a no właśnie chciałam o te Budziska podpytać, bo wyglądają fajnie na fb 😉, tylko ktoś mnie znowu nastraszył że jadąc tam od strony Miłosnej bardzo często stoi po 30 minut się w korku przed przejazdem kolejowy
W którym miejscu sie stoi? Jadąc ze SM do Budzisk? Mozesz jechac koło Aromeru albo przez Sulejówek. Największe korki na torach zawsze były w Rembertowie
a no właśnie chciałam o te Budziska podpytać, bo wyglądają fajnie na fb 😉, tylko ktoś mnie znowu nastraszył że jadąc tam od strony Miłosnej bardzo często stoi po 30 minut się w korku przed przejazdem kolejowy
Byłam 🙂 Ładnie tam jest:tzn. stajnia główna (czyli te boksy za 1200zł) je super,widna,przewiewna z wejściem bezpośrednio do budynku z pomieszczeniem socjalnym i siodlarnią...Boksy zabudowane,więc każdy koń ma swoją prywatnosć,czyste,sprzątane codziennie. Co do tych tańszych boksów to to są takie boksy pokitrane w pobocznych budynkach,ale jak ktoś ma małego,drobnego konika to spoko... Największy plus dla mnie i wrażenie to to ,że konie w porze obiadu są ściągane z łąki do boksów na obiad a potem puszczane ponownie, czyli nie ma takiego problemu ,że koń jest na łące=2 posiłki dziennie...Plus oczywiśćie dużej łąki(tam z 2-3h były) mozliwość puszczania na mniejsze wydzielone padoki trawiaste jeśli właściciel ma takie życzenie...Zerknęłam na siano bo bela była rozłożona i dobrej jakości..Także na pierwszy rzut oka całkiem spoko..ale kazdy powinien sam się przejechać,zerknąc i ocenić jesli kwota 1200zł jest dla Ciebie akceptowalna..
Jeżdżę codziennie przez tory w Sulejówku, lub Halinowie i bardzo rzadko zdarza się, że stoję więcej niż 5 min, więc jest nie jest źle. Budziska brałam pod uwagę, ale 1200zł zabija 😉
dzięki RatinaZ i meander 🙂 muszę podjechać i zobaczyć jak dojazd bo to dla mnie dość ważne i dowiedzieć się jak z trzymaniem konie na pellecie. Szukam czegoś co z pelletem będzie mnie kosztować 1200 zł, niektóre stajnie opuszczają cenę o koszta słomy, inne w cenie załatwiają pellet a jeszcze inne - ta w której stoję obecnie nie robi nic poza problemem 😉
A Klub Jeździecki Okrzeszyn ktoś zna "od środka" ? jak tam z halą i rekreacją szczególnie w zimie..
Może ktoś mi pomoże :kwiatek: Szukam opinii na temat stajni Olender. Wiem, że juz kiedyś pojawiały się na forum, ale szukam jakieś bardziej aktualnej 😉 Jak opieka, karmienia, atmosfera itp. Bardzo bym była wdzięczna za pomoc 😍
Cześć, szukam aktualnych opinii o stajni Klaudyn Kampinos - ktoś coś słyszał? Jak z karmieniem, opieką itd.? Ewentualnie czy możecie polecić jakiś pensjonat z dobrym dojazdem z Woli/ Bemowa w granicach 900zł/mc? 🙂 Będę wdzięczna!
martaandriejewna, zależy czego szukasz. Jeśli niepotrzebna ci hala (chociaż 200m od stajni jest stajnia z halą, miesc w pensjonacie tam brak i będziemy się ugadywac o mozliwosć korzystania, więc nienajgorzej) a cenisz sobie dużo trawy w sezonie i siano w zadowalających ilościach, często sprzątane boksy, nieduży ruch i kameraną atmosferę to polecam Stajnię nad Wisłą w Kępie Kiełpińskiej (za Łomiankami) 🙂 Cena za te warunki i odległosć od Warszawy niewygórowana 🙂 Natomiast nie jestem pewna co do wolnych boksów. Węcej info na priv 🙂
alcatraz, hala w Łomiankach to jest Liderze albo Liderówce, to chyba więcej niż 200 m od Stajni na Wisłą. Ale potwierdzam, łąki są spoko, całe lato zielone i całe dnie widać pełno koni na padokach (bo tam jest stajnia koło stajni).
