W moim przypadku ciężko coś wybrać z wyszukiwarki, ponieważ mam dosyc specyficzne wymagania, zwrócę się więc do Was z pytaniem 😉 Szukam stajni, z przede wszystkim, bardzo dobrą opieką i normalnym właścicielem (gdzie będzie można spokojnie nie przyjeżdżać 2 tygodnie i być spokojnym, że koń ma się dobrze 😉 ), w której jest w miare czysto w boksach, konie jak najwięcej czasu spędzają na dworzu (chętnie na trawie), a w okolicy są fajne tereny. I to wszystko 🙂 Odległość powiedzmy, że do około 50km od Warszawy. Jakieś pomysły? :kwiatek:
W moim przypadku ciężko coś wybrać z wyszukiwarki, ponieważ mam dosyc specyficzne wymagania, zwrócę się więc do Was z pytaniem 😉 Szukam stajni, z przede wszystkim, bardzo dobrą opieką i normalnym właścicielem (gdzie będzie można spokojnie nie przyjeżdżać 2 tygodnie i być spokojnym, że koń ma się dobrze 😉 ), w której jest w miare czysto w boksach, konie jak najwięcej czasu spędzają na dworzu (chętnie na trawie), a w okolicy są fajne tereny. I to wszystko 🙂 Odległość powiedzmy, że do około 50km od Warszawy. Jakieś pomysły? :kwiatek:
Equicare🙂 w Zielonkach konie stoja w błocie a u nas na trawie od rana do wieczora🙂
[quote author=szerek link=topic=46.msg1609916#msg1609916 date=1355085255] W moim przypadku ciężko coś wybrać z wyszukiwarki, ponieważ mam dosyc specyficzne wymagania, zwrócę się więc do Was z pytaniem 😉 Szukam stajni, z przede wszystkim, bardzo dobrą opieką i normalnym właścicielem (gdzie będzie można spokojnie nie przyjeżdżać 2 tygodnie i być spokojnym, że koń ma się dobrze 😉 ), w której jest w miare czysto w boksach, konie jak najwięcej czasu spędzają na dworzu (chętnie na trawie), a w okolicy są fajne tereny. I to wszystko 🙂 Odległość powiedzmy, że do około 50km od Warszawy. Jakieś pomysły? :kwiatek:
polecam Vethorse w Falentach, ciężko o tak dobrą opiekę jak nasze kopytne mają 🙂 gorzej z padokami bo błotko equicare także rewelacyjna opieka i fajne padoki
Mąka,a gdzie znajduje się stajnia o nazwie:Wierzbowe Ranczo? Wyszukiwarka nic nie pokazuje.
Jeśli chodzi o tereny w Zielonkach, to rzeczywiście, do Kampinosu trzeba się "przekopać" przez kilka małych uliczek (podmiejskie osiedle). Za bardzo ruchliwe to one nie są, ale ostatnie przejście przez asfalt do lasu jest w dość krytycznym punkcie (ostry zakręt, zza którego nie widać jak coś jedzie). Ale stajnia posiada też tor galopowy, tuż za ujeżdżalnią na polach - bardzo fajna rzecz, często podłoże na nim się nadaje do jazdy, nawet jeśli to na ujeżdżalni (imo niepozorne, ale bardzo fajne!) niekoniecznie. I tak, opieka i dogadanie z właścicielem to wielkie plusy tego miejsca 🙂
Diablo, w Sadowej jest mała, niedroga stajenka, ale jak dla mnie niezbyt ciekawa oferta. Stajnie wyglądają jak baraki, nie wiem jednak jak z karmieniem etc, bo byłam tam tylko oglądać konia do dzierżawy.
Pialotta, szczerze to nie wiem, mama ostatnio widziała "taki" szyld gdzieś nieopodal nadwiślanki i stwierdziła że duże tereny, a jako że szukamy nowego domu, z stajnią w możliwie niedalekiej odległości to tak wypytuje 😵 A jakaś stajnia niedaleko Falenicy? Albo Marysina?
Szkockie Ranczo lokalizacja: Skarboszewo (miedzy Czerwinskiem a Plonskiem) wiec niezly kawalek 27 ha pastwisk hala 25x55 west, chociaz w pensjonat dla koni tez przyjmuja (przy czym konie to jedynie czesc wiekszego osrodka, hotel, restauracja, sale konf., wellness-spa, hodowla bydla) ceny brak, u nas w katalogu oferty brak http://www.szkockieranczo.pl/pl/hotel-dla-koni
o a to ciekawostka 😀 napisałam do forumowej Alicji_8 bo to jej rejony . Z tego co wiem , to w okolicy Nasielska tez jest jeszcze jakaś stajnia westernowa ale z nastawieniem na typową rekreację i nie wiem czy prowadzą pensjonat.