Forum konie »

Stajenny lansometr!

Chodziło mi o co innego, ale ok.

No zapominamy o aucie jakim wozi się każdy szanujący się koniarz.
Samochód typu terenówka, rocznik 2005 i nowsze - +200pkt.
Za każdą końską naklejkę z tyłu +30
Dla instruktorów only:  😀iabeł:
- seks z kursantem (pełnoletnim) - 150 pkt
- seks z kursantem niepełnoletnim - o tym pisałam wcześniej.
- seks z kursantem, który pod stajnię zajeżdża:
mercedesem - 50 pkt
pajero - 60 pkt
jeepem - 70 pkt
maybachem - skala się kończy  😁

polonezem - odjąć 100
no i koniecznie luzak na pełny etat - do jednego konia konieczny jest przecież (no ktoś musi wykonywac niewdzęczną prace typu czyszczenie i siodłanie) - co najmniej +100 pkt

polonezem - odjąć 100

maluch: -200
wawrek

tym samochodem mnie dobiłeś.

JEstem na mega minusie - opel corsa rocznik 1991 😀iabeł:
prowadzenie zastępu +10 pkt  😂
Ekhm, jeśli chodzi o wrażenie ogólne, te panie ile punktów mogłyby zgarnąć ?(pomijam co mogłyby robić po jeździe i z kim)

a ta pani, jeszcze się mieści w skali?

bo tej pozostaje już tylko jedna z opcji podanych przez asds
a regularna kontrola zębów przez weta i pilnowanie terminów szczepień i odrobaczeń? 🤔

a regularne przekuwanie?  🤔

moze ktoś by to wszystko w jakąś tabelkę ułożył? :kwiatek:
Dużo ujemnych punktów za sprzątanie po sobie
+200 Za farbowanie ( farbą do włosów z sklepu of course) swojemu kopytnemu grzywy i ogona
Chodziło mi o co innego, ale ok.

No zapominamy o aucie jakim wozi się każdy szanujący się koniarz.
Samochód typu terenówka, rocznik 2005 i nowsze - +200pkt.

O nie, nie. Nie po to jestem na minusie, żeby teraz na plus wychodzić 😤 Ale suv to nie 'typ terenówka'? 😁
przeczytałam ten watek i w tym momencie przydała by sie emotikonka która proponuje nine -  facepalm  koniecznie nr 2

A tak na boku, ciekawe ile ta pani dostałaby na lansometrze :P
Ale nie mów, że nigdy nie spotkałaś w stajni mega lansera- mnie ten wątek śmieszy. Podobnie jak zabawny jest system punktów za podpier*alanie swoich 'kolegów i koleżanek' w pracy. Też tego nikt nie traktuje serio, ale biorąc pod uwagę masowe zjawiska kablowania i donosicielstwa w biurach, to zabawnie się to czyta 😉
konia trzymam u praywaciarza  ...  tam nie ma takich rewelek ;] Sama kasa ani tego typu zachowaniami nie smierdze.. wystrzegam się.
Ale za siodło bezterlicowe +15 to mam ochote ..!@%#%#^$
zen - beka to może nie terenówka, ale się nie wymigasz. Za auto jesteś grubo na plusie 😀iabeł:

zabeczka17 - po pierwsze to dostałaby zaproszenie na siano. Musze tylko papiery trenera gdzieś se zrobić, żeby mogła punktów sobie laleczka nabić.
Wawrek, tylko o ciemnych okularach nie zapomnij... ten róż ma moc liczoną w megawatach  😀iabeł:
w właśnie - za jakies lanserskie okulary w czasie jazdy tez punkty winny być  +50
A tak na boku, ciekawe ile ta pani dostałaby na lansometrze :P

Milion sto na plusie za założenie owijek...
co wy tam wiecie o lansie .. wy... wy ... wy nic nie wiecie  😵
😎
+ 10 pkt za każde zdjęcie w Rewii Mody i szmatoholikach
+ 20 pkt za noszenie laptopa do stajni
+ 50 pkt za przywożenie niekonskich znajmoych do stajni tylko po to żeby poinstrułować jaki to trudny sport i pokazac jak pieknie sie jezdzi

-30 pkt za sprzątanie kup po swoim koniu: z korytaża, z myjki i z placu/hali
+ 100 za przygotowanie konia do jazdy przez stajennego

cóż za głupia zabawa a ja się dałam wciągnąć

a co z wsiadaniem po schodkach?

