arivle, uuu... to małe. Czyli XXL pewnie by wypadały jak XL Eskadrona, czyli też małe. :/ Szkoda, bo wyglądają na na prawde pancerne. Dzięki wielkie za sprawdzenie tych wymiarów. :kwiatek:
Klami ja mam premier equine XXL i są małe. mniejsze niż Eskadrony XL. zreszta nie są aż tak pancerne (dla mnie takie same jak profesional horse) i sie przekrecaja. ja zadowolona w ogole nie bylam 😤
drabcio jakościowo są rewelacyjne z wierzchu mocny materiał w środku miękki neopren, nie niszczą się ani nie odpinają 😉 To moje pierwsze kaloszki więc nie potrafię powiedzieć jak to jest z rozmiarówką ale wydaje mi się, że [s]1 jest jak S Eskadrona itd [/s] Ogólnie mają tę wypustkę, żeby się nie przesuwały, chociaż przy takim kroju to raczej oczywiste (niestety mój koń puka się również bokami kopyt o czym dowiedziałam się dzięki kaloszkom i czasami mu się poprzekręcają, ale jak porządnie je nałożę na piętkę i przy zapinaniu nie pójdą do góry to jest git grzecznie "siedzą" tam gdzie powinny :lol🙂 Do tego ładnie się prezentują, polecam 😉
drabcio, mam prawie identyczne, ale skórzane Kentaury. Rozmiarówka moich duża. Na Dina używałam 2, bo w 3 się utopił (za długie), a on ma kopyto i pęcinę XL lub trochę większą. Jakościowo super, mocne, wytrzymałe.
Jakie kaloszki gumowe polecacie na baardzo drobna noge i dosc male kopytko ? mialam juz jedne w rozmiarze s (pony) jakiejs nieznanej firmy ale niestety byly za duze. Kon ma ok 155cm w klebie ale na parwde malutkie kopyta i ogolnie jest taki drobny mniej wiecej jak arab. Z gory dziekuje za pomoc :kwiatek:
[quote author=mon-mal link=topic=457.msg2316823#msg2316823 date=1426616055] Jakie kaloszki gumowe polecacie na baardzo drobna noge i dosc male kopytko ? mialam juz jedne w rozmiarze s (pony) jakiejs nieznanej firmy ale niestety byly za duze. Kon ma ok 155cm w klebie ale na parwde malutkie kopyta i ogolnie jest taki drobny mniej wiecej jak arab. Z gory dziekuje za pomoc :kwiatek: [/quote]
L decathlonowskich wypada standardowo, nie jest zawyżone lub zaniżone, miałam te kaloszki, te z wypustką, niestety okręcały się. O wiele lepiej i dłużej służyły mi kentaury, tyle, że mają zaniżoną rozmiarówkę. Na konia noszącego L musiałam mieć XL neopranowych, a XXL z futrem.
Nie były za luźne, nie dopinałam ich maksymalnie, bo nie było takiej możliwości-w szerokości. M od koleżanki przymierzalam, to nawet zapiąć ich nie szło.
L decathlonowskich wypada standardowo, nie jest zawyżone lub zaniżone, miałam te kaloszki, te z wypustką, niestety okręcały się. O wiele lepiej i dłużej służyły mi kentaury, tyle, że mają zaniżoną rozmiarówkę. Na konia noszącego L musiałam mieć XL neopranowych, a XXL z futrem.
Kaloszki kentaur cortexim wersja krótsza: rozmiar 2 Średnica u góry - ok.7cm. Długość - ok.10-11 cm Kaloszki kentaur neoprenowe zwykłe rozm. 1 wysokość z tyłu - 10 cm średnica na górze - 7 cm
rozm. 2 wysokość z tyłu - 11 cm średnica na górze -8 cm Kaloszki cortexim dłuższe rozm.1 (?) obwód u góry to 26-27cm wysokość to 13cm.
Znacie jakieś kaloszki z bardzo bujnym futrem? 😜 Mam dwie pray HKM Soft, są przyzwoite ale futerka bardzo malutko - z wyglądu uwielbiam te http://www.sklep-mustang.pl/en/18-k.html natomiast mają bardzo słabej jakości rzepy. Jest jakiś kompromis? Wytrzymałe i z bujnym futerkiem? 😉