Słuchajcie, mam pytanie odnośnie używania skórzanych kaloszków w niesprzyjających warunkach pogodowych. Pytam dokładnie o te kentaury : Miał ktoś kiedyś takie?
Z góry przepraszam jeśli już było o nich wspomniane 😉
Tak, dlatego zastanawiam się czy skórzane nadają się na ścieżki.. skóra jednak wymaga więcej "opieki" a woda, błoto itp. raczej jej nie służą.. Ale te z linka strasznie mi się wizualnie spodobały.
nerunia do ścieżek Wam chyba jeszcze daleko? 😉 Osobiście, jeśli uważasz to za konieczne, polecam Hippici, o których już nie raz tu pisałam. Używałam na cross, raz na ścieżce, na skoki, ujeżdżenie i w tereny i są nie do zdarcia. A potem wystarczy je tylko przepłukać wodą 😉 Rzepy są wytrzymałe, ale tak czy siak na start trzeba je zalepić taśmą.
Gosia Yorki są za jakieś 30zł. Używam już od litopada- padok i jazda- nie ma litości. Trzymają sie i po wyczyszczeniu wyglądają jak nowe. To są neoprenowe. Gumowe odradzam, bo umarły u nas po 2tygodniach.
deborah, Teraz mogę tylko tyle powiedzieć, bo zmierzyć mogłabym dopiero wieczorem jak będę w stajni, ale na oko różnią się miedzy sobą tylko troche 2-3 cm, w dodatku nie są aż tak wielkie jak te bez futra, ja osobiście z futrem mam XL i są dużo mniejsze niż bez futra chociażby L czy XL.
proszę o pomoc 🙇 🙇 Poszukuje ochraniaczy na piętki Kavalkade. Może wy wiecie gdzie są dostępne nawet z zagranicznego sklepu. U nas w Polsce chwilowo kavalkade nie działa, AG-ROL nie ma na stanie i konie24.com też nie. Koń po prostu co 2 dzień jest kuty 👿 i co najgorsze piętki też łapie. Nic się nie sprawdza! kalosze, piętki, ochraniacze veredusa nic.
wiecie może, która firma ma w swojej ofercie kaloszki w kolorze czerwonym tylko takim czerwonym czerwonym raczej wpadającym w bordo jesli już a nie w róż, bo jak narazie tylko takie znalazłam...;/ najlepiej gumowe ale inne też rozważę jak narazie znalazłam tylko neopranowe tattini hitech.
proszę o pomoc 🙇 🙇 Poszukuje ochraniaczy na piętki Kavalkade. Może wy wiecie gdzie są dostępne nawet z zagranicznego sklepu. U nas w Polsce chwilowo kavalkade nie działa, AG-ROL nie ma na stanie i konie24.com też nie. Koń po prostu co 2 dzień jest kuty 👿 i co najgorsze piętki też łapie. Nic się nie sprawdza! kalosze, piętki, ochraniacze veredusa nic.
miałam je, tata kupił chyba w Miszewie , ale nie polecam.! Miałam je raz ubrane na zawody i Siwy się poobcierał .. 🤔wirek: A też mam problem z Nim , kalosze niszczy w bardzo szybkim tempo.. Veredusy na piętki były przez Niego dwa razy w reklamacji, teraz ma je kobyła.
po co maja wzmacniac? przeciez te kalosze sa rewelacyjne za ta kase!
to chyba dobry znak że myślą o wzmacnianiu dobrego produktu. Jednak z tego co wiem pozostają przy standardowych kolorach czyli czarnym i brązowym i nie będą inwestować w inną kolorystykę przynajmniej do wiosny. I pojawią się nowe kaloszki neoprenowe z warstwą jersey'u i poliuretanu podobne do hippicowych, ale pewnie w 90% sklepów będą na zamówienie.
nie powinno, podejrzewam ze po prostu pod tym samym kodem zaczna przyjezdzac nowe sztuki. Cene mam na razie tylko w euro a nasze nijak sie do tego mają.