Ok, przyznam szczerze, że średnio widzi mi się przebrnięcie przez setki stron waszych dyskusji o stajniach, bo szukam konkretu - stajnie w Warszawie, nie poza, nie na skraju. Nie muszą być jakieś super warunki, po prostu chcę, muszę wręcz, wsiąść na konia jednorazowo, albo mnie rozniesie. Miło by też było, gdyby cena nie sięgała 60-90zł za jedną jazdę rekreacyjną 🤔wirek:
budyń, doskonale cię rozumiem 😉 Powiem szczerze, że z rekreacją pożegnałam się parę ładnych lat temu, więc mam nieświeże informacje, ale... Przychodzą mi do głowy TKKF Hubert, PGR Bródno, Legia Kozielska, Agmaja, Poland Park, Ostoja, Korona, Pociecha, Mohorta (?). I chyba tyle. Od razu zaznaczam, że nie robiłam tu żadnego rozróżnienia pod kątem jazd - i tak bym nie mogła, bo już nie mam aktualnych danych ^^ Nie bardzo orientuję się też w cenniku. Wiem tylko, że Bródno to w tej chwili 55zł, finito. I podałam tylko stajnie Z Warszawy, nie okolic, wedle życzenia.
Dziękuję bardzo. Wiesz, ja rekreacyjnie też nie jeżdżę już jakiś czas, bo jestem na poziomie jakoś L, ale taką mam "chcicę", że może być nawet jazda w grupie rekreacyjnej, aby był koń :P Niby mała przerwa, ale jak się jeździło regularnie i często, to teraz się za tym tęskni niesamowicie... Większość z tych co podałaś widziałam i niestety mają drogo, a student biedny człowiek, w dodatku pracy jeszcze nie mam, więc te 60zł+dojazd to dla mnie niezły cios w kieszeń 😜
Patrzyłam na Patataja (znajoma tam jeździ), dojazd niby nie taki tragiczny, ceny są niesamowite (karnet dla studenta 18zł/jazda wychodzi, olaboga), tylko nie wiem jak to tam wygląda wszystko. Bo szukam też czegoś na dłużej, nie zamierzam rezygnować z koni tylko dlatego, że przeprowadziłam się do Warszawy, phi. Zna więc ktoś stajnię, może się "fachową" opinią przysłużyć? Widziałam, że mają tam tak trochę "na odwal" te jazdy, hali też chyba nie ma... Ale to do przełknięcia. Nikt się nie orientuje, czy mają gorsze grzechy na sumieniu?
Hmm, to może lepiej odezwać się do Ani Litke z Ostoi, która chyba bierze 20zł za jazdę? Albo 30, nie pamiętam... W każdym razie, jazda indywidualna i instruktorka sensowna, tylko że wyłącznie ujeżdżenie. Albo w ogóle popytaj w Ogłoszeniach, czy ktoś nie poprowadzi jazdy na prywatnym koniu?
Przepraszam. ja z takim malutkim pytaniem 🙄 Czy ktoś wie więcej o tej stajni W Jabłonnie parę postów wyżej ? Ponoć zwie się Grabina . Interesuje mnie czy są tam konie , na których można jeździć czy raczej kameralna stajnia , czy warunki są w porządku , atmosfera , czworoboki , padoki ? bardzo byłabym wdzięczna za wszelkie informacje :kwiatek:
budyń, jak już chcesz jechać do Kań Helenowskich, to wpadnij lepiej do Szarży - wszystko lepsze niż Patataj! Choć cudów nie mamy, to jest kilka naprawdę fajnych koni + sensowny instruktor się też znajdzie, jeśli chcesz sobie po prostu rekreacyjnie pojeździć.
Ania Lidke 😉 bierze 30zł za godzinę na swoim (w sensie Twoim, nie jej :lol🙂 koniu. Na Ostojowym to ok. 50-60zł. Instruktorkę na prawdę szczerze polecam, szczególnie jeśli ktoś chce robić coś więcej niż tłuc tyłek.
