Forum towarzyskie »

X Factor

Ta Aisza powiedziała, że jeździ konno i szyje obroże dla piesków, to od razu skojarzyłam z escadą 😀 Ale to chyba nie ona 😉
Hehe też o niej pomyślałam, ale nie nie absolutnie 🙂
ja sobie właśnie piąty odcinek oglądam, ta dziewczyna która śpiewała Mercedes Benz  😍 świetna 🙂 bardzo, bardzo mi się podoba, czekam aż ją znów usłyszę 🙂
Jak wasze wrażenia związane z finałową 9? Moje typy w większości się sprawdziły, chociaż przyznam szczerze, że dla mnie zespołów mogłoby nie być w tym konkursie, nie ma nic wartego zapamiętania, może na żywo jakoś lepiej to wypadnie.
Potwierdziły się moje obawy, że (tak jak w poprzedniej edycji) nie będzie dobrych zespołów. No bo skoro do finałowej 9 weszły dwa zmontowane na szybko zespoły to o czymś to świadczy  😉 mi było szkoda tego Włocha z grupy Kuby. Wolałabym go od Biby, bo mnie irytuje jego zachowanie  🤔
No dokładnie, szkoda mi też tego Włocha.
No i ten zespół tych kolesi co przypominają homoniewiadomo dla mnie beznadzieja.
Mi za to styl Biby się bardzo podoba  👀  I on i Thomas Grotto (Włoch) byli showmanami, ale zupełnie innymi. Zespoły specjalnie mnie nie przekonują (a w szczególności tych trzech chłopaków), tak jak w 1. edycji  🙄

edit. literówka.
Włoch mógłby przejść zamiast tego blondyna (nie pamiętam, jak się nazywa...), za to Biba skradł moje serce 😀
Zespoły to według mnie zwyczajna porażka, nie mam pojęcia, gdzie Czesław "widzi potencjał" 🙄

Cierp1enie
Co to jest "homoniewiadomo"?? 🙄
Blondyn - chyba chodzi o Marcina Spennera.
Pauli, taaak, Biba po prostu fantastyczny  😍
A Czesław naprawdę miał trudne zadanie, podejrzewam, że po prostu wybrał mniejsze zło  😁
spenner jest swietny. wlocha mi szkoda, ale biba mial najlepszy wystep jak do tej pory, a wloch wypadl troche gorzej. biba jest fajny i brakuje takiego wokalisty na polskim rynku.
Spenner taki skromniutki, ale jak wyjdzie na scenę to daje czadu  😀
A Biba daje czadu tak ogólnie. Chciałabym, żeby nagrał płytę  😜
A ja żałuję, że nie weszła Marta? Taka młodziutka, w kapeluszu na castingach była. Strasznie mi się podobała.
A co do zespołów to też wydaje mi się, że w tej edycji nie mają szans.
To chyba była Klaudia 😉 Miała swój styl i niezły głos, więc myślę, że na karierę ma szanse  👀
no tak, pomyliłam się  😂
ja sie bardzo ciesze ze Dawid Podsiadlo przeszedl, jest swietny 🙂 reszta mi zwisa i powiewa, acz uwazam ze Kuba mial racje wyrzucajac Wlocha. Spenner jest taki powtarzalny, no jakbym tego faceta juz widziala i slyszala milion razy. Jakos mnie nie rusza. I nie rozumiem czemu Czeslaw wybral zespol tych facetow, powstaly po castingach. Serio, jakby ktos dalby mi ich plyte, wyrzucilabym do kosza. 🤔wirek:
madmaddie, mam dokładnie takie same odczucia co Ty. Nie rozumiem dlaczego, zespołek tych chłopaczków przeszedł dalej. Biba i Dawid to moi faworyci  😅

