Forum towarzyskie »

sny

Ciąża we śnie symbolizuje nowe plany i nadzieje, które dojrzewają w nas i zostaną w końcu urzeczywistnione.

kobieta śniąca, że jest ciężarna: oczekuj od życia czegoś nowego, spełnią się twoje życzenia;

Ząb wskazuje na potrzeby materialne i seksualne. Dokładne znaczenie daje się odczytać przede wszystkim z następujących okoliczności towarzyszących:
zepsute zęby: ostrzegają przed porażkami i stratami
plombowanie zębów: to apel, żeby nie wypierać problemów ze świadomości tylko je rozwiązywać
ból zębów: powodzenie
wyrywanie zębów: uporządkowanie spraw, problemy finansowe lub z fiaskiem naszych oczekiwań
stracić ząb: kłopoty, czasem śmierć bliskiej osoby
wypadające zęby: nieszczęście, śmierć w rodzinie

wypadające zęby: nieszczęście, śmierć w rodzinie

moze nie w najblizszej rodzinie, no ale smierc... niezbyt mile uczucie... :/
martynkakonikiv :kwiatek:

mery  :grupa: takie sytuacje są przerażające, człowiek później boi się zasnąć żeby znowu nie 'wyśnić' jakiegoś nieszczęścia.
tia... ja ze spaniem raczej wiekszych problemow nie mam... gorzej jak sni mi sie cala noc ktos, kto moglby juz przestac  👿
Heheh od 3 dni mi się śni że jestem w ciąży  🤣 Oby było tak jak mówisz Martynko  😀
Ja miałam dzisiaj pogięty sen :/ Oglądałam wczoraj z chłopem do 1 w nocy film o tym jak kobieta zdradzała faceta z innym i chyba mi się udzieliło. Śniło mi się, że byłam z moim w w Petersburgu (byłam wprawdzie, ale w zeszłe wakacje...) i on tam umawiał się z 2 innymi dziewczynami :/ Obie je znałam i robił to jawnie, wyznaczając nam trzem godziny spotkań z nim  🤔 Nawet pamiętam jak obie miały na imię- Kalina i Agata. W końcu go poprosiłam żeby się zdecydował na którąś z nas, bo ja dłużej tak nie mogę. No i obudził mnie sms od niego  😎 Normalnie z takim dołem się obudziłam, że nie mogę. Ech, sny potrafią być dziwne  🙂
. Ech, sny potrafią być dziwne  🙂

oj potrafią, potrafią  🤣

Mi się śniło któregoś dnia, że z bliskim kolegą pije wino pod moim domem  😁
sprawdziłam w senniku:
Wino pić - troski twe w niwecz się obrócą, nowi przyjaciele i uciecha
Ja generalnie miewam czasem tak kosmiczne sny ze aż się zastanawiam skąd mi się to bierze  😁

Dwukrotnie przydarzyło mi się też coś dziwnego jeśli o sny chodzi:

1. pewnej nocy przyśnili mi się znajomi z którymi dawno sie nie widziałam, nie myślałam o nich wcale-nic co mogłoby taki sen wywołać.. Następnego dnia wpadli z wizytą..  🤔

2. podczas pobytu w Anglii pewnej nocy przyśnił mi się zmarły dziadek.. Zadzwoniłam więc do babci powiedzieć o tym i poprosić o zapalenie znicza na jego grobie.. Okazało się,że za dwa dni przypadały jego imieniny (o których zapomniałam)

Nie chce się wierzyć, ale to prawda  😲
Może ciut z innej beczki , trochę paranormalnie - moja mama spała w salonie i o 12 w nocy spadł obraz z portretem dziadka - śmieliśmy się , że nas nawiedził , bo zapomnieliśmy o jego urodzinach  😁

