czy ktoś może się podzielić doświadczeniem z pralkami BEKO z funkcją odkłaczania "pupil"? Czy pierzecie w niej derki i czapraki? i czy poza tą funkcja to te BEKO są godne polecenia?
Trochę nie ten wątek, ale dziewczyny - jakie patelnie ceramiczne polecacie? W sklepach i na allegro jest tego milion, wszystkie wyglądają mi po opisach na takie same, a przedział cen od 30 do 200 zł!! Potrzebuję czegoś dobrego, ładnego i niezniszczalnego, koniecznie z pokrywą.
Dzionka dobre, ładne (ba, nawet śliczne!) i niezniszczalne garnki i patelnie to Silit. Używam tych produktów intensywnie od roku i wszystkie wyglądają jak nówki sztuki wyjęte przed chwilą z folii, a w użytkwaniu - miód malina! W żadnych innych garnakch i patelniach nie gotowało mi się tak dobrze.
Ceny może i wysokie, ale ja kupowałam sprzęt kuchenny na lata, a nie kilka tygodni czy miesięcy 😉
Edytka, w poprzednim domu miałam wszystkie garnki tej firmy i faktycznie są super 🙂 Duże patelnie Silita średnio mi się podobają, ale kupię sobie taką do naleśników.
Gienia-Pigwa, kupiłam w końcu z kutego aluminium z powłoką ceramiczną, wydaje się fajna. Do tego w zielonym dizajnie, czyli wszystko jak trzeba 🙂
a ja tak a propos powiem, ze moja indukcja z ikei poszla sie pieprzyc bo stluklam szklo przez delikatne musniecie przyssanej pokrywki. serio...niemozliwe 🤔wirek: a jednak. Whirlpool nie daje na szklo gwarancji. a tak peklo, ze przez cala plyte. co za jedno wielkie gowno! dzien wczesniej nadepnelam na tablet, wiec wyobrazcie sobie mojego wkurwa.
ale zamowilam nowa indukcje z AEG i tymrazem z ramka naookolo. ikeowa nie miala i bardzo mnie to wkurzalo, bo po pierwsze balam sie stluke ja (widac udalo mi sie unaczej ; ) a po drigie wchodzily pod spod okruchy.
Błagam! Pralka ładowana od góry? Jaka? Bo już nie mam siły, ani wybierać, ani płacić 🙁 - siadła w tym półroczu i lodówka, i zmywarka, teraz 8-letnia pralka tylko na złom 🙁 (wiem, że można naprawić, ale obudowa ma już dziury na wylot). Czyli ładowane od góry [s]Whirpoole[/s] Indesity (tfu 😡, Whirpool to zmywarka, bez szału, ale ok) odradzam - nie tylko moja opinia, ale tez serwismana, który nam (uparty człek) 2 3 lata temu uratował. Musi być od góry, bo na dużą nie ma miejsca 🙁 Nie musi być nowa. edit: pomyłka
halo ja mam electoluxa ,8 rok zaczyna. Podobno z pralką to trzeba mieć szczęście, żeby na egzemplarz trafi i dużo zależy od wody, jak jest twarda, to będzie się psuło i już.
halo brałabym Bosha Może marketingowo nie są idealni, ale przerobiłam 2 pralki tej firmy (ładowane z przodu co prawda) i na prawdę byłam - właściwie jestem zadowolona Nie tylko dopierają mi brudne czapraki, derki itp., ale są trwałe (TFU TFU, aktualna ma kilkanaście (sic!) lat...)
Gaga bosh to bosh,najlepsze termostaty na rynku. Jednak teraz sprzedawcy AGD mówią, że max 8 lat i po sprzęcie, a te droższe może wytrzymają dłużej. Przynajmniej tak słyszałam w sklepie.
Czyli jezeli chodzi o płytę ceramiczną to wszystko jedno co się kupi?
