Forum konie »

Stajnie w Warszawie i okolicach

To Koczargi Nowe, parę km za Babicami  w stronę Zaborowa
No właśnie. Pomyliły mi się miejscowości  🤔wirek:
[quote author=fryz07 link=topic=46.msg1131236#msg1131236 date=1316033928]
Planuję tu pojechać a raczej pewne za jakiś czas 🙂 http://horseworks.pl/
Zwiedzał już ktoś ośrodek?

Łoł no proszę 😲 Wiedziałam, że coś się tam organizuje, ale że już ruszyło...? Szczerze powiedziawszy jestem zaskoczona, ale i zaciekawiona jak zagospodarowali teren, bo np. miejsce ujeżdżalni kiedys zostało mocno zredukowane pod budowę. A zwłaszcza jak ogarnęli ciemne i zimne wnętrze stajni.
[/quote]

Raven, czy to dawna stajnie huculska czy jeszcze coś innego?
majeczka , dzięki za informacje! 🙂 a może jeszcze jakieś zmiany na Szwadronie? może jakieś nowe konie?  🏇 🏇 🏇
Raven, czy to dawne Durango?  🤔

Tak jak pisze trusia - to dawna Stanica Huculska. Która w międzyczasie była jeszcze pensjonatem "Bingo", ale pomysł nie wypalił i go zlikwidowano.
Poszukuję pensjonatu w okolicach południowo- wschodniej warszawy dla mojego konia, na czas zimy.
dobrze by było z dobrym dojazdem komunikacją miejską, cena do 800zł.
Czy moglibyście coś polecić?
😉
sauter, stajnia Polana. Ok. 20 km od W-wy, szosa lubelska. Padoki, łąki, plac , fantastyczne tereny, znakomita opieka nad końmi. Jak chcesz więcej info to na priv.
Raven, o nie wierze, myślałam, że tam już nigdy koni nie będzie. No ciekawe jak to zagospodarują 🙂
Jak to jest z tymi treningami/trenerami? Wstawiasz konia do stajni i w cenie pensjonatu można korzystać z usług instruktora pracującego tam? Laickie pytanie, ale zawsze miałam konie u siebie..
MeLady, no nie wydaje mi się 😉 Owszem są stajnie, które świadczą takie usługi (np. Wiktorowo) i wliczają trening w cenę pensjonatu, ale cena jest odpowiednio wyższa (i to sporo) 😉
Cena pensjonatu obejmuje z reguły boks, opiekę masztalerską, żarcie (owies, siano).

Za dodatkowe usługi/świadczenia się płaci 🙂
amnestria tak właśnie myślałam, dziękuję  :kwiatek:
Przy Szosie Lubelskiej jest też kameralna stajnia w Majdanie.
Hej
Poszukuje stajni dla mojego wałacha.
Najlepiej żeby stajnia znajdowała się w okolicach Konstancin-Warszawa i miała hale no i oczywiście dobrą opiekę. Cena do 1000zł. Zna ktoś taką , może coś polecić?
Raven, o nie wierze, myślałam, że tam już nigdy koni nie będzie. No ciekawe jak to zagospodarują 🙂

Przejeżdżałam dzisiaj tamtędy i widziałam, że w miejscu gdzie kiedyś był plac do jazdy, a potem został na jego kawałku zbudowany dom, "pasły" się nowe konie (podłoże jest struktury piaszczysto chwastowej). Nie wiem czy to tam planują zrobić ujeżdżalnię, czy to będzie forma padoku, a plac bliżej stajni.
Niemniej jednak może się na dniach tam wybiorę z ciekawości 😉
Grace jaka jest cena pensjonatu w stajni Polana? Nie mogę znaleźć tej informacji na ich stronie 😉
Grace jaka jest cena pensjonatu w stajni Polana? Nie mogę znaleźć tej informacji na ich stronie 😉

750zl.
szukam osób, które mają informacje na temat  stajni Michałów- Grabina oraz stajni w Stanisławowie pierwszym( Ostoja pod lasem). Będę wdzięczna za kontakt na pw  :kwiatek:
o Michałowie troche już się przewinęło w tym wątku- rządy sie raczej nie zmieniły więc nie licz, że sytuacja się uległa zmianie 🙁
kucyna przed przeprowadzką, najpierw pojechałam do stajni w Stanisławowie. Ciężko było trafić, ale gdy już dojechałam to ok. godz. 10 nikogo tam nie znalazłam, koni nie widziałam, padoki puste. Dużo się nie wysilając zawróciłam, wystarczająca zniechęcające dla mnie było to, że konie o tej godzinie stały gdzieś w stajni. Nie widziałam żadnej infrastruktury przeznaczonej dla koni.