🚫
jesli o takie sytuacje chodzi, to moj dziadek zaslabl w momencie kiedy jego brat umieram setki kilometrow stad...
więc jakiś rok temu miałam sen w którym śnił mi się dziadek który nie żyje od 3 lat, i kot który też zgniął jakieś 4-5 lat temu... pierwszy raz mi się oby dwoje śnili, że się topili (i kot i dziadek) a ja próbowałam ich ratować...  🤔wirek: 🤔wirek:
a powiedzcie.. jak to jest że pamiętam takie urywki snów z przed 5 miesięcy,roku,czy jeszcze dawniej a nie pamętam wczorajszego sna, tego co mi się śniło miesiąc temu czy tydzien?
Mam jeden sen, który często się powtarza i który zawsze pamiętam.
Jestem w nicości, biegnę przed siebie, przestraszona i niepewna kolejnego kroku.., w pewnym momencie spadam w przepaść i..budzę się. Zawsze uchwycona poduszki.., licząc na to, że ona uchroni mnie przed przepaścią. 🤔wirek:
a powiedzcie.. jak to jest że pamiętam takie urywki snów z przed 5 miesięcy,roku,czy jeszcze dawniej a nie pamętam wczorajszego sna, tego co mi się śniło miesiąc temu czy tydzien?

chyba wczorajszego SNU 😉

To zalezy od fazy snu, w ktorej sie obudzisz. Ja np. wiem, ze mi sie cos snilo, ale sobie nie moge przypomniec co. I tyle, nic z tym nie zrobisz 😉
Ja codziennie od dwóch tygodni mam koszmary, czym to może być spowodowane?
  Przedwczoraj śniło mi się ,że stałam z swoją siwą przy parkurze, miała na sobie różowe (!) owijki, w pewnym momencie podszedł jakiś mężczyzna i zdjął jej tranzelkę i siwa zaczęła uciekać.Przeskoczyła płot i chwile galopowała, po czym wyleciała na ulicę. Kiedy tam dobiegłam zobaczyłam jak leży pod ciężarówką i jest cała we krwi i nadal ma te różowe owijki!  🤔
  I często śni mi  się ,że idę przez las i ktoś znajomy - kolega z klasy , próbuje mnie zgwałcić ale ja uciekam 🤔wirek:
Mam jeden sen, który często się powtarza i który zawsze pamiętam.
Jestem w nicości, biegnę przed siebie, przestraszona i niepewna kolejnego kroku.., w pewnym momencie spadam w przepaść i..budzę się. Zawsze uchwycona poduszki.., licząc na to, że ona uchroni mnie przed przepaścią. 🤔wirek:

moze pora napisac ksiazke 😉?
mery, krótkie opowiadanka w zupełności mi wystarczają 😉
Dziś mi się śniło, że byłam na koncercie Sex Pistols w Anglii w latach 70tych 😜 😅
moze pora napisac ksiazke 😉?

Ja mialam taki pomysl, jak snilo mi sie pewnej nocy, ze ogladam wyscig samochodow rajdowych. W pewnym momencie jeden za ostro wszedl w zakret, wpadl w poslizg i wylecial za tor i wbil sie w drzewo. No jakas straszna masakra, wszedzie mnostwo krwii i flakow, bo lecac wpadli w grupke gapiow, kierowcy oberwalo noge na wysokosci kolana, a pilot mial cala zmasakrowana twarz, doslownie miazge. Nie bylo tam nikogo innego (zywego) oprocz mnie na traktorze 🤔 wyciagnelam tych dwoch facetow z samochodu, zaladowalam na przyczepke i podjechalam do jakiegos lepszego i szybszego samochodu, zapakowalam ich na tylne siedzenie i postanowilam pojechac droga na skroty do domu, przez jakies strasznie zarosniete trawa pole. Nagle dzwoni moja mama, wiec zatrzymalam samochod, zeby odebrac telefon, i mowi, ze jak bede wracala do domu, to zebym wlasnie przez te pole nie jechala, bo po ostatnich deszczach zrobilo sie podmokle i na pewno utkne tam samochodem. Probuje ruszyc- samochod faktycznie stoi- ogladam sie na za siebie, a tam na tylnim siedzeniu ani sladu ludzi 🤔 wszedzie mnostwo krwii i otwarte drzwi. Wysiadlam z samochodu i patrze, ze rajdowcy ledwo zywi czolgaja sie w strone mojego domu...

