Forum towarzyskie »

Kabarety - dawne, współczesne, lubiane i te trochę mniej

Byłam dzisiaj na żywo (już drugi raz na nich) na występie Paranienormalnych. Zaskoczyli mnie mega pozytywnie, bo zaprezentowali pełno skeczy, których jeszcze w TV nie widziałam. W przeciwieństwie do Neo-Nówki, która pokazała wszystko, co już w telewizji tysiąc razy się widziało i nie było z czego się śmiać.

Jakich kabaretów występy na żywo polecacie?
Osobiście chciałabym zobaczyć Limo i Hrabi. Za dwa miesiące u nas Łowcy.B. I tak i tak idę, ale powiedzcie jak wasze doswiadczenia - warto? Mają jako taki kontakt z publicznością? 😉
Jak dla mnie Paranienormalni, za kontakt z publicznością i za świetne skecze mają ogromnego plusa i są moimi faworytami.

I jak ze starymi kabaretami? Było ich tam trochę, które bardzo dobrze wspominacie i chcielibyście je jeszcze raz zobaczyć z nowymi skeczami?
Nie znalazłam podobnego wątku, a kabarety wielbię miłością wielką i może na forum są tak samo ześwirowani jak ja? 😉
Najlepszy to byl Potem 🙂

poza tym uwielbiam Dudka i Kabaret Starszych Panow  💘
Były Potemy.. i potem ee.. nic... potem Ani Mru Mru... i nic? I pojawił się Hrabi- szok! 3/4 składu Potemów 🙂
Dla mnie Potemy to najlepszy dowcip i największa klasyka naszego współczesnego kabaretu.

Uwielbiam oglądać kabarety ale naprawdę mało które, aktualnie mnie zabijają śmiechem. Na pewno dobry poziom trzyma KMN.
Ja uwielbiam Kabaret Moralnego Niepokoju, ich występy są mega, a ostatnio zauroczył mnie Hrabi, niesamowity prezentują humor 🙂
Swoją drogą, polecam 🙂
ale większość współczesnych kabaretów to jakaś pomyłka. dowcipy spod budki z piwem  🤔.

Potem to mistrzowie i nikt ich prześcignąć nie zdołał. Uwielbiam ich skecze, bardzo często do nich wracam, tak samo do piosenek, uważam, że są fenomenalne. Który kabaret teraz śpiewa? Tak normalnie, śpiewa?

Z obecnych radują mnie Limo, dobrze się bawiłam na ich występie.
Moja ukochana 'Królowa śniegu' nic jej nie pobije 😀
Burza, przed chwilą wrzuciłam ją na fejsa😀
Właśnie zauważyłam 😀

Moja miła miła miłaaaa 😀
KMN i Ani mru mru nie lubię. Na prawdę nie lubię i jak to innym mówię, to patrzą na mnie tak:  🤔
Ciągle te same żarty, skecze. Jeszcze czasami coś się KMN uda, ale jak wyjdzie Pakosińska i zacznie się śmiać to mnie na prawdę słabo się robi.

Co do piosenek w kabaretach, to mnie wkurzają, bo w większości to co skecz to piosenka i u większości kabaretów nic śmiesznego. Paranienormalni za to zaśpiewali podczas występu jeden raz i to śmiesznie! O schodzonych skarpetach 😉

W zakresie Potemów edukuje mnie tata wyciągając mi po kolei stare nagrania z nimi 😉 Są rewelacyjni!
Ani Mru Mru, myślę miało swoje pięć minut - Teraz chyba za bardzo medialni się zrobili to skeczy nowych i dobrych jest mało...

Ostatnio rozwala mnie na łopatki Limo - ich skecze i te parodie...
Uwielbiam!  🤣
Btw. oglądał ktoś Limo u Wojewódzkiego? Mistrzostwo!

Kabaret Moralnego Niepokoju też coraz rzadziej robi coś nowego, z nowszych płakałam ze śmiechu przy "Drzwiach"

Reszta, do obejrzenia - raz, potem już tak nie śmieszy.
Podobnie jak Paranienormalni, Kabaret Starszych Panów czy Skeczów męczących.

I też nie przepadam za piosenkami w kabaretach.
Chociaż ostatnio ciągle mi chodziła po głowie "Rodzina" Wyrwigrosza  😁

I nie czaję zupełnie dowcipu Halamy, Łowców .B i I. Krosnego. Ludzie przy tym zanoszą się śmiechem a ja patrzę się jak ciele na malowane wrota. O.o

Edit:
Przypomniało mi się: Jeszcze stare kabaretonowe czasy Pazury! Ta jego mimika, gestukujacja... Czasem sobie oglądam i pieję niczym Pakosińska  🤣
Jeśli chodzi o Łowców.B - byłam na ich występie mniej więcej półtora roku temu, ale bardzo, bardzo miło go wspominam. Kontakt z publicznością mieli wówczas świetny, skecze nie były banalne czy po prostu głupie, jak to teraz często bywa, wiele tekstów pamiętam doskonale po dziś dzień. Warto było poświęcić ten jeden wieczór 🙂

A co do Neo-Nówki... Jak byłam jeszcze "małym brzdącem" i spacerowałam z rodzicami po Gdańsku, pewien młody chłopak podszedł do nas, wręczył ulotkę i z zapałem zapraszał na pierwszy występ swojego kabaretu. Kto by wtedy pomyślał, że uda im się zaistnieć 😉

Ze starszych kabaretów polecam Lożę 44, tata ma w zwyczaju podśpiewywać niektóre piosenki, z czego moja ulubiona:
http://nimalogina.wrzuta.pl/audio/4LZjKf6d6fW/loza_44_-_ballada_o_nowych_bogach
może to syndrom starych dobrych czasów, ale Potemy są nie do pobicia
Smok wawelski
no i oczywiście klasyka gatunku
12 butelek
kocham kabarety  😍
Chodzić zaczęłam chyba jakoś zaraz po pierwszym roku studiów (wcześniej albo nie rozumiałam kabaretów, albo nie miałam jeszcze takiego poczucia humoru). Najlepiej wspominam Pythonalia 2010 zorganizowane w Lublinie. Przepłakałam ze śmiechu połowę czasu tam spędzonego.

