Salto Piccolo Zależy z której strony Warszawy poszukujesz stajni. Myślę, że warto obejrzeć: Aldragho, Milord, Bajardo, Aromer, Czernidła, Master Film. Jest jeszcze ciekawa stajnia koło cmentarza południowego, nie wiem jak się nazywa, mogę za to wytłumaczyć jak dojechać na PW.
Poszukuje z ktorejkolwiek strony,bo zobaczeniu miejsc wybiore najlepsze,aczkolwiek nie ukrywam ze zaezy mi na stajni spokojnej,bez duzej ilosci dzieci,psow, itd.po prostu miejsca pracy jesli mnie ktos dobrze rozumie 😉 Dziekuje za propozycje :kwiatek:
Z tych stajni, które wymieniłam tylko w Aldragho i Aromerze jest rekracja. Reszta stajni to typowe pensjonaty. Aromer jest dużym ośrodkiem, więc pewnie jest tam trochę ruchu, ale myślę, że z 2 dużymi halami i halą do lonżowania nie jest to tak bardzo uciążliwe.
salto piccolo, Largo pasowałoby Ci faktycznie super, cisza i zamknięty ośrodek. Też bym polecała Goldenhorse i Ośrodek Jeździecki Łoś- nowe, fajne obiekty.
Poszukuję bezpośrednich opinii o stajniach PGR Bródno i Grodzisko. Jestem zainteresowana raczej zaawansowanym treningiem, nie rekreacją, więc zależy mi zwłaszcza na informacjach pod tym kątem. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
Severus popieram Mo B. - jeśli nie jesteś zainteresowana rekreacją "typową" to nie masz czego szukać w obu tych ośrodkach, chyba że weźmiesz prywatne jazdy na czyimś koniu, ale nie wiem czy jest aktualnie taka możliwość.
Jee, koffane konisie i te sprawy? Ble. Zastanawiam się tylko, czy są to lepsze warunki dla konia nie licząc tłumów, towarzystwa itp niż stajnia powsin gdzie obecnie stoimy.
Aha no i koń z bardzo "podatnymi" na gnicie strzałek kopytkami to by chyba tam umarł, on musi mieć ścielone duuużo, a jak jest syf, to raczej stajnia odpada :P
A i mam pytanie jak w agmai wyglądają pastwiska a konkretnie ogrodzenia? Ktoś wie?
Na pastwisko nie wychodzą konie zawodnika startującego w C klasach, podkute i ogolone. Właściciel sobie nie życzył0 wiec na trawiasty padok wychodzą tylko na pół dnia albo w ogóle, chodzą za to codziennie na lonży lub podsiodłem. Najczęściej jedno i drugie. Konie maja ścielone tyle ile właściciel sobie życzy, i jak czesto sobie życzy. dościelane jest codziennie, wybierane co 2/ 3 dzień. Ja dla stajni jestem jak najbardziej na + wiem ze co kolwiek powiem będzie wykonane, tak jak chciałam o tej godzinie ktorej chciałam, niezależnie od pogody, czy humoru stajennego. Warunki tez moim zdaniem bardzo dobre- czysto w boksach, trawa na pastwisku/padoku, hala, plac. wszystko czego mi i mojemu koni aktualnie potrzeba. Ale każdym moim zdaniem musi sam przyjechać i ocenić, bo jedni wymagają luksusów, a innym wystarcza żeby koń był szczęśliwy.
EDIT:: Poprawiłam błędy... Nie wiem co się ze mną działo... bo błędy robie- fakt, ale do przesady...
Właśnie dla takich osób jest opcja 'Sprawdź ortografię'. 😉 Sama czasami nie jestem pewna pisowni danego słowa- i właśnie dlatego często z tej opcji korzystam.
Czy ktoś z Was wie z praktyki, jak jest w stajni Czernidła? Sam obiekt widziałam jakiś czas temu ale jestem ciekawa, jak to jest z "być tam" (wypuszczanie na padoki, stajenny, itp).
Albo mnie już wzrok myli albo ja nie widzę żadnego błędu w tym zdaniu, które zacytowałaś sznurka 👀 ? bo akurat w tym nie ma chodzi mi o regułę ze zwykle czytając dramkę bolą oczy bo jedno to dyskleksja a drugie to lenistwo
Dzwoniłam tam i w tym tygodniu się wybieram, mogę dać znać jakie wrażenia publicznie 🙂 [/quote]
ooo przejeżdżałam tam kiedyś na rowerkach - bo to koło naszej działki jest 🙂 Nie wiedziałam że mają halę. Dzionka - daj znaka co i jak tam na miejscu koniecznie 🙂
Byłam tam szukając stajni w lutym. Cena była 800zł (chyba do dziś nie mają chętnych, skoro cena znacznie spadła). Właściciel chyba na koniach się specjalnie nie zna, stajenny był "lekko trącony" a w boksach niezbyt czysto. Za to śliczne pokoje, czyste łazienki, pomieszczenia socjalne. Ale szukałam raczej miejsca dla konia a nie dla siebie więc wybrałam inną.