Koniczka, od razu widać, gdzie jest świetna organizacja 🙂 na pewno byli, obecni i przyszli pensjonariusze wyboru takiej stajni nie żałują/nie będą żałować
baba_jaga, ciekawe to nowum, pytanie, jak tam dojechać bez kółek? jaka cena i czy właściciele ok...?
Z dojazdem chyba nienajgorzej, dosc blisko od drogi na radzymin, wiec pewnie osiedlem kilka minut sie idzie od przystanku. Z ciekawosci podjade i zobacze. Mam rzut kamieniem do tej stajni 😉 Z rzutu satelitarnego widac nawet kawałek łąki. Stajnia jest przy samej cegielni.
baba_jaga Mieszkam bardzo blisko tej stajni. Niegdyś była to typowo prywatna stajnia, nastawiona na małą hodowlę.
Obecnie przekwalifikuje się na pensjonat dla koni. Cena to 700-1000zł. Dojechać można każdym autobusem kursującym do Marek (718, 805, 738) należy wysiać na Al. Piłsudskiego na przystanku Pustelnik i stamtąd ok 10-15min pieszo.
700zł to cena standard: boks, wyżywienie. Cena 1000zł to tak zwany full wypas z dodatkowymi bajerami dla leniwych: czyszczenie kopyt, kowal co 8tyg, szczepienia, odrobaczanie, lonżowanie. Czyli dla osoby, która ma mało czasu a chciałaby żeby koń był zadbany, właściciel wykonuje dodatkowe usługi.
melduję nieśmiało, że będę przejazdem w warszawie i jeżeli mogę, to chętnie bym kogoś odwiedziła 😉 jestem użyteczna, porobię zdjęcia, jak się mnie wyposaży w aparat, mogę też przynieść ciastka 😀
Szukam osób, które stacjonują w okolicach Mińsk Mazowiecki - Otwock - Kołbiel Mniej więcej z pensjonatów i okolic: http://re-volta.pl/stajnie/szukaj/mapa🙁52.12674385964287,%2021.440505981445312)/odleglosc:20 :kwiatek: