Forum towarzyskie »

X Factor

a ja myślę, że bardzo źle się stało. Gienek jest człowiekiem ulicy, który nie lubi komercji i nigdy nie będzie się z tym czuł dobrze. Szpak zdecydowanie lepiej sobie poradzi i baaaardzo się zdziwiłam, że nie on wygrał.
a Szulc jest przeciętna. o.
a ja myślę, że bardzo źle się stało. Gienek jest człowiekiem ulicy, który nie lubi komercji i nigdy nie będzie się z tym czuł dobrze. Szpak zdecydowanie lepiej sobie poradzi i baaaardzo się zdziwiłam, że nie on wygrał.
a Szulc jest przeciętna. o.

w sumie dlaczego Gienek ma być komercyjny? zgarnie kase i będzie wiódł życie jakie prowadził przed programem... ot co
nie musi gwiazdorzyć lansować się czy szaleć na bankietach...
MsCarmen, Gienek po coś poszedł do tego programu, życzę mu aby mógł realizować swoje plany- czekam na jego płytę- mam nadzieję,że się nie rozczaruję.
Co do Szulc, mam zupełnie odmienne zdanie- Ona ma świetną barwę głosu,potrafi robić klimat- trzymam kciuki aby trafiła na dobrych ludzi, którzy ją poprowadzą.
Szlag 😀 nie oglądałam a cały FB GIENEK GIENEK GIENEK 😀 cieszę się ale obejrzę dopiero jak będzie w necie..
MsCarmen, Gienek po coś poszedł do tego programu, życzę mu aby mógł realizować swoje plany- czekam na jego płytę- mam nadzieję,że się nie rozczaruję.

Zacytuje Gienka "Wydałem już sporo płyt, i co z tego?"    😉
czekam na nową płytę- po programie
Ja się cieszę że wygrał należało mu się  👍
No wygrał. I dobrze.
Bardzo podobał mi się jego duet z Maleńczukiem.
Widać było różnicę poziomów. Oczywiście na korzyśc tego drugiego.
Podobnie zresztą w duecie Szpaka wyszła cała jego słabość.  😂
Ja jestem zła, że Gienek wygnał, po raz kolejny tak samo zaśpiewał piosenkę /flaki z olejem/ no nie trawię go i tyle. Mam nawet wrażenie, że ta "skromność" jest udawana a ludzie wybrali go z litości - bo to człowiek ulicy. Mogę się mylić oczywiście ale to takie moje skromne zdanie.
Mnie Gienek irytuje niesamowicie tą swoją manierą. Pamiętam go z Mam Talent, jak odmówił przejścia dalej, aby się nie skomercjalizować. A tu mu się nagle odmieniło i "ile to mu ten program dał". Nie czaję tego. I dla mnie zawsze wygląda, jakby miał wszystko w d... To po co lazł?
Czy ktoś kojarzy, jaki tytuł ma piosenka, która w finale śpiewała Ada Szulc i Basia Trzetrzelewska?
Sierra tytuł to "A Gift"

a ludzie wybrali go z litości

Pytanie czy to ludzie wybrali, czy rezyser...
[quote author=maleństwo link=topic=46286.msg1032491#msg1032491 date=1307346547]
Mnie Gienek irytuje niesamowicie tą swoją manierą. Pamiętam go z Mam Talent, jak odmówił przejścia dalej, aby się nie skomercjalizować. A tu mu się nagle odmieniło i "ile to mu ten program dał". Nie czaję tego. I dla mnie zawsze wygląda, jakby miał wszystko w d... To po co lazł?
[/quote]
Po to samo co Czesław. Też się odżegnywał od komercjalizacji.
Gienek "podobał mi się" do momentu finałowej piosenki "Bilionare", tak ją zmasakrował, ze słuchać nie mogłam
No i totalny brak skromności... " oto człowiek,który BYŁ przede mną..." . Czyli co,juz uważa ze zajął jego miejsce? Maleńczuk grał na Floriańskiej laaata temu, Gienek  do tej pory a wiekiem zbliżeni. Dlatego słusznie Maciek odparował "że 15 lat gra na ulicy to nic go juz nie zabije". Ubawiłam się. Róznica poziomów ogromna. Gienka praktycznie słychać nie było w duecie. No cóż, menelski kraj wybrał menelski poziom.
Ale dobrze sie stało bo, zgarnie kase,kupi tą swoją ziemię i domek na kółkach i jeszcze mu moze coś zostanie na drobne wydatki.
A Szpak zaczyna koncertować/saportować i bardzo się z tego ucieszył.
Każdy dostał to co chciał  😁 Szkoda Ady troszkę. I taka osobista konkluzja- znowu się męczyłam patrząc jak męczy sie Gienek,Szpak i Ada śpiewają lekko,z uśmiechem i empatią,to też jest ważne.
No tak to już jest, że jeden podpina się pod drugiego.
Maleńczuka bardzo lubię, jednak ostatnio głównie covery. 🙁
A już jego przyklejenie się do Wysockiego.....

Mocno ryzykowne.
mandi, ale żadne z trójki nie ma głosu. Serio. W duetach był płacz i zgrzytanie zębów, właściwie najlepiej wpadł Gienek. Szpak koszmarnie, zupełnie z innej bajki.
W dzisiejszych czasach płyty nagrywać mogą również Ci,którzy głosu nie mają.A i tak ktoś ich słuchać będzie,bo gro społeczeństwa nie ma teraz słuchu  😉
Jak ktoś czeka na drugiego Niemena,to się moze nie doczekać  😁

Maleńczuk ma ten swój niepowtarzalny prowokatorski styl. I kicha na to co kto o nim pomyśli. Ale nie budzi wrazenia,że ma całą publikę w du. Gienek niestety tak.
Maciek fajnie brzmiał z Pudelsami,mogę słuchać i słuchać  😉 Covery już mniej podchodzą.

Czasy się zmieniają.Mnie te wszelakie młode talenty koło ucha przelatują,a zatrzymuję się głównie na tym czego słuchali/słuchają starsze pokolenia.Wtedy muzyka miała klimat.
mandi a już myślałam, że tylko ja mam wrażenie, że Gienek tak śpiewa jakby miał zatwardzenie 😉
😂 dokładnie tak samo określiła to moja mama.
Męczy się chłopak bardzo.  🤣
mandi a już myślałam, że tylko ja mam wrażenie, że Gienek tak śpiewa jakby miał zatwardzenie 😉
a Roger Daltrey  jąka sie w My Generation, Robert Plant jęczy śpiewając Kashmir, a Mick Jagger zwyczajnie wyje...liczy się tylko Adam Zwierz ze swoim czystym głębokim głosem 😁

i nasz wybitny ekspert Wrotki  😁
mandi, może nie umiesz szukać. Jest masa, masa fantastycznych zespołów i solistów, ale w radiu i tv ich nie znajdziesz. Wystarczy trochę poszukać =)
kalaarepa, Dzięki! 🙂
Ja się cieszę, że wygrał ten bidny Gienek.
On ma w oczach coś takiego ..... , przepraszam za porównanie- jak pies z azylu :

Taki nieruchomy smutek z odrobinką nadziei.
Niech mu będzie jak najlepiej, niech wyrośnie na wypasionego Maleńczuka Bis.
Powodzenia.  :kwiatek:
Strzyga umiem szukać i umiem słuchać. Znam i lubie masę zespołów/solistów z "obecnych" czasów. Duzo chodzę na kameralne krakowskie koncerty (do Lizard King, Imbir,Rotunda,Piec Art itd),sporo tez sama organizowałam swego czasu. Ale chodziło mi o to,że mimo wszystko wracam do starych przebojów(mojej młodości) i tak jak Beatlesi,Jackson,Freddie,Stonesi,Niemen,Soyka itd itp... zostaną i brzmieć będą,a ile z "młodych" zostanie to sie okaże.
mandi, niestety nie rozumiem. Dobra muzyka to dobra muzyka. Nie ważna czy nagrana w 1930 czy w 2011. Ważne, żeby coś ze sobą niosła.
I ważne zeby przetrwała na lata,a nie przebrzmiała. Chodziło mi o legendy. Narazie nie wiemy ile z tych obecnych młodych zespołów będą słuchały nasze prawnuki.

Tania porównanie dobre. Tyle,że Gienkowi juz lat nie starczy na "wyrośnięcie".Zresztą on już się czuje wyrośnięty. Jak juz pisałam, każdy dostał to co chciał w tym programie.
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się