pozniej zadzwonil budzik, ale wstalam z przeswiadczeniem, ze to bedzie prawdziwy hit 😉

*ale moze cos w tym jest, bo zanim skonczylam pisac te wiadomosc, to komputer zawieszal mi sie 2 razy 😉
boje się przechodzić koło koparek czy jakiś takich dziwnych ''sprzetów'' kiedyś mi się notorycznie śniło że mnie jakieś koparki albo samochody gonią, ja uciekałam do domu, a ona wjeźdzały po schodach  😵 😵
A czy ktoś może powiedzieć, dlaczego w śnie czasem się tak biegnie biegnie i z miejsca nas nie widać. Czasem miałam taki sen, że mnie coś goniło, było za górką, a ja w miejscu, albo jak w cemencie się poruszałam. Potem budziłam się z uczuciem, że spadam, a przebudzeniem było wrażenie jakbym spadła na łóżko będąc kilka cm ponad nim.
Z braku lepszego źródła - [[a]]http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen.[[a]]
Wszystko jest dosyć dobrze i ciekawie opisane - paraliż senny, świadome kształtowanie własnych snów, fałszywe przebudzenie itd.

polecam 😉
Ja miałam kiedyś sen, który zadziwił mnie bardzo... A jeszcze bardziej po paru miesiącach, ale o tym zaraz...

Parę lat temu zawarłam krótką znajomość z pewnym chłopakiem. Mimo że krótka, była bardzo wzruszająca i tragiczna... Niektóre wydarzenia z tym związane, ważne dla dalszego sensu tego posta to np.: że będąc ze mną w barze został pobity przez ochroniarza, a dzień po tym zaginął i już nigdy o nim nie słyszałam.
Po jego zaginięciu nie mogłam dojść do siebie... Mając niewiele lat bardzo to przeżywałam.
I pewnej nocy przyśnił mi się sen.
Że znalazłam tego chłopaka na dworcu w miejscowości na K (wtedy nie kojarzyłam, czy był to Kostrzyn, czy Krotoszyn - wiedziałam, że któreś z tych miejsc). Na peronie stał tamten ochroniarz i się nam przyglądał. Ale nie czułam strachu tylko szczęście.
Po paru miesiącach od tego snu, na imprezie spotkałam chłopaka, który mieszka w Kostrzynie. Pokochaliśmy się, jesteśmy z sobą 4 lata. Po paru miesiącach od naszego poznania się został pobity w tym samym barze przez tego samego ochroniarza  🤔 Niemiłe perypetie związane z tym wydarzeniem umocniły jednak nasz związek.

Gdy po jakimś czasie przypomniałam sobie ten sen i skojarzyłam fakty, to popadłam w wielkie zdumienie...
I co Wy na to?...

Z braku lepszego źródła - [[a]]http://pl.wikipedia.org/wiki/%C5%9Awiadomy_sen.[[a]]
Wszystko jest dosyć dobrze i ciekawie opisane - paraliż senny, świadome kształtowanie własnych snów, fałszywe przebudzenie itd.

Paraliż senny i fałszywe przebudzenie- nie życzę, bardzo niemiłe doświadczenie...  🙄

A ktoś miewa może świadome sny? Próbowałam się nawet na wykładzie dowiedzieć jaka jest freudowska teoria na ten temat, ale pani doktor była zaskoczona pytaniem...