Cierp1enie
Co to jest "homoniewiadomo"?? 🙄

bo nie wiem czy oni są gejami czy nie, tak się zachowują. Nie chciałam napisać zespół gejowski. A co masz coś przeciwko?
Dawid Podsiadło 🙂 wkurza mnie to,że jeszcze jego płyty nie ma 🙂 jest świetny absolutnie  😀 trzymam kciuki
a co wam się podoba w Dawidzie Podsiadło? Mi ten człowiek w ogóle nie leży i drażni mnei jak się trzęsie
W Dawidzie podoba mi się jego niezwykła wręcz muzykalność, to że jak śpiewa, to robi to lekko, bez wysiłku, delikatnie. Nie szarżuje. Jest szczerość w jego śpiewaniu. Kojarzy mi się z Jeffem Buckleyem.
Wydaje mi się, że zespół "Homotwist" zostawiono tak dla zwiększenia atrakcyjności programu.
Czyli na pośmiewisko dla gawiedzi.
[quote author=miss_misery link=topic=46286.msg1377029#msg1377029 date=1334818297]
W Dawidzie podoba mi się jego niezwykła wręcz muzykalność, to że jak śpiewa, to robi to lekko, bez wysiłku, delikatnie. Nie szarżuje. Jest szczerość w jego śpiewaniu. Kojarzy mi się z Jeffem Buckleyem.
[/quote]
i barwę głosu ma śliczną 🙂
Również nie rozumiem zachwytów nad Dawidem, dla mnie jest zupełnie nijaki, nic mnie w nim nie rusza.

Cierp1enie
A co ma do rzeczy ich orientacja seksualna, skoro to program o śpiewaniu?
Wybacz, ale razi mnie, kiedy dorośli, poważni ludzie używają takich określeń, które niestety w moim odczuciu brzmią obraźliwie.
Możesz sobie myśleć, co Ci się podoba i nic mi do tego, ale może jednak na publicznym forum lepiej by było powstrzymać się od podobnych określeń, które mogą kogoś urazić.
Zespół o którym mowa jest dla mnie szczytem kiczu i tandety, ale czy to zawsze musi być równoznaczne z homoseksualizmem?

A tak na marginesie, znam osobiście gejów, których prawdziwej orientacji w życiu byś się nie domyśliła, więc chyba lepiej odpuścić sobie przypinanie łatek 😉
Nie będę komentować, bo może wyjść nie mała offtopowa wypowiedź  😉
Mam nadzieję, że szybko odpadną.
Nie oglądam zbyt regularnie x factora, ale kojarzę 2 dziewczyny które aktualnie tam są - Asie Kwaśnik swego czasu można było posłuchać we Wrocławiu na super jam session np w Nietocie (btw pojawiają tam się również byli uczestnicy Idola: Kuba Kęsy i Alicja Janosz - choć chyba bardziej dla towarzystwa swojego męża)
Ewelinę Lisowską natomiast poznałam kilka lat temu jako gimnazjalistkę - śpiewała w zespole cover-rockowym (z drugą równie dobrze śpiewającą dziewczyną), w którym mój chłopak grał na perkusji. Bardzo dobrze się zapowiadała, ale niestety rzuciła śpiewanie "pełną gębą", na rzecz rapowania w nu-metalowej kapeli Nurth (można znaleźć w sieci i na youtube), w której - moim zdaniem - marnuje się. Mam nadzieje że po tym programie zacznie się dalej rozwijać bo szkoda by było takiego głosu.

Kciuki trzymam oczywiście za obie, ale uważam, że Asia zdecydowanie bardziej zasługuje na wygraną.
i jak wrażenia po wczorajszym odcinku na żywo? Jak dla mnie zespół De Facto to nieporozumienie. Ten liczny zespół dla mnie baardzo na plus. Poza tym wydaje mi się, że w tym roku jest lepszy poziom uczestników  👀
Dawid jest najlepszy, ale mnie i tak w tej edycji nikt nie zachwyca i już chyba nie zachwyci...  🙁
może zachwyci? 🙂 znalazłam sobie jego zespół na myspace i to co płynie mi z głośników sprawia że jestem zadowolonym człowieczkiem. fajne chłopaki. podoba mi się w Dawidzie że jest taki skromny i cichy.
galopada_
Zgadzam się, że w tej edycji poziom jest wyższy i bardziej wyrównany, właściwie nie ma jednego zdecydowanego faworyta.

Z drugiej strony rzeczywiście o nikim nie mogę w tym momencie powiedzieć, że szczególnie zapadł mi w pamięć. Jeśli miałabym na kogoś postawić, to na Bibę, bo jest charakterystyczny i wnosi trochę życia do tego programu, budzi moją sympatię. Według mnie taki właśnie powinien być dobry wokalista. 
Biba mnie wkurza okropnie!  😵 Spener (?) bardzo na plus, cała grupa Tatiany też, z zespołów podoba mi się tylko Soul City. Z tego składanego żeńskiego zespołu podoba mi się ta najchudsza - liczyłam że przejdzie jako wokalistka  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się