Te wszystkie straszaki, rozance, swiece.No metody rodem ze sredniowiecza 😉) zarządzanie strachem, to narzędzie znane od czasów faraonów, a akurat w średniowieczu apokaliptycznych prognoz było o wiele mniej niż w XX wieku...choćby dlatego, ze nie było wtedy mormonów, zielonoświątkowców i ...kalendarza Majów 😂 tak sie zastanawiam, skąd tyle czarnego PR na wiekach średnich?...bo niby kiedy zył św Patryk, św Franciszek i inni? rzeź Wandei i transporty do Auschwitz też nie odbyły się w średniowieczu 🤔wirek:
Oj wrotki czepiasz się. To zwykłe powiedzenie jest, a nie realia. Tak jakbyś się czepiał, że ktoś mówi, że jest mądry jak sowa, bo przecież sowa jako ptak to chyba za mądra nie jest. I zaraz przylezie drugi mądry i będziecie dywagować, a wątek jest taki - powiedziałabym - radosny 😁
a ja ostatnio oglądałam taki film z Nicolasem Cagem, gdzie na końcu wszystkich...ale to absolutnie wszystkich* trafił szlag... nawet prezydenta USA 😲 🙄
...no i jeszcze jeden film widziałam, taki gdzie zanikło pole magnetyczne ziemi, spadały helikoptery, samoloty, satelity i stacje kosmiczne (w tej kolejności) była "blądynka", brunetka i macho, a także nieświadoma żona macho z dwójka dzieciątek jak z reklamy niemieckich witamin "biowital'
jako pierwszy legł Paryż, potem inne miasta
a w ogóle wszystko przez arabów się stało, oczywiście terrorystów, co takie okulary nosili 🤔trzałka: 😎
to takie pierwsze z brzegu, jak ktoś będzie chciał, to pogrzebie głębiej
a Bóg nie musi się szczególnie starać, sami sobie załatwimy "koniec świata "
zgadzam się, najbliższy koniec świata możemy zafundować sobie sami Haarp to potężna broń we władaniu Ameryki i Wielkiej Brytanii. Pewnie mało Polaków wg wie, że istniej taka broń jak haarp. Mało kto wie, że są takie anteny. Dla mnie to przerażające, jeden mały konflikt a zniszczymy sami siebie.
Koniec świata będzie 🙂. Był początek, bedzie koniec. czym tu się podniecać? a ja sobie myślę, że dlaczego nie odejść spektakularnie (znaczy : w ramach końca świata, żeby było dużo Bum!, trach! i lecących meteorów. Zamarzajaca statua wolności tez może być 🙂, albo wulakan wyskakujący na Piotrkowskiej :emoty327🙂. jedno mnie martwi: kto będzie będzie o tym wtedy czytal w Fakcie albo ogladał na Discovery? 😁 nie, nie opłaca się... 😎