Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

OK dziewczyny, na pewno dam znać!  🙂
http://re-volta.pl/stajnie/ stronka się zmieniła. jak dla mnie jest mniej wygodna- to ostateczna wersja?
Sznurka W nawiązaniu do twoich oskarżeń o lenistwo..to powiem Ci tylko jedno i koniec  🚫

Jak Ty byś mieszkała i skończyła szkołę zagranicą jak ja (dziękuje Dzionka) to pewnie rozmawiać po polsku byś zapomniała (jak wielu polaków) a już nie wspomnę o pisaniu.  🙄

Jeżeli chodzi o stajnie koło Radzymina to hala powstała nie długo. Cena za pensjonat w cenniku ze strony wynosi 800zł  🤔  ❓
Pensjonat kosztuje 650 - jest promocja 😉 pan bardzo zachwalał, mówił, że wszystko nówka sztuka. No nic, dam znać na pewno 🙂
Hala stała już w lutym jak byłam. Ciekawe jak długo ta promocja?
Pan rzekł, że pół roku  🙂
http://re-volta.pl/stajnie/ stronka się zmieniła. jak dla mnie jest mniej wygodna- to ostateczna wersja?

Oj 🙁 Mnie również ciężej jest się po niej poruszać, mam nadzieję, że stronka ulegnie jeszcze zmianie 😉

Dzionka, sympatycznie wygląda ta stajnia. Ale skoro promocja trwa pół roku, to ile pensjonat kosztować będzie "po"?
Btw niekoniecznie podoba mi się podłoże na hali... Ale ja się nie znam, zresztą to tylko zdjęcia. Dzionka czekamy na relację 🙂

Jest błąd, w języku polskim "ja" nie piszemy z wielkiej litery.
Prawdę powiedziawszy to "z litery" nie piszemy, jeśli już to - literą 😉 Koniec 🚫
Amnestria Pan dzisiaj mówił, że podłoże na hali jest robione, bo było zbyt sypkie. Po promocji cena będzie chyba 800 zł, ale nie wiem - nie pytałam o szczegóły, na razie pół roku (czyli zima + ) za 650 zł w takim socjalu mi się podoba 🙂 Zobaczę jak warunki u koni i dam znać 🙂 Trener wiem, że dojeżdża z Hippiki w Słupnie.
Dzionka który trener z Hippiki tam dojeżdża?
Pan (już 10-ty raz o nim piszę a nie wiem z kim rozmawiałam  😁 ) nie powiedział, który trener (bo też pytałam o nazwisko). Mówił tylko, że kilka osób w jego stajni z nim jeździ.
Nie no tak pytam z ciekawości bo z tego co wiem w Hippice jest teraz Dukaj i Szaszkiewicz i zastanawiałam się który dojeżdża bo stajenka wygląda sympatycznie.
Może wiecie, jak obecnie jest na Legii? Chodzi głównie o poziom nauczania (nie interesuje mnie jazda rekreacyjna, raczej porządny trening ujeżdżeniowy).
amnestia Mi od razu nie spodobało się podłoże na hali.

Dzionka "Po promocji cena będzie chyba 800 zł, ale nie wiem - nie pytałam o szczegóły, na razie pół roku (czyli zima + ) za 650 zł"

Nie rozumiem.. :con_: Taka promocja na zachęcenie?
na zachete, dla reklamy, jakos trzeba kilentow przyciagnac 😉
a jak juz sie spodoba, to zostanie w stajni na dluzej i bedzie placil wiecej
dziewczyny a jaką stajnię możecie polecić w okolicach białołęki?
im bliżej tym lepiej, z tym, że koniecznie musi być hala i dobrze byłoby żeby były jakieś padoki,
Dramka dokłądnie - dla promocji, albo dla zyskania klientów na starcie - obiekt jest nowy, z tego co zrozumiałam i dopiero zaczyna budować sobie renomę. Mi tam taka polityka pasuje, nie będę wnikać  😉
A mi zdecydowanie nie pasuje. Wstawiam konia za 650zł a póżniej okazuje się że cena 1000zł. I wcale bym się nie zdziwiła jak dojdzie do takiej sumy 😉

justyna Stajnia Pana Sułkowskiego i Stajnia Dawida na Dębowej
Dramka ale to na dzień dobry wolałabyś płacić 1000? Ja (hipotetycznie) wolę pół roku za te same warunki płacić 600, a potem zdecydować czy stajnia warta jest 1000 czy nie. A te pół roku przezimowane w fajnych warunkach za minimum kasy wychodzi mi tylko na plus. Docelowo ma być 800, ale wszędzie podnoszą ceny pensjonatów, więc nie wiem czemu ta stajnia miałaby być wyjątkowa i zostać na poziomie promocyjnym.
Sznurka W nawiązaniu do twoich oskarżeń o lenistwo..to powiem Ci tylko jedno i koniec  🚫

Jak Ty byś mieszkała i skończyła szkołę zagranicą jak ja (dziękuje Dzionka) to pewnie rozmawiać po polsku byś zapomniała (jak wielu polaków) a już nie wspomnę o pisaniu.  🙄

wcześniej twierdziłaś ze to dysleksja
nic nie usprawiedliwia twojego lenistwa ze piszesz setki bezmyślnych postów a nie chce ci się sprawdzić ortografii
a pisanie Polaków z małej litery to po prostu jest żenujące...
Jak ja bym chciała normalnych stajni na Białołęce!!! 🙄 Niestety z przykrością muszę stwierdzić, że żadnej z obecnie funkcjonujących tam stajni ni jak nie da się polecić  (zaznaczam- to tylko moje subiektywne zdanie)
Justyna szukaj po drugiej stronie Wisły, ewentualnie w kierunku na Radzymin/Wołomin/Legionowo (choć tam też dobre stajnie to rodzynki)... Białołęka to stajenna 'pustynia'
"Jak ja bym chciała normalnych stajni na Białołęce"

Sama mieszkam na Białołęce a konia trzymam w Łajskach  🙄

Sznurka Nie miałam na myśli siebie jak pisałam o dyslekcji. Jak zwykle popisałaś się doskonałą interpretacją  😎 Koniec  🚫 bo twoje wypowiedzi robią się żenujące.

Nie wystarczy Ci że popisałaś się w jednym wątku?  😂
Dramka, gdyby głupota mogła latac byłabyś orłem

justyna Stajnia Pana Sułkowskiego i Stajnia Dawida na Dębowej
[/quote]
Która to jest stajnia Pana Sułkowskiego ?
Ostoja na Marmurowej.
A Ty Sznurka Jumbo Jetem  😉

Ogromnym plusem stajni na Dębowej (Dawida) są padoki trawiaste.
Ja też mieszkam na Białołęce i też stoję w Łajskach. Obecnie w budowie jest kryty lonżownik. Hali nie ma, ale zawsze do Veny możemy podskoczyć  😉

Dramka ile u Was teraz pensjonat?
Z tego co wiem to u Dawida teraz konie wychodzą tylko 3 dni w tyg. A na trawiaste puszcza okresowo i raczej rzadziej niż częściej. - to są informacje od jego pensjonariuszy i osób tam przebywających.
Z tego co wiem jest czysto i z tego co osobiście widziałem konie większość czasu spędzają na padokach piaszczystych.

W Ostoi z tego co wiem budują się kolejne boksy i moim zdaniem minusem jest bliskość domu weselnego. Pensjonariusze, z którymi rozmawiałem są zadowoleni bo i czysto i dobrze karmią. Jeżeli powstaną nowe boksy to trochę będzie mało padoków na taką ilość koni. Chyba nie ma padoków trawiastych.

To jest to co usłyszałem od pensjonariuszy tych stajni i zauważyłem kiedy suzkałem stajni dla siebie, ale teraz jest na swoim więc moje obserwacje mogą być nie aktualne. Natomiast informacje od innych mam aktualne.
dziękuję wszystkim za odpowiedzi 🙂
Nasturcja-Renata Z tego co się orientuje 750zł  🙂

U Dawida konie są na trawie wiosna-lato.

"W Ostoi z tego co wiem budują się kolejne boksy i moim zdaniem minusem jest bliskość domu weselnego." Dlaczego??

"Chyba nie ma padoków trawiastych." Oj chyba są 😉

Dramka dzięki  :kwiatek:
Pewnie w okresie zimowym będziemy do Was wpadać na halę  😉
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się