Nie mam siły pisać n-tej PW: Jazdy są prowadzone w Stanicy Husarskiej k. Agmaji. Cen nie znam, ale poziom zdecydowanie wyższy, instruktorkę także polecam.
olafasola pytasz o Ostoję w Jabłonnej czy o stajnię Michałów-Grabina w Michałowie-Grabinie 🙂
Hy, o Szarży myślałam. Pewnie koniec końców pojawię się i tam i tu, żeby zobaczyć gdzie lepiej, jak już znajdę robotę i będę szukała stałej stajni. Wtedy już raczej będę wymagać jakichś sensowych instruktorów bardziej do sportu :p Ostoję też przemyślę, skoro polecacie instruktorkę. Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
Haha, Brzoza, dzięki 🤣 Kurczę, przyjdzie kiedyś taki dzień, że nie przekręcę jej nazwiska, obiecuję! A jeśli chodzi o te ceny - no, mówiłam, że jestem niedoinformowana 😉
olafasola Ostoja - atmosfera zdecydowanie NIE. Chyba, że lubisz dziewczynki słynące z nieustannej "tarki", które wiedzą tylko ile koń ma kopyt, ale zwróć im uwagę... 🙄
Czworobok jest (nie wiem jak aktualnie z podłożem, w maju jeszcze go nie było).
Padoki są, piaszczyste i za małe jak na taką ilość koni.
Co do warunków... (oczywiście względem ludzi) Brak ogrzewania w jednej siodlarni (dobrze, że nie mam oporu wsiąść do autobusu w bryczesach...), brak ciepłej wody, kryty lonżownik praktycznie nie nadaje się do jazdy (chyba, że zostało wymienione podłoże, wcześniej nie trudno było o tonę pyłu na twarzy, ciuchach i zapewne w płucach), totalna ślizgawka na terenie całej stajni podczas zimy. Sympatyczne tereny... szukam dalszych plusów, ale mam z tym problem 😀
Na stronie piszą też, że teren ośrodka na 54 konie ma terenu .... 8000 m2. To czeski błąd czy też faktycznie konie tam zapuszkowane na takiej klaustrofobicznie małej przestrzeni ? A gdzie zielone padoki i temu podobne "luksusy" ?
budyń, jak już chcesz jechać do Kań Helenowskich, to wpadnij lepiej do Szarży - wszystko lepsze niż Patataj! Choć cudów nie mamy, to jest kilka naprawdę fajnych koni + sensowny instruktor się też znajdzie, jeśli chcesz sobie po prostu rekreacyjnie pojeździć.
Polecam Szarżę, przynajmniej fajnie tam było na jazdach 4 lata temu. Nie cudownie, ale jak na stajnie w których miałam okazję jeździć ta była najlepsza.
A dojazd ok, tylko zależy gdzie kto mieszka, bo ja dojeżdżałam w 1 str. 2,5 h, a też w Warszawie mieszkam.
Hej! Szukam stajni w której mogłabym albo wydzierżawić konia albo startowac nie na swoim koniu w zawdoach skokowych? Wicei coś o tym? Mieszkam koło Wawy. Fajnie by było gdyby była stajnia niedaleko Zielonki, Kobyłki, Wołomina, Tłuszcza, Nowego Konika itp. Może orientujecie sie? 🙂
Od listopada powstaje nowa stajnia w okolicach Okuniewa, Budzisk i Długiej Szlacheckiej. Z tego co słyszałem, to ma tam być około 20 boksów i hala więc cena pewnie powyżej 1000PLN
A ja po raz kolejny poszukuje jakiegoś miłego miejsca dla kucyka, teraz już w zasadzie na gwałt. Do 500zł z sensownym dojazdem, czyli nie 4 km spacer, albo pks 5 razy dziennie, tak do godziny drogi z Centrum. Utknęliśmy w Szarży, ale długo już nie wytrzymamy coś czuję. Bardzo, ale to bardzo interesują mnie stajnie przydomowe. Może ktoś cokolwiek kojarzy? Tereny, pastwiska, dobra opieka i oświetlony plac. Tyle. Jestem skłonna pomagać w wybieraniu boksów, sprzątaniu stajni etc.
ja tylko przelotem w najblizsza niedziele w Wawie bedzie Bogdan, wiec jak ktos ma siodlo do naprawy,poprawki i przymiarki to walic na pw im wiecej sie nas zbierze tym taniej😉
[quote author=Arimona link=topic=46.msg1136456#msg1136456 date=1316547958] SieneK oo ciekawe calkiem fajna lokalizacja, a cos wiecej wiesz? :kwiatek:
jak będę znał szczegóły to na pewno się z Wami podzielę informacją [/quote] SieneK a czy ta stajnia to nowobudowany obiekt, czy może coś wydzierżawionego?