Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

Co sądzicie na temat stajni Szlacheckiej? 🙂
A jaki jest dojazd komunikacją do Siedlisk?  :kwiatek:

PKS z metra wilanowska. Pozniej jakies 4 min na piechotę. Jedzie sie 20-60minut (zalezy od sytuacji na drodze). Bilet kosztuje 3zl albo 3.5 (są dwie rozne firmy).
Pialotta, thaya, pierwsza możliwość dojazdu to prywatne busy z dworca wileńskiego o godz.07😲0
09:10
14:10
16:15
16:28
16:44
17:35
one dojeżdzają bezpośrednio pod stajnię
kolejna możliwość to prywatne busy również z wileńskiego z tym, że zatrzymują się ok. 1km od stajni 05:30
07:13
08:50
10:35
13:25
15😲3
16😲3
17:43
19😲8
i kolejna możliwość to ZTM 738 do Radzymina a z Radzymina tel. do mnie i zawsze ktoś po was wyjedzie
kolejna możliwość to dojazdy z innymi pensjonariuszami m.in. forumowa meander codziennie z centrum do nas dojeżdża, moje uczennice 3 razy w tyg dojeżdzają z Pragi
dzięki 🙂 nie sprecyzowałam, że będę autem jechać.
Z Radzymina wyjadę w kierunku Mokrego(POW, Leśna, Mokra, Radzymińska) a potem?
w Radzyminie na pierwszych światłach prosto, pierwsze rondo prosto, drugie rondo w lewo kierunek na kuligów, prosto, mijasz tory jakieś 200m pierwszy za przystankiem skręt w lewo tabliczka Skansen Kuligów, trzymasz się cały czas drogi z pierwszeństwem która skręca ostro w prawo, dalej prosto wjeżdżasz do wsi mokre, pierwsza droga w lewo za przystankiem (to juz 15 Sierpnia) dosłownie 50m i po lewej stronie pomiędzy dwoma bramami wjazd widać napis gospodarstwo agroturystyczne, do końca trzymając się prawej strony i jesteś na miejscu 🙂
a w razie trudności dzwoń do mnie 🙂
dziękować.
Ostatnio pytałam się tutaj o opinie na temat stajni U WASYLA, pojechałam tam i nie zgadzam się z opiniami większości ludzi, którzy się wypowiadali na jej temat. Poza tym to opinie sprzed 4-5 lat, więc nie należy się nimi kierować. Stajnia U WASYLA jest to NAJLEPSZA stajnia w jakiej jeździłam, pan Wasyl jest przemiłym człowiekiem, nie stawia na ilość tylko na jakość, na treningu nie ma tłoku, tylko ty i instruktor, który skupia się tylko na tobie. Konie są świetne. Pani instruktor też jest świetna, zwracają uwagę na błędy jakie jeździec popełnia i je korygują, są tam konie do sportu jak i do rekreacji. Może i mają małą halę i co z tego, chodzi o jakość jazdy, o robienie postępów, o kontakt z trenerem, a da się w niej jeździć i fajnie się w niej jeździ. Jazdy trener/trenerka prowadzą profesjonalnie i to za taką cenę (50zł rekreacja, 80zł sportowa).Konie w boksach mają czysto, nie mają po parę godzin jazd dziennie, tylko jedna, max.2. Było też pisane, że źle traktuje konie, a tak nie jest Konie nie wyglądają na zmęczone życiem!!!

Olczi2307 Tyle komentarza do twojej wypowiedzi.Rozumiemy,że mogło Ci się tam podobać,ale jakoś zbyt tęczowo i różowo to wszystko opisałaś.
DressageLife  😂 😂 😂 😂 😂 😂 bosko dopasowana pocztówka  🤣 🤣 🤣
[b]Olczi2307[/b], tutaj chodzi o opinię pensjonatu czy rekreacji bo nie wiem czy w dobrym wątku jesteś..  🙄

DressageLife, moje skojarzenie było:

😉
Muszę pochwalić "mój" pensjonat - [url=https://www.facebook.com/pages/Stajnia-Bogdanówka/151237724972563?fref=ts] Stajnia Bogdanówka [/url]. Zaraz stuknie nam 5 miesięcy odkąd tu jesteśmy i nadal jestem bardzo zadowolona  😉 Mamy świetnego stajennego, z właścicielką idzie się dogadać niemalże o wszystko. Pams w końcu wygląda tak, że nie mam do czego się przyczepić. 😍

Dużo siana w boksie, siano na padoku, w dodatku bardzo fajne jakościowo.
Mimo, że wybierane jest ok raz w tygodniu to w boksach jest sucho - ścielone jest serio porządnie.
Hala i ujeżdżalnia zewnętrzna regularnie, w miarę potrzeby bronowana/zlewana.
Ujeżdżalnia zewnętrzna mimo, że była pokryta wielką warstwą śniegu jest już od kilku dni zdatna do jazdy, oświetlenie bardzo dobre - wczoraj wsiadłam o 21 i poszłam na dwór, a nie na halę!
Nie ma problemu z przyjeżdżaniem do stajni w troszkę późniejszych godzinach - często gęsto wychodzimy ze stajni koło 23. Atmosfera jest bardzo dobra  😉

