Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

W moim przypadku ciężko coś wybrać z wyszukiwarki, ponieważ mam dosyc specyficzne wymagania, zwrócę się więc do Was z pytaniem  😉
Szukam stajni, z przede wszystkim, bardzo dobrą opieką i normalnym właścicielem (gdzie będzie można spokojnie nie przyjeżdżać 2 tygodnie i być spokojnym, że koń ma się dobrze 😉 ), w której jest w miare czysto w boksach, konie jak najwięcej czasu spędzają na dworzu (chętnie na trawie), a w okolicy są fajne tereny. I to wszystko 🙂 Odległość powiedzmy, że do około 50km od Warszawy.
Jakieś pomysły?  :kwiatek:
szerek, Zielonki?
kujka, tylko w Zielonkach to trzeba do lasu chyba spory kawałek dojechać? Bo poza tym, jeśli chodzi o opiekę, to Zielonki to super wybór.
No i tam nigdy nie ma wolnych miejsc.
To też spora wada tej stajni 😉 Chociaż ostatnio było 1 😉
Koniczka, było chyba 2 dni - jak pytałam Dawida o ten boks, to już był zarezerwowany 🙂
Długo. 😁
szerek mogę spokojnie polecić Wierzbowe Ranczo 😉
Koniczka, to zalezy. do malego lasku jest chwila. do tego mega duzego to faktycznie trzeba kawalek asfaltem, ale to mala ulica z tego co pamietam.
W moim przypadku ciężko coś wybrać z wyszukiwarki, ponieważ mam dosyc specyficzne wymagania, zwrócę się więc do Was z pytaniem  😉
Szukam stajni, z przede wszystkim, bardzo dobrą opieką i normalnym właścicielem (gdzie będzie można spokojnie nie przyjeżdżać 2 tygodnie i być spokojnym, że koń ma się dobrze 😉 ), w której jest w miare czysto w boksach, konie jak najwięcej czasu spędzają na dworzu (chętnie na trawie), a w okolicy są fajne tereny. I to wszystko 🙂 Odległość powiedzmy, że do około 50km od Warszawy.

Equicare🙂 w Zielonkach konie stoja w błocie a u nas na trawie od rana do wieczora🙂
szerek, wysłałam pw, zapraszam na odwiedziny do naszej stajni w Górze 🙂
Mąka,a gdzie znajduje się stajnia o nazwie:Wierzbowe Ranczo?
Wyszukiwarka nic nie pokazuje.
tesorka, Enklawa też pasuje.
[quote author=szerek link=topic=46.msg1609916#msg1609916 date=1355085255]

polecam Vethorse w Falentach, ciężko o tak dobrą opiekę jak nasze kopytne mają 🙂 gorzej z padokami bo błotko
equicare także rewelacyjna opieka i fajne padoki

Mąka,a gdzie znajduje się stajnia o nazwie:Wierzbowe Ranczo?
Wyszukiwarka nic nie pokazuje.

http://www.wierzboweranczo.pl/?page_id=224
Jeśli chodzi o tereny w Zielonkach, to rzeczywiście, do Kampinosu trzeba się "przekopać" przez kilka małych uliczek (podmiejskie osiedle). Za bardzo ruchliwe to one nie są, ale ostatnie przejście przez asfalt do lasu jest w dość krytycznym punkcie (ostry zakręt, zza którego nie widać jak coś jedzie). Ale stajnia posiada też tor galopowy, tuż za ujeżdżalnią na polach - bardzo fajna rzecz, często podłoże na nim się nadaje do jazdy, nawet jeśli to na ujeżdżalni (imo niepozorne, ale bardzo fajne!) niekoniecznie.
I tak, opieka i dogadanie z właścicielem to wielkie plusy tego miejsca 🙂
dziękuję za wszystkie namiary  :kwiatek: dobrze wiedzieć, że jest tyle stajni godnych polecenia, pod względem opieki 😉
poszukuję informacji na temat stajni w rejonie łomianek a dokładnie Sadowa.Proszę o info.Dzięki
Diablo, jakaś mała stajnia w Sadowej,  ogłaszała się swojego czasu ale dużo info w necie o niej nie ma
najbliżej masz Pepeland w Dziekanowie
Pepeland???Nieeee.Opinie nie są najlepsze 🤔
no własnie  🙂
Diablo, jest jeszcze Lider i Liderówka w Kępie Kiełpińskiej.
Diablo, w Sadowej jest mała, niedroga stajenka, ale jak dla mnie niezbyt ciekawa oferta. Stajnie wyglądają jak baraki, nie wiem jednak jak z karmieniem etc, bo byłam tam tylko oglądać konia do dzierżawy.
Słyszał ktoś coś o stajni "Sawanna"?  🏇
Sawanna? a nie chodzi Ci przypadkiem o Sawankę?  😉
Pialotta, szczerze to nie wiem, mama ostatnio widziała "taki" szyld gdzieś nieopodal nadwiślanki i stwierdziła że duże tereny, a jako że szukamy nowego domu, z stajnią w możliwie niedalekiej odległości to tak wypytuje  😵 A jakaś stajnia niedaleko Falenicy? Albo Marysina?
Venus, masz wyszukiwarke. ustaw sobie, ze ma byc kolo falenicy/marysina i Ci naprawde to wszystko wyskoczy...
Szkockie Ranczo
lokalizacja: Skarboszewo (miedzy Czerwinskiem a Plonskiem) wiec niezly kawalek
27 ha pastwisk
hala 25x55
west, chociaz w pensjonat dla koni tez przyjmuja (przy czym konie to jedynie czesc wiekszego osrodka, hotel, restauracja, sale konf., wellness-spa, hodowla bydla)
ceny brak, u nas w katalogu oferty brak
http://www.szkockieranczo.pl/pl/hotel-dla-koni

ktos kojarzy ?
o a to ciekawostka  😀
napisałam do forumowej Alicji_8 bo to jej rejony .
Z tego co wiem , to w okolicy Nasielska tez jest jeszcze jakaś stajnia westernowa ale z nastawieniem na typową rekreację i nie wiem czy prowadzą pensjonat.
Kurcze, to bardzo blisko nas, a nie słyszałam o takim cudzie.
poszukuję informacji na temat stajni w rejonie łomianek a dokładnie Sadowa.Proszę o info.Dzięki

a co chcesz dokladnie wiedziec?stalam tam jakis czas
w razie czego zapraszam na pw
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się