Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

To faktycznie pomerdało mi się z tą Vegą. Wg mnie z Marek 15 minut to nie jest daleko, teraz po otwarciu obwodnicy,

A zalane padoki to bolączka wielu miejsc. Z tego powodu wyprowadziłam się z Zielonek. Nawet w tak wychwalanym Bajardo był w tym roku taki moment, że konie nie wychodziły, bo padoki stały pod wodą.  Przymierzałam się do stajni w Sowiej Woli i tam też wszystko pływało. Na szczęscie los za mnie zadecydował  😉

Generalnie dość przystępna cena (chyba w dalszym ciągu) jest w KJ Truskaw. Nie ma hali, nie umiem się wypowiedzieć co do opieki, czystości, itp na ten moment.
Jednak jak stałam to koń głodny nie był, w zimie jeździłam w lesie (szukanie opcji ruszenia konia bez hali), ale jakoś dawałam spokojnie radę, infrastruktura była adekwatna do ceny.

Plus dojazd komunikacją miejską bez problemu - pętla autobusu 708 jakieś 300m od stajni.

A co do Veny - to da się dogadać, żeby koń był wypuszczany na nieduży piaszczysty padok. Właściciele są życzliwi i w miarę możliwości starają się coś wymyślać.
Megane, mówisz o ośrodku który buduje się obok Pałacu Alexandronum?
Sporo już stoi, będzie wielki obiekt.
Ostatnio słyszałam ze otwarcie w przyszłym 2019 roku
Megane, mówisz o ośrodku który buduje się obok Pałacu Alexandronum?
Sporo już stoi, będzie wielki obiekt.
Ostatnio słyszałam ze otwarcie w przyszłym 2019 roku

To chyba Krupki Górki
http://www.kluszewski.com.pl/140/ujezdzalnia-kryta-projekt
Edit: Jest już fotorelacja z budowy 🙂 sporo stoi
Coś się boję,że to jednak będzie ośrodek prywatny/zamknięty...albo będzie kosztował krocie...Niemniej jednak wygląda na projektach i zdjęciach  😍 😍 😍 😍
To typowo ujeżdżeniowy ośrodek będzie podobno. Cieszy mnie fakt, że coś ciekawego w okolicy powstanie i jeśli nawet będzie to ośrodek zamknięty (choc boksów tam będzie sporo, więc pewnie też będzie pensjonat) to może będą organizowane jakieś kliniki/zawody i będzie można przynajmniej popatrzeć 😉 no i blisko 😉
Krubki Górki obok Pałacu.
Pensjonat ma być 😉
no to dobra nowina dla wielu 🙂
stajnia marzeń..  😍 chyba zacznę grać jednak w lotka  🤣
he he he, ja to już sobie nawet pomyślałam, że rzucę ten mój zwierzyniec i pójdę tam do pracy hahahahaha
Megane, jedno mnie niepokoi. na projekcie widać, że tych boksów będzie dużo (zgaduję, że około 60??) na niespełna 3 ha? Ile z tego będzie na wybiegi dla koni ? 1ha? To jest 20 kwaterek po 500 mkw. O pastwiskach można zapomnieć. Nie widzę też na projekcie stodoły.
może będą mogli dokupić lub wydzierżawić coś po sąsiedzku. Ja jakbym miała tyle kasy na ośrodek na takim poziomie to pewnie całe sąsiedztwo bym wykupiła..  😂
Ehh.... a zwykły szary człowieczek kombinuje jak tu halę albo kryty lonżownik postawić... 😵
bera7, niestety, tak zazwyczaj jest w ośrodkach sportowych  - ma być super infrastruktura, pastwisk - niet.  Nie widze tam nawet specjalnie miejsca na kwaterki. Beda za to 2 karuzele i  w ten sposób konie będa miały  ruch. Plus 2 lonżowniki  - tam  coś więcej niż stęp.  🤔. Ośrodek dla ludzi potrzebujących takiej infrastuktury.
Megane, jedno mnie niepokoi. na projekcie widać, że tych boksów będzie dużo (zgaduję, że około 60??) na niespełna 3 ha? Ile z tego będzie na wybiegi dla koni ? 1ha? To jest 20 kwaterek po 500 mkw. O pastwiskach można zapomnieć. Nie widzę też na projekcie stodoły.