Wszystkim z okolicy Wołomina/Radzymina/Marek, oraz Warszawy z tej strony mogę z czystym sumieniem polecić tą stajnię. Dla dojeżdżających komunikacją dojazd jest średni, aczkolwiek robi nas się ostatnimi czasy coraz więcej i po południami/wieczorami jest się z kim zawsze zabrać ze stacji, czy z Radzymina.
Wklejam i tu zapytanie:

Dziewczyny,

czy była moze któraś z was w staninie koni w Sobieniach Królewskich?

http://www.hotelsobienie.pl/atrakcje/stadnina-koni

Wybieram się tam w maju na weekend i chciałam wiedzieć czy moze ktoś z was juz tam był i jeździł. Tereny fajne?
Bardzo ładny obiekt. Na jesieni nie było jeszcze hali. Obecnie działa tam syn p.Tomaszewskiego - Antek z żoną.
Ooo... Czyli chodzi pewnie o Panią Izę?

Dzięki za info!!

Nirv
A to nie u was sie niedlugo zagesci, gdy dojdzie do zmian w Cabrioli ?
Sa juz wykonczone te 2 nowe stajnie (1 na kilka sporych boksow, a ta 2 wygladajaca podobnie jak wasza funkcjonujaca, tj. dlugi budynek, tyle ze bez strychu, wiec nie bedzie efektu klaustrofobii) ?
Jakich zmian w Cabrioli?  👀
Cabriola zmienia miejce, ale jeszcze nie teraz. Jeszcze kilka miesięcy jesteśmy na starych śmieciach. Nie ma jeszcze decyzji gdzie będziemy. Jest kilka potencjalnych obiektów.
Kochani, czy jest coś sensownego w granicy 30-35km od centrum Wawy, koniecznie z w miarę sensownym dojazdem bez auta? Hala lub kryty lonżownik mile widzialne, ale nie obowiązkowe. Oczywiście logiczne, że opieka musi być należyta, czysto w boksach itde, osobne padokowanie też potrzebne. No i teraz magiczna kwota do 800zł, maksymalnie do 900.
Oprócz poniższych:
- nowe 'Encanto'
- Vethorse
- Złoty Koń
- Władysławów
ewentualnie:
- Sabat
  emptyline a stajnia Masta w Borzęcinie Małym?

Dojazd bardzo dobry ztm, opieka bardzo dobra, w boksach czysto, oddzielne padokowanie. Brak hali i krytego lonżownika.
W Twojej cenie się mieści 🙂
Ash a wiesz co będzie się działo z tą stajnią w której jesteście ? Przestanie funkcjonować czy ktoś inny będzie ją prowadził ?
implozja89 czy z przejazdem na druga stronę drogi Warszawa-Leszno jest duży problem? Jak daleko ze stajni Masta jest do lasu/puszczy???
emptyline, Władysławów fajna opcja, nowa dzierżawczyni Encanto też na bank dobra firma.
Burza, nowa dzierżawczyni Encanto to ja wiem, że solidna i sprawdzona firma, tylko odkąd 742 już nie jeździ z Wilanowskiej dojazd robi się coraz smutniejszy. 🙂
implozja89, no właśnie to chyba jedyny kierunek, który nie pasi, ale podrzucę pomysł dalej. 🙂
emptyline, Zielonki! Dojazd boski, 3 autobusy z gorczewskiej staja 50 m od stajni 🙂
/ciach/
[img]/forum/Themes/multi_theme/images/warnwarn.gif[/img] Ogłoszenie, nie po raz pierwszy
moniland, to nie są ogłoszenia. Serio.
baba_jaga, jako pensjonariusz wiem tylko tyle, że byli jacyś potencjalni dzierżawcy, mieli oddzwonić, ale nie oddzwonili. Obecnie funkcjonuje ta podstawowa stajnia, dwie o których piszesz czekają - właściciele zredukowali stado z ponad 20 swoich koni do mniej niż 10 swoich koni, pensjonatowych jest prawie 10, więc póki co tutaj się mieścimy.

Co do jej klaustrofobiczności - kwestia przyzwyczajenia. Sufit jest ciemny, drewniany więc bardzo pogłębia wrażenie niskiej stajni, która aż tak tragiczna nie jest - kilka osób wsiada na konie w stajni. Jak włączy się światło z obu stron to w stajni jest widno, w stajni pachnie końmi, nie gnojem/amoniakiem, ponoć jeden z koni miał problemy z drogami oddechowymi, ale nic się nie odzywa. W boksach jest czysto i sucho - stajenny porządnie dościela koniom.
Ash a wiesz co będzie się działo z tą stajnią w której jesteście ? Przestanie funkcjonować czy ktoś inny będzie ją prowadził ?

Będzie inny dzierżawca.
implozja89 czy z przejazdem na druga stronę drogi Warszawa-Leszno jest duży problem? Jak daleko ze stajni Masta jest do lasu/puszczy???

Jeżeli się pytasz czy jest duży problem z przejazdem przez ul.Warszawską, to odpowiadam nie. Niektórzy konie przeprowadzają, niektórzy przejeżdzają konno przez tą drogę. Do lasu jest do 10 minut stępem (nawet krócej), oczywiście w zależności w które miejsce chcesz dotrzeć 🙂
Szukam informacji o stajni w Pęclinie - bardzo ładna stajnia z halą. Czy funkcjonuje tam pensjonat? Jeśli tak to czy mogę prosić o szczegóły "organizacyjne"
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się