No własnie ilu użytkowników tyle opinii Ojciec ma bodaj Whirpoola małego (tak mi się jakoś jego pralka kojarzy) - nie polecam, nie płucze dobrze (od nowości w sumie)...
ja mam pralke AEG i suszarke tez i super sie sprawuja. ale to dopiero dwa lata minely.
halo, a moze pralka ladowana normalnie ale nie taka gleboka? moja mama ma Bosch wlasnie, taka mniej gleboka i jest bardzo zadowolona. w starym mieszkaniu mielismy Bosch. chodza ponad 10 lat a to byly pralki na wiele mieszkan i ciagle sie krecily.
moja nowa plyta indukcyjna wlasnie przyszla 😜 jest sliczna, a napewno ladniejsza od Ikeowej 😁 pocieszam sie 🥂
ja ma 7 kg pralke i mniejszej sobie nie wyobrazam, bo piore w niej tez koldry, poduchy, etc. nastepna bedzie 8 kg 😁
moi rodzice maja mala pralke i mama poprostu czesciej pierze i z duzymi rzeczami typu koldra ma problem juz. ale maja tak mini lazience, ze obrocic sie w niej to problem juz.
ja bym pralki LG nie kupila, tylko celowalabym w Bosch/Siemens, AEG i Elektrolux. a przy duzej kasie na Miele.
Hmm, tylko obecne Bosche (wszystko) są albo prymitywne, albo sakramencko drogie, takich "średnich" jakoś niet. Skłaniałabym się do Elektoluxa, ale... miałam lodówkę E. Po dwóch latach blacha była w purchlach, i tego się boję, że "papierzaną", na szybko pomalowaną blachę błyskawicznie zeżre korozja. Obmacam w realu. Jednak poczytałam i chyba stanie na Mastercooku. Bo "wszyscy" twierdzą, że to są pralki Naprawialne 🙂 bez większego problemu i kosztów a te ładowane od góry (niestety mam tylko 40 cm miejsca na szerokość) mają bogatą paletę możliwości.
(...) "wszyscy" twierdzą, że to są pralki Naprawialne 🙂 bez większego problemu i kosztów a te ładowane od góry (niestety mam tylko 40 cm miejsca na szerokość) mają bogatą paletę możliwości.
😂 noo bogatą: mogą prać albo mogą nie prać
przepraszam halo - musiałam , tak mi się jakoś skojarzyło 😉
Od 12 lat mam ładowanego od góry Whirpoola i działa cały czas bezawarynie! Tzn. raz myślałam że się zepsuł a okazało sie, że gniazdko się zepsuło a nie pralka...
Ascaia, 5 kg nie wystarczy. W mojej z trudem zmieszczą się 3 duże ręczniki kąpielowe a jednak przy praniu końskich rzeczy lepiej mieć więcej miejsca (łatwiej się płucze).
Dość pilnie potrzebuję mikrofalówki. W zasadzie takiej najprostszej, bo ma służyć jedynie do robienia popcornu, podgrzania kawy, o której zapomnę, czasem szybkiego rozmrożenia czegoś lub podgrzania. Ponieważ to ma być sprzęt, który używany będzie raczej sporadycznie, to jego podstawową cechą ma być niska cena 😁 I wolałabym raczej taką "na pokrętła" niż guziczki. Na co trzeba zwrócić uwagę przy takim zakupie? Jakie parametry są istotne (jaka moc?), marka ma baaaaardzo duże znaczenie w takiej sytuacji?
Szukam taniej pralki. 😁 w wynajmowanym mieszkaniu nie mam pralki, jakby to byla moja chata to kupilabym sobie takiego Boscha jak ma moja mama, ale w razie wyprowadzki nie bede miala gdzie jej zabrac, wiec nie umebluje komus lazienki i nie podaruje pralki za 2000zl. Znacie cos taniego co bedzie prac, a po roku sie nie rozsypie? Czy mose uderzyc do komisu agd i kupic cos za 350zl z roczna gwarancja?
JARA, ja po tym, jak umarla moja super nowoczesna i swietna pralka (oczywiscie zaraz po gwarancji) kupilam uzywke z niemiec i jestem bardzo zadowolona. jest starsza, ale ma duzo programow i dobrze pierze.