zapomniałam: wyjazd w zwykły teren z gpsem!!!! i postój na skrzyżowaniach w celu wprowadzenia swojej pozycji na mapie!
Zdjęcia z każdej jazdy +50
za stretching konia po jeździe + 100
proponuję od razu za pisanie bzdur o swoich umiejętnościach jeździeckim na forum +400 pkt!  😀iabeł:
zdjęcia w każdym możliwym wątku z oszczekiwaniem na ochy i achy: +200
za pomalowanie kopyt pod kolor swoich paznokci  😵
+100  🏇

Romans j.w. w sytuacji gdy  druga osoba jest tej samej płci - +320

Romans jak j.w. w 1 zdaniu gdy druga strona jest niepelnoletnia i tej samej płci - +350

( Propozyjce 1,2 i 4 z życia wzięte, a więc niestety takie rzeczy się zdarzają)

😵    😂 jak to, naprawde??
+100 za karmienie owsem  😀
Był spocony koń. A spocona lansiarka/lansiarz liczy się czy nie?  Np. spocona/spocony w takiej sytuacji:

Dla rozgrzewki "boks ze stajennym na sianie", a potem "głośny seks na sianie", podczas którego "z powały sypie się kurz", "nagrany na monitoring stajni", "ze szpetnym szczerbatym stajennym" oklejonym końskimi nalepkami. "Za każdą końską naklejkę z tyłu" na stajennym punkciki lecą. Naklejki na przodzie stajennego punktów nie nabijają, chyba że maskują szczerby w jego uzębieniu, bo takie zalecenie niesie "każda regularna kontrola zębów przez weta". Naturalnie chodzi o kontrolę uzębienia stajennego, która sama w sobie już jest lansem nad lansami, a wykonywna przez weta – nie mieści się w żadnej skali, nawet jeśli "ktoś by to wszystko w jakąś tabelkę ułożył".

Natomiast "sprzątanie po sobie" (w domyśle po w/w seksie) anuluje punkty zarobione za to, że "druga strona jest niepełnoletnia".

Z kolei "za pilnowanie terminów szczepień i odrobaczeń" szczerbatnego stajennego jako zabiegów higieniy osobistej i ochrony zdrowia owego osobnika punkty odejmujemy, bo traktujemy je w kategorii "pranie czapraków, czyszczenie sprzętu".  Dla zmyłki golenie wrzucamy do innej kolumny tabelki, bo przecież "za ogolenie tez mus punktację mieć trzeba". A jak już on dokładnie się ogoli, wtedy punkty dodajemy za to, że możemy podziwiać "calkiem goły tors, do tego świetnie wyrzeźbiony i opalony" ("wzorki wycięte" mogą obraz zaciemniać i dlatego są liczone na minus.)

Niestety, może się zdarzyć, że naszego bohatera przyćmią scenki w roli głównej "z Mistrzem Jeździeckim a zarazem Misterem Stajni i Okolic – do którego wzdychają wszystkie okoliczne panienki stajenne i zawodniczki oraza cała rekreacja". Tym bardziej, jeśli ów mistrz-mister, oczywiście "ubrany w obcisłą koszulkę z duuuużym dekoltem" albo nawet "w sam top od kostiumu" do swoich zalet dorzuci "jakies lanserskie okulary w czasie jazdy" oraz lansiarki "samochód typu terenówka, rocznik 2005 i nowsze". 

Ale wtedy zastępczo stajennemu zaproponujemy "seks z dostawcą słomy", dzięki któremu szybciutko pokona wszystkie szczebelki lansiarskiej drabiny.

I proszę państwa, właśnie on, ten niedoceniany człowiek, pan Stajenny Lansometr, nie tylko pozwolił swoje imię i nazwisko wykorzystać w tytule tego wątku, ale jest także zwycięzcą naszego konkursu na pierwszego lansiarza Rzeczpospolitej Stajennej.  😅      Od tej pory ma prawo posługiwać się honorowym tytułem „lansjenny”. Zwycięzcy gratulujemy  🥂 
trusia uśmiałam się do łez, really 😉
ooo, dobre. Stajenny Lansiarz 🤣 🤣
Aby odpisać w tym wątku, Zaloguj się