ajstaf stajnia Enklawa koło Sulejówka. Z tego co wiem to u Mehari jest chów w pełni wolnowybiegowy, a nie boksy ze stalym wyjściem. Tak czy inaczej byłam u Mehari, widziałam stajnię i opiekę jaką mają konie i polecam.
jak nie ma korków- ruszam z okolic Świętokrzyskiej i tyle mi zajmuje dojazd, z Woli (Redutowa) mieszczę się w 25min max 30- około godz 13-14, z Ursynowa -dziś w czasie meczu (pusto na ulicy😉) 25min nie wiem jak pociąg, bo jeździ ze Śródmieścia więc może być jeszcze szybciej.
ps mandatu za prędkość jeszcze nie dostałam i nie zakładam koguta jak jeżdżę do stajni😉
dojazd ul. Puławską to jeden z najgorszych kierunków - moim zdaniem. Pewnie w ok. południa jest luźniej, ale później są korki masakryczne. To chyba jedna z najruchliwszych wylotówek z W-wy. Też nie wyobrażam sobie przejazdu w 30 min w standardowych porach, a jeździłam nią dość długo.
KJ plejada niestety zdecydowanie za daleko, nie wyobrażam sobie dojazdu tam w 30 minut niestety. A szczerze powiedziawszy kierunek piaseczno chciałabym zmienic. Aktualnie tam jeżdzę i niestety dluuuuugo. Nawet od strony Wilanowa w dobre dni to minimum 40-45minut. Ale dziękuje bardzo za wszystkie propozycje :kwiatek:
Grace, Mehari ma chyba taką całkiem wolnowybiegową stajnię, a ja bym chciała żeby mój koń jednak na noc miał "swój własny" kąt w postaci boksu angielskiego/wiaty i malutkiej kwaterki przed boksem :kwiatek:. Teraz jest chwilowo na podlasiu, ale w marcu chciałbym, żeby już był w okolicach Warszawy. Widzę tylko, że jednak ciężko będzie znaleźć taki boks z kwaterką 🙁.
Tak, Mehari ma typową stajnię wolnowybiegową, ale jest osobą niesamowicie otwartą, więc nie zaszkodzi zapytać, z pewnością nie ugryzie 🙂 Ja osobiście bardzo polecam "stajnię" i opiekę u Mehari - stoję tam z koniem już 1,5 roku i naprawdę, nigdzie się nie wybieramy 🙂 W końcu znaleźliśmy swój raj 😍
[s]Sorry, że się Wam wtrącę w wątek, wiem, że sporo osób z okolicy tu zagląda. Mojej mamie uciekł pies na spacerze, w okolicy Janek/Sękocina/Magdalenki (rejon Podolszyn, stajnia Beckersport i pewnie jeszcze kilka innych) A więc, jeżeli wybierzecie się na spacer (chociażby konno) to zwróćcie uwagę, czy nie pałęta się pies wys. ok 50cm, mieszaniec szorstkowłosy w kolorze sól i pieprz. Był ubrany w szelki i miał ok. 6 metrową linę (żeby nie uciekł) Podaję telefon do mamy, jest zrozpaczona 602281044[/s] [font=Verdana]ZNALAZŁ SIĘ[/font]
tak, w tamtych okolicach 😀 Zależy mi na łąkach w sezonie pastwiskowym i możliwości wyjazdu w teren, z dobrą opieką. Może być 1 duży boks dla 2 kobyłek (teraz tak właśnie stoją) lub 2 oddzielne i cena do 700 zł od konia. Hale i place do jazdy nie są mi potrzebne.