[quote author=Grzegorz2 link=topic=474.msg120118#msg120118 date=1229307640]

Paraliż senny i fałszywe przebudzenie- nie życzę, bardzo niemiłe doświadczenie...  🙄

A ktoś miewa może świadome sny? Próbowałam się nawet na wykładzie dowiedzieć jaka jest freudowska teoria na ten temat, ale pani doktor była zaskoczona pytaniem...
[/quote]

ja oby dwa w.w miałam, i dośc często miewam... fałszywe przebudznie najczęściej jest po paraliżu

świadomy sen to że wiemy że snimy? jeżeli tak to nie miałam...
martynkakoniki tak, chodzi o to, że wiemy, że śnimy. do pewnego wieku za każdym razem byłam świadoma, że śnię (to jest akurat ciekawe doświadczenie- można do woli naginać sen, kierować jego 'scenariuszem'  :hihi🙂, teraz już raczej rzadziej miewam, ale wciąż... I zastanawiam się czy to coś oznacza czy po prostu niektórzy ludzie tak mają?
I zastanawiam się czy to coś oznacza czy po prostu niektórzy ludzie tak mają?

wydaje mi się że, to jest coś takiego jak wypracowanie nawyków.. ja dopiero po pewnym czasie mogłam we śnie pisać,czytać oraz rozmawiać.. i myśle że tak samo jest ze świadomym snem, chociaż nie zawsze wiemy że śnimy tak samo jak mi się zdarza że nie w każdym śnie mogę rozmawiać
I zastanawiam się czy to coś oznacza czy po prostu niektórzy ludzie tak mają?

Niektórzy tak mają. Jedni się tacy rodzą, inni wieloma miesiącami czy nawet latami praktyk wypracowują.
Nie słyszałam jeszcze o teorii mówiącej, że taka osoba jest w jakiś sposób szczególna, wbrew pozorom nie jest to rzadkie zjawisko  😉
ja tak mialam, ale dawno tego nie robilam... wiec pewnie gdzies moja zdolnosc umknela 🙁
Ja po dzisiejszym śnie odjechałam psychicznie 🤔wirek:

Kupowałam konia, na którego dawno się czaiłam [w realu zresztą też] i gdy był ładowany do przyczepy zaczął panikować. nie chciał tam w ogóle wejść. Jego była właścicielka chciała się popisać i dała mu batem po zadzie 😤, a ten oczywiście spanikował.
Więcej nie pamiętam.

Niektóre sny naprawdę potrafią być iście głupie :emot4:
  gosiek chodzi o to ze wydaje ci sie ze juz niespisz niemzesz sie ruszyc czujesz zecos jest ie tak
opowiem wam jak mialam przez tydzien jazde co noc
zasypiałąm normalnie wszytko cacy cacy nic mi sie niesnilo i nagle sie budze ale tylko otwieram oczy i  czuje jak ktos kladzie sie na mnie swoim ceizarem niemoge sie ruszyc napiera coraz mocniej niemoge krzyczec mimo ze juz niespie i ma otwarte usta
ten ktos siedzi na mnie jakies 2 minuty jestem przerazona ze zacynam odmawiac zdrowaski nagle odchodzi moge wstac moge cos powiedziec
wiem ze moze ktos powie ze mi sie snilo wydawalo ja nieiwem wiem ze ten ktos wykonczyl mnie do tego stopnia ze przeprowadzialm sie na tydzien na parter kolo pokoju moich rodzicow

tak przeczytalam sobei caly watek i natknelam na to  😉

znajoma tłumaczy to ZMORĄ jest to cos co we snie cie trzyma, chcesz we snie podejsc do kogos krzyknac podbiec i nie dasz rady jakby cie cos trzymalo, po przebudzeniu tez tak czesto jest. jest to o tyle niebezpieczne na dłuższą metę ze mozna byc caly czas w bezdechu przez co mozna sie udusic. zmorą jest podobno zła osoba lubiąca czynic zło.

babcia chopaka odpowiadala o dziewczynie ktora podkochiwala sie w swoim wujku ktory z nimi mieszkal. podobno przychodzila do niego we snie ( on nie widzial jej twarzy ani nie wiedzial kim ona jest) i dusila go! jednej nocy jej ojciec kiedys wszedl do pokoju wujka kiedy on sie dusil przez sen, zaswiecil swiatlo sciagnal pasek i zaczal bic po cieniu ktory ukazywal sie na scianie, rano jego corka byla cała sina od paska  😲
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się