W Michałowie Grabinie byłam jakieś 4-5 lat temu. Ogólne wrażenie było negatywne, brudne boksy, plac do jazdy cały w wodzie, konie daleeeko na padoku. Słyszałam, że są tam 2 stajnie. Podobno w jednej właścicielka doprowadziła konie do takiego stanu, że zabroniono jej prowadzić tę działalność (czy u nas w Polsce to w ogóle możliwe??).
O litosci..informacje sprzed 4-5 LAT o stajni?!
Ciekawe zen co Twoja wypowiedź wniosła do dyskusji, bo ja po za  🚫 nie widzę w niej nic więcej.

Z doświadczenia wiem, że mentalność ludzi w tej dziedzinie raczej nie ulega zmianie. Chyba, że na gorsze.
Z doświadczenia wiem, że mentalność ludzi w tej dziedzinie raczej nie ulega zmianie. Chyba, że na gorsze.

W 100% zgadzam się.

Dodam, że  tak z rok temu przyjechal do nas do stajni kon z M. Grabiny (od tej pani) i do odpasionych sie nie zaliczał, wręcz przeciwnie. Właściciel tego oczywiście nie widzi, no bo jak skoro  stoi wespół z końmi o podobnej kondycji i uważa to za normalne

W 100% zgadzam się.

Dodam, że  tak z rok temu przyjechal do nas do stajni kon z M. Grabiny (od tej pani) i do odpasionych sie nie zaliczał, wręcz przeciwnie. Właściciel tego oczywiście nie widzi, no bo jak skoro  stoi wespół z końmi o podobnej kondycji i uważa to za normalne

Niestety.
Ja raz tam byłam zobaczyć w ogóle co tam jest. Atmosfera była okropna, a warunki wcale nie lepsze.
Za to w stajni obok, którą prowadził pan który robił siodła było trochę lepiej. Pan miły, konie normalne, nie było syfu. Jedyne co złe to ciemna stajnia i mało padoków. No i 1 mała ujeżdzalnia. Ale to hen czasu temu, więc może coś się powiększyło.
Re- voltowicze jestem w desperacji!
Stajnie, które odwiedziłam i brałam pod uwagę nie mają miejsc wolnych. Błagam pomóżcie!
Potrzebuję 2 miejsc od października w pensjonacie, który oferuje karuzelę, halę, przeszkody, jedzenie w dobrej jakości niedaleko od centrum Warszawy. Mam bardzo ograniczoną ilość czasu w pierwszych miesiącach (do grudnia). Padoków może nie być. No i hala, na której nie zabiję się na treningu 130/140. Pomóżcie! Mam 2 tyg  😵

Dodam, że mieszkam niedaleko CH Arkadia więc południowe stajnie gdzie dojazd trwa 1,5 h w jedną stronę odpadają. Jestem w stanie zapłacić ok 1500 zl za konia i mam samochód więc komunikacja miejska nie jest ważna.
Salto, napisz ktore odrzucilas (pewnie z Legia "pod nosem" wlacznie), bedzie prosciej.
Legia, Aromer, Chojnów, Largo, Golden Horse, opcjonalnie Stara Miłosna - tam muszę pojechać, chociaż z tego co pewne osoby mi wspominały, nie ma po co.
Salto a w Koniku byłaś???
salto piccolo, z tamtej strony IMO z dobrym dojazdem i halą masz:
- Garo (ale pewnie więcej niż 1500)
- Bajardo (ale hala nie jest gigantem choć aktualnie jest przedłużana)
- stajnię w Łomiankach (chyba 1500, musisz chyba mieć znajomości i za wielkość hali nie ręczę)
- Liderówkę (chyba nie ma miejsc i podłoże na hali podobno bez szału)
- Bródno (bez komentarza 😉
- Aromer (2 hale w tym 1 stricte skokowa)
- Miłosną (duża hala, podobno poprawiają podłoże teraz)
- Konik (wątpię w 2 miejsca tam, hala nie jakiś gigant)
- Legia - ale nie wiem jak tam aktualnie z halami jest, bo chyba rekreacja i wojsko i cośtam jeszcze...

I to w sumie chyba tyle... północno/wschodniego kierunku nie znam totalnie więc nie pomogę. Płudniowy i południowo/zachodni mieszkając przy Arkadii ja bym odrzuciła...
Konik? Co to za stajnia?
Teoretycznie mam miejsca w Garo ale to jest absolutna ostateczność - musiałabym się wyrabiać z jeżdżeniem do godz 19, co jest mocno nierealne..
Stajnia w Koniku Starym - stoją tam Zen, Forta, Libella...

Liderówka otwarta podobno do 20, Bajardo do 21:15, jak reszta - nie wiem...
Z okolic Arkadii do Łomianek jedzie się jakieś 15 minut samochodem bez korków, w korkach pewnie z pół godziny ale za rondem Babka to jedyne co Cię może przyblokować to okolice Mostu Północnego w zasadzie...
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się