Buduje sie hala w Prima Stelli z tego co wiem i widzę 🙂 Wolno troche ale stelaż stoi. A te konie wszedzie w okolicy to życie czasem ratują. Jak koń ucieknie to wystarczy podzwonić po 5 stajniach, w którejś na pewno zawita 😉
trusia, ale ja a propos budowanej hali 🙂 Wiem, że nie ma, bo tez sprawdzałam jakiś czas temu i od tej pory nic sie nie ruszyło. Ale budują hale i podobno nie powiedzieli nie na możliwość korzystania z niej zimą, za jakąś opłatą oczywiście.
trusia, ale ja a propos budowanej hali 🙂 Wiem, że nie ma, bo tez sprawdzałam jakiś czas temu i od tej pory nic sie nie ruszyło. Ale budują hale i podobno nie powiedzieli nie na możliwość korzystania z niej zimą, za jakąś opłatą oczywiście.
alcatraz, a tym korzystaniem z hali to różnie może być. Ja jako pensjonariusz płacę całkiem sporą kwotę za stajnię z halą. W takim wypadku nie byłabym zadowolona, gdyby mi tłok w hali robił ktoś z innej stajni. Nawet za pieniądze, tym bardziej, że i tak by nie poszły do mojej kieszeni. Ja akurat nie stoję w Stelli więc nie masz we mnie wroga 🤣 . Nie obraź się, ale naprawdę chodzi o to, że jak już płacisz za stajnię z halą to co najwyżej liczysz się z tym, że są tylko ludzie z twojej stajni.
Dance Girl, stałam kiedyś w stajni która właśnie miała halę i udostępniała ją jeszcze jednej stajni. I nie było zbytnich problemów. Były wydzielone dni i godziny w ktorych mogli korzystać, konkretna ilość osób na raz, tak, zeby pensjonariusz wciąż się zmieścił z lonżą czy na śladzie. Nie były to tłumy, bo nie każdy tej hali potrzebował. I jak tak patrzę na swoją stajnię, to też myślę, że to nie będą tłumy chętnych 🙂 Ja na przykład potrzebuję tylko 2/3 razy w tygodniu przelonżować konia w 20min, a jak podłoze na zewnątrz nie jest tragiczne to i hala nie potrzebna (w zeszłą zimę tragiczne nie było przez większość czasu 🙂😉 A tak nawiasem, to zawsze tęsknie zerkam na Prima Stellę i ich pusty parkur. W godzinach w których ja jeżdżę do konia jest tam całkiem pusto, a konia możnaby w korytarz puścić kiedyś :P
Ok ,nadeszła wiekopomna chwila 🙂 Szukam stajni, moja idealna to: - karmienie 3 razy dziennie owsem plus dodatkami od właściciela -dobrej jakości siano najlepiej do oporu ,minimum 5 x dziennie -codziennie sprzątane boksy( nie musi być do czysta ale z mokrego wypadałoby) - nie zamarzająca w zimę stajnia. -hala lub zadaszone miejsce do lonżowania/pracy wraz z kalendarzem,żeby nie było awantur między pensjonariuszami -ujezdzalnia oświetlona ( nie musi być kwarc,ale tez bez smieci, kamorów itd. ) -konie wyprowadzane w ręku najlepiej na dużą łąkę albo duże padoki ( a nie kwaterki po 50m2) -możliwość jazdy w teren (bez ulic,samochodów) -odległość do 20-25km Marek -cena do 1100-1200zł Bardzo chętnie coś w okolicy Łomianek/Kampinosu. Ogólnie sporo szukałam i te stajnie ,które mają wystawione swoje ogłoszenia to w miarę znam chyba,że ktoś ma coś do dodania to poproszę na PW. Chciałabym zaznaczyć,że dla mnie najważniejsze jest dobro konia i stajnia musi oferować dobrą opiekę i fachowość ale dodatkowo warunki do trenowania przez cały rok. Wiem ,że jest sporo stajni,które się nie ogłaszają i nie przyjmują ludzi „z ulicy” i takiej właśnie szukam. Z mojej strony koń niewielki: 12 letni arabek ,bardzo dobrze ułożony: nic nie niszczy,nie gryzie,nie kopie (ani ludzi ani innych koni),na uwiązie idzie spokojnie(nie gwiazdorzy z ogonem w górze jak typowe araby),sam schyla łeb do zakładania kantara,w stadzie: silny ale nie agresywny.
Poszukiwana stajnia okolice Otwocka, Józefowa. Może być przydomowa, aby było dobrze i tanio. Dla klaczy hodowlanej. Mile widziane źrebięta. Wystarczy kawałek placu i dogodny wyjazd w teren. Ktoś? Coś? :kwiatek:
RatinaZ okolice Kampinosu: Rzęszyce hala, Oregon Kampinos kryty lonżownik (nie wiem czy będą na zimę reanimować swoją halkę), Blueberry Pawłowice hala, Mandra Korfowe hala. Reszta w okolicy niczego z dachem (oprócz stajni) nie posiada raczej.
A w Oregonie jest pensjonat? Jak byłam tam kilka miesięcy temu właściciel mówił, że planuje zrezygnować i będzie miał tylko kucyki dla rekreacji dziecięcej.
Hej, Przeszukałam wątek ale nie znalazłam za wiele informacji. Szukam opinii na temat stajni Besthorses, st.Groteska we Władysławowie, stajni Wilcza Góra oraz stajni Iskierka. Może polecacie także inne z dobrym dojazdem z Ursynowa ? Zależy mi na zielonych padokach i krytej hali ewentualnie żeby byl chociaż kryty lonżownik. Cena do 1100.