Forum konie »

Nasze źrebaki

O proszę ! Przyznaj się, że drożdże w niego pakujesz 🙂 Ta gwiazdeczka jest cudna ;]  A co do mojej to trzy słowa- przesłodki kochany dzieciak ;] Wiesz kobyłka dopiero od stycznia zaczęła strzelać w górę i to praktycznie na oczach, aż sie boje o stawy ;]
maly przeglad 😉

1. krzywonozne kilkudniowe stworzonko
2. maly juz ze stadem wczuwa sie w role batmana
3. siwoogonowiec
4. odsadek
5. odsadek z mniejsza iloscia siersci
6. z serii " wszystko mi rosnie a szyja zapomniala"

😁
fajny chłopczyk ;] widać że ktoś go bardzo kocha ;]
margaritka, na 3 i 5 najładniejszy :P
w okresie 3 byl cudowny  😜 teraz jest brzydkim kaczatkiem ale i tak go kocham  😁 czesto jak nie mam co robic juz wieczorem to siadam sobie przed jego boksem otwieram do polowy a on mnie smyra po nogach chucha do ucha grzebie w wlosach cudowny jest  😁
Wspaniałe uczucie prawda? Myślałam, że tylko ja takie cuda z moją wywijam ;] U mnie to wygląda mniej więcej tak ;]
Wchodze to mojego źrebaka jakiś czas po kolacji i ląduje tyłkiem w żłobie ;] Nie idzie od niej wyjśc, bo zaczynaja się pieszczochy. Młoda mi za nic w świecie nie odpuści wzajemnego czochrania. A ja nie mam serca jej tego nawet przerywać.  Ale zrozumie to tylko ten kto jest blisko ze swoim koniem 🙂

Margaritka no nie gadaj, że jest brzydki kaczatkiem 🙂 jest śliczny ;] a, że czegoś ma teraz  więcej a mniej ;] nieważne ;] Ja z moją to mam problem , że jest koścista. Żre za dwóch, dostaje porządne porcje i witaminy a dalej widać żebra. Przynajmniej teraz to  rośnie.... 🙂 
Pozatym  Twój podopieczny ma też prze-sliczną gwiazdkę ;] Do takich koni mam słabośc 🙂
fajnie sie oglada takie zrebaki oswojone z czxlowiekiem! nathanowi wyszly zeberka tuz przed wyjsciem na trawe, teraz sie chowaja😉
Co tak mało zdjeć tegorocznych zrebakow? 🙁 u nas w stajni tez ani jednego nie ma...
margaritka zobaczysz jak czas szybko ci zleci z małym! zanim sie obejrzysz to juz jezdzic bedziesz 😉
moje małe 3,5 roku temu 🙂
o matko! nie poznalalbym, ze to Twoj kon!

niedawno sie urodzil a dzis ma 8 miesiecy  😁 co kon w takim wieku powinien umiec? chyba czyszczenie chodzenie w reku straczy?
Losia widać, że dużo miłości miał od Ciebie.... i to się chwali ;] Jest prześliczny, a teraz pewnie poza tobą świata nie widzi 🙂  Słodziak
a to mój źrebaczek ma miesiąc
Znam tego malucha 🙂 mały gagatek jeden ;] Mame denerwuje bo wszędzie go pełno .... 🙂 Świat jest dla niego taki ciekawy 😀 heheh
No to umieszczę naszą młodzieży
nr.1 i 2 Bonnard po Atut (Vis Versa) od Bona (Oregon)  już niedługo ma własność
nr.3 i 4 Dróżka po Bakszysz od Druida    nasz stajenny speedy gonsalez

