droższych i jest super 🙂 Fajnie pierze, ma fajnie funkcje, jest cichy.
[/quote]

A co to znaczy, ze masz drozsza z Bosha, tzn. jaka konkretnie? Ogladalam wczoraj taka za 600 euro i w porownaniu z Miele, nad ktora tez myslalam, jest mimo wszystko roznica cenowa (na niekorzysc dwa razy drozszej Miele). Najbardziej zalezy mi na trwalosci. Moze byc glosna, bo mamy pralnie w piwnicy, wiec niech sie tam tlucze ile dusza zapragnie  😉
Bosch boschowi nie równy. A już na pewno obecny Bosch nie ma nic wspólnego z tym sprzed kilkunastu lat. Pralki robią w Polsce, Niemczech i Chinach (m.in. slimy). Część modeli (głównie tańszych) ma zespolony silnik z resztą osprzętu, także w razie awarii czegokolwiek, do wymiany jest wszystko oprócz obudowy. Tak więc - zależy.

Zmywarki mają dobre, oprócz wąskich, robionych w Turcji. Ale wąska zmywarka dla mnie to w ogóle nieporozumienie.

no właśnie ja mam tą węższą Bosha i kurde cały czas coś nie domywa (już kombinacje alpejskie z wszystkimi płynami, solami ciągle d*pa blada)... reszta Bosha (piekarnik i mikrofala) bez zarzutów...
[quote author=JARA link=topic=48.msg1976711#msg1976711 date=1389479102]

[/quote]

A co to znaczy, ze masz drozsza z Bosha, tzn. jaka konkretnie? Ogladalam wczoraj taka za 600 euro i w porownaniu z Miele, nad ktora tez myslalam, jest mimo wszystko roznica cenowa (na niekorzysc dwa razy drozszej Miele). Najbardziej zalezy mi na trwalosci. Moze byc glosna, bo mamy pralnie w piwnicy, wiec niech sie tam tlucze ile dusza zapragnie  😉
[/quote]
Kilka lat temu płaciłam za nią prawie 2000zł. Jeśli dobrze kojarzę to jest ta pralka: http://www.neo24.pl/?p=bosch_wae_2448_fpl Teraz za 1200zł.
[quote author=JARA link=topic=48.msg1976711#msg1976711 date=1389479102]

[/quote]

A co to znaczy, ze masz drozsza z Bosha, tzn. jaka konkretnie? [/quote]
najlepiej z serii WAS (produkowane są w DE) albo WAE (PL)

no właśnie ja mam tą węższą Bosha i kurde cały czas coś nie domywa (już kombinacje alpejskie z wszystkimi płynami, solami ciągle d*pa blada)... reszta Bosha (piekarnik i mikrofala) bez zarzutów...

najlepiej unikać tabletek typu 156 w 1. Zwykłe Finish, Somat, ale bez dodatków. Albo proszek. Do tego porządny nabłyszczacz. Sól nie ma większego znaczenia, byle zmywarkowa. Ale wąskie często nie domywają...
Ja mam zmywarke Bosha (normalna, szeroka) od ponad 2 lat i jestem b. zadowolona. Niedomycie czegokolwiek zdarzylo mi sie raz. Uzywam (tak jak i do prania) tylko ekologicznych srodkow. Nigdy standardowych proszkow, czy tabletek. I dziala i jestem happy 🙂

n dzieki za wskazowke! Bede zwracac uwage na oznaczenia. Ciekawe, co tak naprawde jest na rynku niemieckim, bo i tutaj bede kupowac. U mnie w miescie montuja AGD firmy AEG i jest nawet obok fabryki, ale szczerze mowiac nigdy nie mialam z zadnym ich produktem stycznosci.
Potrzebuję pomocy w wyborze krajalnicy, szukam czegoś co pokroi zarówno chleb jak i wędliny, możecie polecić na co zwrócić uwagę, jakie firmy brać pod uwagę, najchętniej wydałabym na to urządzenie maksymalnie 200zł uda się ?

Ruffian mam Zelmera, od 12 lat w codziennym użytkowaniu- pieczywo, wędliny, ser zółty- działa bez zażutu, kompletnie bezawaryjnie, nóż ciągle niesamowicie ostry, mimo, że ostatnie pięc lat myty w zmywarce. Polecam gorąco tę firmę, mamy model Alexis Young- tylko nie wiem czy nadal je produkują (ale to popularny model bo wśród znajomych wiele osób ma takie, więc moze jeszcze dostępny).

Może ktoś rzucić okiem na tę lodówkę?
Indesit BIAA 14 X

Zna ktoś? Może ktoś ma inną lodówkę tej firmy? Jakieś uwagi? 🙂
U mnie 45tka Boscha zmywa jak złoto
Może ktoś rzucić okiem na tę lodówkę?
Indesit BIAA 14 X

Zna ktoś? Może ktoś ma inną lodówkę tej firmy? Jakieś uwagi? 🙂

Nikt? 😉
Czy ktos z was ma pralke siemensa? Jesli tak to jak sie sprawdza? :kwiatek:
tesciowa ma juz druga. pierwsz chodzila z 20 lat, nowa chodzi czwarty.
Też ma pytanko , jaką kupić kuchenkę na gaz ?  Co zawsze kupię to koniec gwarancji i koniec kuchenki , nie mam pojęcia która to już w moim życiu  😵  Kto może mi coś doradzić ? Piekarnik chce na prąd .
stare Ewy sie nie psuly  😁 no nie doradze niestety
monia, kup oddzielnie płytę i oddzielnie piekarnik. Płytę mam Teka, nie narzekam, na polskich częściach.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się