Bera7, mowa jest o samej infrastukturze na tych niecałych 3 ha 😉
https://www.olx.pl/oferta/stajnia-palacowa-palac-alexandrinum-CID103-IDpcSLd.html

to chyba po sąsiedzku?

Megane, no napisane jest, że stworzono na tym areale padoki trawiaste. Więc rozumiem, że  to na tej działce.
własnie do mnie dotarło kto to buduje... 🤔
Ta Stajnia Pałacowa ma koszmarne zdjęcia reklamujące stajnię.... no mnie wystraszyła laska w czarnej sukience na tej bidzie...

edit. Jeszcze bardziej mnie przeraziło oświetlenie w stajni 🤔wirek:
Ta Stajnia Pałacowa ma koszmarne zdjęcia reklamujące stajnię.... no mnie wystraszyła laska w czarnej sukience na tej bidzie...

edit. Jeszcze bardziej mnie przeraziło oświetlenie w stajni 🤔wirek:

Mnie za ciekawiła cena 1700 i konik polski w boksie  hahahahah
Megane,  a co konik gorszej kategorii?  😉
Kto bogatemu zabroni, niech sobie nawet osioł stoi za 1700 nie zaglądam nikomu do kieszeni, ale niestety oczami wyobraźni widziałam jak koń wali głową w ten cudny żyrandol  😵
Megane,  a co konik gorszej kategorii?  😉

No pewnie, że nie! ale dwa, trzy miesiące pensjonatu i pensjonat staje się droższy od konia 🙂

No z żyrandolami trochę przesadzili  😂 ale przynajmniej z kasą 🙂
Słuchajcie, czepiacie się. Pokażcie mi stajnię na takim poziomie, która oferuje pracę z koniem w ziemi, ujeżdżanie i corss.  😁 I to wszystko w malowaniczej podwarszawskiej wiosce.

To z ich strony www.
[quote author=Lanka_Cathar link=topic=46.msg2747214#msg2747214 date=1515701150]
Słuchajcie, czepiacie się. Pokażcie mi stajnię na takim poziomie, która oferuje pracę z koniem w[b] ziemi, ujeżdż[b]anie i corss.  😁 I to wszystko w malowaniczej podwarszawskiej wiosce.

To z ich strony www.
[/quote]

Pewnie chodzi o to, że każdy pensjonariusz Crocsy w cenie dostaje, żeby po stajni chodząc dywanu nie zniszczyć 😉 🏇
Na to nie wpadłam!  🤣 Eh, taka prosta rzecz - przepuścić tekst przez korektę.

Kto?
hahahahahah wariatki 🙂
w crocsach :P
[quote author=RatinaZ link=topic=46.msg2747184#msg2747184 date=1515695859]

Kto?
[/quote]

Nie mam sprawdzonego infa więc nie będę rzucać nazwiskami...sorki wyrwało mi się  :kwiatek:
Pytałam w wątku na dziale towarzyskim, ale jeszcze tu wrzucę, bo jednak sporo osób się przemieszcza do stajni na tej trasie:

Poszukuję wszelkich informacji odnośnie bezpośrednich busów z Warszawy (interesuje mnie przystanek przy CH Wileńska) do Wyszkowa. Rozkład jazdy, cena biletu, czas dojazdu w godzinach porannych. Podpowie ktoś na PW? 🙂 :kwiatek:
Scottie, ze stadionu narodowego i wileniaka jeździ dar bus do Wyszkowa. Bilet około 5-9 zł jeśli dobrze pamietam

Sprawdź Wyszków.pl lub darbus
Bardzo proszę o opinie o Stajni Budziska  🙇
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się