Kontynuując z młodszych dzieci
nr 1 i 2  Figlarz (cielątko)
oraz najmłodsza w stajni piękność
nr 3  ( jednodniowa) i 4 (tygodniowa)  Herbina  🙂

krysiex widzę, że śliczne maluchy Pawłowi sie rodzą! Super!
A czy masz może zdjęcia malucha od tej Rudej ze skarpetami ale już zapewne odsadzonego? (urodzil sie jakos koniec lata-jesień, nie pamiętam dokładnie). Wiem, że chyba siwe 😉
krysiex213, co to za stajnia?
krsyiex213
a ja mam w stajni  kuzyna Bonnarda,

ogierek Arsene Lupin
o: Halogen/Vis Versa
m: Arizona/Oregon xx
niedługo kończy trzy miesiące, zdjęcia z końca kwietnia

nowe zdjecia już po wekenedzie 😉

Zeby tylko nie mial charakterku na wyjazdach jak tatus  😁

Ale brzydal, tfu tfu  👀
armara, on jest na prawdę świetny 🙂.

Nasz chłopaczek, ur. 19.05.2009
Kaffe Sirocco (San-Miego-Kawusia/Maks)

Słodziaki :kwiatek:
Kawusia  😜 😜 😜
proszę o fotorelację z życia źrebaka najchętniej dzień po dniu 😁
cudo cudo..
łaa, cudeńko!
Może jak będziesz go sprzedawać (o ile w ogole 😉 ) to akurat przypadkiem zdecyduję się na drugiego konia...  😁
Dziękuję za miłe słowa, przekażę maluchowi i dumnej mamie.
MoniaaA zapamiętam 😉.
MoniaaA  ta kara Dróżka jest właśnie od rudej no i jakoś nie zanosi się na siwka🙂
Acsaia a stajnia jest w Nałęczowie( szkółkowa) i 4 km przed nałęczowem hodowlana
A ja sie stresuje,jutro mamy termin porodu!!!!! Zyczcie zeby wszystko poszlo dobrze!
Nasz komplet, 4 tegoroczne małopolskie pannice 🙂 Dwie lutowe i dwie majowe

[img width=300 height=400][/img]

MAM ZREBAKA!!!!!!!!! Urodzil sie w nocy z 28 na 29 czyli idealnie w terminie!!!!!! Za chwile jade go zobaczyc,podobno piekny ogierek,kasztanek,lysinka i 2 skarpetki(ale co do opisu nie jestem pewna bo klaczka stoi w Czechach wiec moglam zle zrozumiec zootechnika czeskiego 🙂 ) !! Jak tylko wroce to wrzuce zdjecia!!!! I bedzie sie nazywal Bizarro czyli po hiszpansku-odwazny
piękne te wasze źrebaki  💘  😍 🙂. A powiedzcie mi tylko jedno.. Czy to dobry pomysł zaźrebiać klacz we wrześniu ? Może akurat bardziej nadaje się do tego drugiego tematu o źrebakach ale net mi się troche zacina wiec jak tu juz jestem to tu zapytam.. 🙂 Bo wyjeżdżam na 3 miesiące i dopiero we wrześniu będzie mnie stać żeby pokryć klacz jakimś super menem  😍 😉
saltopiccolo

gratulacje   😅
po czym ?
pochwal się koniecznie fotami jak będziesz miała

kcj90
szczerze ?
dla mnie to nie ma sensu, bo taki mały źrebak wiosną latem jak jest ciepło może całe dnie spędzać na trawie, która od 3-4 miesiąca jest dla niego ważnym źródłem witamin i innych składników odżywczych.
Każdy ma inną teorię na ten temat, ale ze swojego małego doświadczenia zaobserwowałam, że najlepiej i najszybciej rosną źrebaki urodzone w marcu kwietniu

Moja rada - kasa do skarbonki i pod podłogę coby do wiosny nie wydać  😁

a przy okazji mój mały ulubieniec 🙂

moj klocek

wszystkie konie wschodzac z trawy odwracaja sie tylkiem do siana i do rana zjedza 1/3, a on od razu do jedzenia sie zabiera i konczy z rana  😁

Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się