Forum konie »

kaloszki dla konia

Nirv, ty sie nie śmiej! Będę musiała je pewnie odesłać...
Słuchajcie, mam pytanie odnośnie używania skórzanych kaloszków w niesprzyjających warunkach pogodowych. Pytam dokładnie o te kentaury :

Miał ktoś kiedyś takie?

Z góry przepraszam jeśli już było o nich wspomniane 😉
Oj przepraszam napisałam posta o siodłach w tym temacie przez przypadek 😡
nerunia ja mam tylko w tym kształcie Ken Taura:

dureithel ja mam takie anatonomiczne:

i się nie przekręcają, chronią piętki, ale jakoś osobiście średnio je lubię 😉 Ale myślę, że do ochrony piętek będą dobre.

a to dla Czakry mają być kaloszki?
Tak, dlatego zastanawiam się czy skórzane nadają się na ścieżki.. skóra jednak wymaga więcej "opieki" a woda, błoto itp. raczej jej nie służą..
Ale te z linka strasznie mi się wizualnie spodobały.
Strucelka A masz może jakieś zdjęcia na żywo tych kaloszków?
dureithel postaram się jakieś zrobić 😉

nerunia do ścieżek Wam chyba jeszcze daleko? 😉
Osobiście, jeśli uważasz to za konieczne, polecam Hippici, o których już nie raz tu pisałam. Używałam na cross, raz na ścieżce, na skoki, ujeżdżenie i w tereny i są nie do zdarcia. A potem wystarczy je tylko przepłukać wodą 😉
Rzepy są wytrzymałe, ale tak czy siak na start trzeba je zalepić taśmą.
Polecicie mi jakieś w miare tanie, "niezniszczalne", łatwe w czyszczeniu kalosze? :kwiatek:
czy ktoś mógłby mi zmierzyć kaloszki mustang z futerkiem rozm L i XL?
muszę zamówić a nie wiem które będą odpowiednie
Gosia
Yorki są za jakieś 30zł. Używam już od litopada- padok i  jazda- nie ma litości. Trzymają sie i po wyczyszczeniu wyglądają jak nowe. To są neoprenowe.
Gumowe odradzam, bo umarły u nas po 2tygodniach.
deborah,
Teraz mogę tylko tyle powiedzieć, bo zmierzyć mogłabym dopiero wieczorem jak będę w stajni, ale na oko różnią się miedzy sobą tylko troche 2-3 cm, w dodatku nie są aż tak wielkie jak te bez futra, ja osobiście z futrem mam XL i są dużo mniejsze niż bez futra chociażby L czy XL.

ja chce z futrem więc chyba na mojego smoka Xl wezmę

edit: polecicie miejsce w którym zamówię je z expresowa dostawą? bezpośrednio z mustanga można zamawiac?
deborah, mozna. musisz zadzwonic do olawy do firmy.
ponawiam pytanie- czy ktoś ma żelowe kalosze acavallo?
A co powiecie na takie rozwiązanie: http://wwrshop.pl/Kalosze_Pro_Equine_Camo_Colors-585.html Wzmacniane kevlarem (www2.dupont.com/Poland_Country_Site/.../kevlar.html)
Pozdrawiam,
ja powiem, ze mnie na nie nie stac. i to nie jest jakas rewolucja, takie kalosze sa od dawna.
deborah - można ja tak swoje zamawiałam
proszę o pomoc  🙇  🙇
Poszukuje ochraniaczy na piętki Kavalkade. Może wy wiecie gdzie są dostępne nawet z zagranicznego sklepu.
U nas w Polsce chwilowo kavalkade nie działa, AG-ROL nie ma na stanie i konie24.com też nie.
Koń po prostu co 2 dzień jest kuty  👿 i co najgorsze piętki też łapie. Nic się nie sprawdza! kalosze, piętki, ochraniacze veredusa nic.
wiecie może, która firma ma w swojej ofercie kaloszki w kolorze czerwonym tylko takim czerwonym czerwonym raczej wpadającym w bordo jesli już a nie w róż, bo jak narazie tylko takie znalazłam...;/ najlepiej gumowe ale inne też rozważę jak narazie znalazłam tylko neopranowe tattini hitech.
http://www.sklep-jezdziecki.eu/?104,ochraniacze-na-pietki-saftyba-kavalkade jesli o te chodzi to wujek google zawsze pomoże 🙂 ale nie jestem pewna czy to te mialaś na myśli 🙂
Magdzior, fouganza ma super czerwien. i ogolem te kalosze sa bardzo fajne.
Magdzior, fouganza ma super czerwien. i ogolem te kalosze sa bardzo fajne.

czerwonych juz dawno nie ma.
thaya, no nie ma... nie zauwazylam. 🙁 jaki jest ich najwiekszy rozmiar??
XL ,ale dość małe XL. Na jesieni mają powiększyć te kaloszki i wzmocnić tył.
po co maja wzmacniac? przeciez te kalosze sa rewelacyjne za ta kase!
proszę o pomoc  🙇  🙇
Poszukuje ochraniaczy na piętki Kavalkade. Może wy wiecie gdzie są dostępne nawet z zagranicznego sklepu.
U nas w Polsce chwilowo kavalkade nie działa, AG-ROL nie ma na stanie i konie24.com też nie.
Koń po prostu co 2 dzień jest kuty  👿 i co najgorsze piętki też łapie. Nic się nie sprawdza! kalosze, piętki, ochraniacze veredusa nic.

miałam je, tata kupił chyba w Miszewie , ale nie polecam.! Miałam je raz ubrane na zawody i Siwy się poobcierał .. 🤔wirek:  A też mam problem z Nim , kalosze niszczy w bardzo szybkim tempo.. Veredusy na piętki były przez Niego dwa razy w reklamacji, teraz ma je kobyła.
po co maja wzmacniac? przeciez te kalosze sa rewelacyjne za ta kase!

to chyba dobry znak że myślą o wzmacnianiu dobrego produktu.  Jednak z tego co wiem pozostają przy standardowych kolorach czyli czarnym i brązowym i nie będą inwestować w inną kolorystykę przynajmniej do wiosny. I pojawią się nowe kaloszki neoprenowe  z warstwą jersey'u i poliuretanu podobne do hippicowych, ale pewnie w 90% sklepów będą na zamówienie.
wiesz, tylko zeby to wzmacnianie nie odbilo sie na cenie...
nie powinno, podejrzewam ze po prostu pod tym samym kodem zaczna przyjezdzac nowe sztuki. Cene mam na razie tylko w euro a nasze nijak sie do tego mają.
Czy ktos moze mi podac wymiary kaloszkow Eskadrona XL ??
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się