Ulubione kabarety:

Hrabi, Limo i Paranienormalni  💘
ogurek, w pierwszym linku dałeś Stinga - ale też miły widok 😀

Moim najukochańszym skeczem Potemów jest chyba "pinokio", choć tak na prawdę ich skecze mają bardzo wyrównany poziom, jak Aśka na przykład śpiewa "nudzę się", ja nie mam więcej pytań.
ups, poprawione
nie mogę znaleźć na YT piosenki z "Bajek dla.."
AAA, smoki dwa
smok on de łoter  🙁
ogurek, mam gdzieś chyba dvd z bajkami dla potłuczonych, jeśli mi ktoś nie ukradł, poszukam.
Ze śpiewających młodych - jest jeszcze Kabaret Skeczów Męczących, niewiele wyprodukowali do tej pory - ale bardzo dobre. Wyguglajcie sobie np. "Nasza klasę" 😉
Mnie ostatnio ubawił "Słoiczek po cukrze". Takie dwie chyba babki.
Skecz o Feministkach 🙂
a MuMIO  😂

i ich kawusia
Moon Limo u Wojewódzkiego pewnie, że oglądałam! Zmiażdżyli wszystko 😀 Drzwi faktycznie im się udały. Natomiast Paranienormalni na prawdę mnie zaskakują bo inne skecze pokazują na żywo, inne w TV 😉 Oczywiście, część i tak później się w TV pokazuje, ale jak szykują trasę, to się do tego przykładają i starają się to zrobić jak najlepiej - nie to co inni, w kółko o jednym i tym samym.
Halama śmieszny nie jest, Łowcy też już pokazali co potrafią, jednak czasami coś im się tam uda. Zrobili się nudni 😉 Ale Krosny jest przecież rewelacyjny!

kucyk mam nadzieję, że kontakt z publicznością ciągle mają świetny 😉 Muszę MarYjusza dorwać za kulisami, bo zdjęcie z nim chcę!  😁

okwiat mi jakoś w zeszłym roku tak odbiło i zaczęłam latać za kabaretami. Widzę, że obie padamy widząc Paranienormalnych. Jak wczoraj robiłam sobie z nimi zdjęcia i jak zobaczyłam jakie Robert ma oczy, to się zakochałam  😁

Bogdan a właśnie! Mumio! Też są super! 🙂
nie mogę się przez was oderwać od YT
Czerwony autobus
Limo jest super, zwłaszcza skecz 'Hitler'. 😀 Oprócz nich lubię Konia Polskiego, Młodych Panów i Ani Mru Mru, ale coraz gorsze te skecze mają.
Denerwuje mnie masowy napływ dużej ilości nowych kabaretów. Wiekszości z nich oglądać się nie da.
Kocham kabarety!
Moje ulubione to Potem, Mumio, Hrabi, Kabaret Moralnego Niepokoju, Paranienormalni, reszta albo w ogole nie robi nowych skeczy albo sa tak glupie, ze naprawde nie ma sie z czego posmiac, jednak jest kilka skeczy, ktore lubie i dosc czesto do nich wracam, m.in.
"Szczypiorek" Łowców.B,
"Kawał dobrego gospla" Łowców.B i Kabaretu Młodych Panów
za kazdym razem doprowadzaja mnie do lez 😜
poza tym uwielbiam "Zawołania Psów" i "Zwyczaje" kabaretu Mumio, "Wizytę księdza" Kabaretu Moralnego Niepokoju, moglabym ogladac non stop 😀
"Hitler" kabaretu Limo tez rewelka

nie trawie za to Halamy, Dańca i ostatnio pojawia sie sporo nowych  kabaretow, ktore reprezentuja soba poziom zenujacy albo pojawiaja sie z jednym skeczem i sluch po nich ginie, a szkoda
też nie trawię Halamy! Wogóle nie rozumiem jego fenomenu. I tego ze sie utrzymuje na scenie tak dlugo...
Limo jest super, zwłaszcza skecz 'Hitler'. 😀 Oprócz nich lubię Konia Polskiego, Młodych Panów i Ani Mru Mru, ale coraz gorsze te skecze mają.
Denerwuje mnie masowy napływ dużej ilości nowych kabaretów. Wiekszości z nich oglądać się nie da.

Kocham ten ten skecz "Hitler"  😍
No, on jest świetny. 😁

A Halamy też nie mogę znieść, pieprzy o tych kurach, wygina się do tyłu i jeszcze ten sweterek. 🤔
Halama po prostu nie jest śmieszny  🙄
A kto pamięta "paaaatrz! młoooodyyy stuuuhrrr.. Nie no co ty pewnie że mnie nie słyszy" 😀
Burza ja pamiętam, to był jedyny występ Stuhra jaki widziałam, ale baardzo mi się podobał.😀
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się